finch Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 (edytowane) Witam, Po wymianie przedniej szyby pasażera w Avancie 2004 rok szyba po zamknięciu zjeżdża do połowy samoczynnie jak na załączonym filmie. Komfort błędów nie zgłasza a mi się skończyły pomysły. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam, finch VID_20190604_160701.mp4 Edytowane 5 Czerwca 2019 przez finch błąd
GreGoriO Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 To jest odruch cofnięcia szyby,... jeśli napotka opór, czyli zapobiega przytrzaśnięciu głowy, np dziecka i jego uduszenie. działa to w każdym położeniu, można sprawdzić na innych drzwiach. Prawdopodobnie coś z termicznym przeciążeniem w silniczku, według mnie wina silniczka, najlepiej wymienić, bo szczerze mówiąc nie wiem czy można go rozebrać i naprawić.
finch Opublikowano 5 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2019 Dziwne że przed wymianą szyby wszystko było ok ?
GreGoriO Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 No to może coś z instalacją? sprawdź jeszcze raz podłączenia. Albo i zbieg okoliczności.
greg2505 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Możliwe że szyba ciężko chodzi i silniczek czując opór cofa ją jakby napotkał przeszkodę, przejrzyj cały mechnizm
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 (edytowane) przy montażu szyby musiałeś ją nierówno osadzić w mocowaniach - szyba pewnie jest lekko przekoszona. Uwierz mi, wystarczy "się pomylić" na mikrony i już jest klops. Możesz w tej chwili spróbować odkręcić delikatnie szybę z mocowań, tak aby było lekko luźna, następnie zamknąć ją przesuwając ją o kilka milimetrów do góry(delikatnie ruszając włącznik w stronę zamykania), tak aby się cała zamknęła i sama się ułożyła i wtedy ją dokręcić Edytowane 28 Czerwca 2019 przez Lukasz_mk2
Rekomendowane odpowiedzi