Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Gotowy zestaw sprzęgła z jednomasem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a tego jednomasa to nie masz czasem od mnie?? Tomigsi bo komuś sprzedałem od mojego ahu, i poszło do kogoś z forum

Opublikowano

chłopaki z forum.vw-passat.pl aktulanie sa na etapie modzenia z dwumasą. Radzikowski dostał dwumasowe koło do przeróbek i z tego co wiem ktos juz to montuje do 450Nm...

Opublikowano
  • Autor

chłopaki z forum.vw-passat.pl aktulanie sa na etapie modzenia z dwumasą. Radzikowski dostał dwumasowe koło do przeróbek i z tego co wiem ktos juz to montuje do 450Nm...

no nie wiem :mysli: jednomas to jednomas. Stara solidna konstrukcja. Dwumas chyba okazał się za skomplikowany w swojej prostocie :polew:

Opublikowano

a ja jestem ciekawy co ten Radzikowski wymyślił z tą dwumasą...

Opublikowano

Raczej kiepsko to widzę.

Śrubkami tego nie skręci ani nie pospawa. :cool1: Nie wierzę w coś takiego jak "regeneracja" dwumasowego koła zamachowego.

Opublikowano

Ten dwumas który przerabia Radzikowski będzie testowany na 1.8T na GT28RS. Właśnie w Pasku na 400+Nm. To będzie chyba pierwsza próba zrobienia czegoś z dwumasem, aby był wytrzymalszy. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Ja dokładnie tak jak Tomigsi przestawiam się na jednomasa. Zamach od AHU (może i od kogoś z forum) kupiony. Teraz zastanawiam sie czy sachs czy Pan Radzikowski. Problem taki że ja mam Quattro i nie wiem czy sachs wytrzyma:/

Opublikowano

ja mam rok 2000, może nie podejść :mysli: A jak ze śrubami do mocowania jednomasa? podobno dwumas miała dłuższe i trzeba je skrócić.

a w profilu napisales ze masz 1999r

ja bym chyba zaryzykowal wiele zeczy na allegro kupuje i nie trafilem na oszusta :evil:

Opublikowano
  • Autor

ja mam rok 2000, może nie podejść :mysli: A jak ze śrubami do mocowania jednomasa? podobno dwumas miała dłuższe i trzeba je skrócić.

a w profilu napisales ze masz 1999r

ja bym chyba zaryzykowal wiele zeczy na allegro kupuje i nie trafilem na oszusta :evil:

produkcja połowa grudnia 1999. Po VINie rok modelowy 2000 :gwizdanie:

Było by :good: gdyby ktoś kto to juz zrobił potwierdził jaki jednomas pasuje na 100% do AVG :notworthy:

Opublikowano

Co do Radzikowskiego - dzwoniłem do niego i koszty dosyć spore żeby dwumas zrobić jakiś. On życzy sobie żeby kupic nowy zestaw dwumasa i taki wzmacnia ale w sumie to prawie 3000 PLN.

Jednomasa polecam - sam tak zrobiłem i niebo a ziemia. Różnica ogromna począwszy od pedału sprzęgła a skończywszy na przeniesieniu mocy.

I jeszcze jedno - tylko Sachs.

Opublikowano
  • Autor

Co do Radzikowskiego - dzwoniłem do niego i koszty dosyć spore żeby dwumas zrobić jakiś. On życzy sobie żeby kupic nowy zestaw dwumasa i taki wzmacnia ale w sumie to prawie 3000 PLN.

Jednomasa polecam - sam tak zrobiłem i niebo a ziemia. Różnica ogromna począwszy od pedału sprzęgła a skończywszy na przeniesieniu mocy.

I jeszcze jedno - tylko Sachs.

Nareszcie jakiś AVG :> Powiedz kolego co tam wsadziłeś i od czego? Jednomas 1Z zapewne, a sprzęgło? seria od AVG podejdzie?

Opublikowano

Ja wczoraj wyciagnalem z mojego AWX dwumas z tarcza i dociskiem, w poniedzialek zawoze do Radzikowskiego no wzmocnienie :naughty: ciekawe co z tego wyjdzie mysle ze to troche pochodzi. Ale dlaczego zmieniacie dwums na jednomas ,dwumas sobie nie poradzi z wiekszym momentem :mysli: bo niewiem o co chodzi ??

Opublikowano
  • Autor

Ja wczoraj wyciagnalem z mojego AWX dwumas z tarcza i dociskiem, w poniedzialek zawoze do Radzikowskiego no wzmocnienie :naughty: ciekawe co z tego wyjdzie mysle ze to troche pochodzi. Ale dlaczego zmieniacie dwums na jednomas ,dwumas sobie nie poradzi z wiekszym momentem :mysli: bo niewiem o co chodzi ??

Nie poradzi :no:

Opublikowano

A jak ma Adamooo u siebie ??? ma dwumasa czy jednomasa on wzmacnial chyba wlasnie docisk u Radzikowskiego ???I jakos mu to chula tylko ciezej sprzeglo mu chodzi .