Jump to content
IGNORED

[ALL] Gotowy zestaw sprzęgła z jednomasem

Recommended Posts

Posted

Znalazłem aukcję na której gość oferuje nowy zestaw sprzęgła do A4 z jednomasem :naughty: zamiast dwumasa:

http://moto.allegro.pl/item567750739_kolo_dwumasowe_sprzeglo_passat_audi_a4_a6_tdi.html

Pytanie tylko czy brać Valeo czy Sachs lepszy. Poza tym, dziwinie wygląda ten docisk - jak od jakiejś nowszej furki :mysli: Podejdzie do B5? (zresztą sądząc po komentarzach tego "Typa" to może nie ryzykować :polew:)

Posted

A co się dzieje z Twoim sprzęgłem :naughty: Ja bym z Allegro nie ryzykował. Wolał bym zapłacić troche drożej i mieć pewne że to jest to co powinno i na dodatek mniejsze prawdopodobieństwo trafienia na podrube :decayed: No chyba że różnica w cenie jest spora to czasami ryzyko może się opłacić .

Posted

z uslug tego kolesia korzystalem i bylo wszystko ok.czesci sie zgadzaly ATE POWER DISC plus kloski ATE-sprawuje sie to dobrze ,tyle z mojej strony co do sprzegla to nie wiem

Posted

Powiedcie mi w jakim celu wymieniaja kolo dwumasowe na jednomasowe??

Dlaczego chcesz zmienic??

Posted

Powiedcie mi w jakim celu wymieniaja kolo dwumasowe na jednomasowe??

Dlaczego chcesz zmienic??

:decayed: Przy moim momencie obrotowym dwumas szybko klęka :thumbdown: (a chce mieć jeeszcze więcej :gwizdanie:)

Posted

kolega ma golfa 110++ na jednomasie i bardzo ładnie chodzi , nie czułem różnicy ,dwumas a jednomas

Posted

Spytajcie sie kolegi Mekto o cene i róznice miedzy jednomasem a dwumasem, niedawno wymienił i zachwala :good:

Posted

Spytajcie sie kolegi Mekto o cene i róznice miedzy jednomasem a dwumasem, niedawno wymienił i zachwala :good:

W zasadzie Ci co modzą zachwalają to :polew:. Pytałem gościa o samo koło i napisał, że jest sprzedawane tylko w takich właśnie zestawach valeo. Ja bym wszedł w takie koło ale docisk i tarczę wolałbym jednak sachsa :confused4:

Posted

mam takie sprzęgło do sprzedania ten właśnie komplet używany góra trzy miesiące(kupowany u tego gościa), info na pw. I powiem tyle że bardzo dobre sprzęgło

Posted

mam takie sprzęgło do sprzedania ten właśnie komplet używany góra trzy miesiące(kupowany u tego gościa), info na pw. I powiem tyle że bardzo dobre sprzęgło

a dlaczego sprzedajesz :gwizdanie: skoro taki dobry :mysli:

Posted

silnik mam do remontu a się nie opłaca dlatego będzie sprzedawany na części, będzie AVF i skrzynia 6 [br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 19:09_________________________________________________a i jeszcze chciałem dodać ten docisk na zdjęciu jest inny niż w rzeczywistości

Posted

silnik mam do remontu a się nie opłaca dlatego będzie sprzedawany na części, będzie AVF i skrzynia 6 [br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 19:09_________________________________________________a i jeszcze chciałem dodać ten docisk na zdjęciu jest inny niż w rzeczywistości

mógłbyś wrzucić jakieś fotki tego wszystkiego?

Posted

Sprzęgło lepiej Sachs.

Posted

wszystko jest na wozie, jeszcze... :hi: [br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 20:56_________________________________________________dokładnie wygląda tak jak na tych zdjęciach

556209066

556209066_1

Posted

wszystko jest na wozie, jeszcze... :hi: [br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 20:56_________________________________________________dokładnie wygląda tak jak na tych zdjęciach

ja mam rok 2000, może nie podejść :mysli: A jak ze śrubami do mocowania jednomasa? podobno dwumas miała dłuższe i trzeba je skrócić.

Posted

ja miałem wszystko w zestawie, od dwumasa są dłuższe, i myślę że powinno podejść to sprzęgło na 99%[br]Dopisany: 13 Marzec 2009, 21:54_________________________________________________tu w opisie aukcji piszę że pasuje :gwizdanie:

http://moto.allegro.pl/item556209066_sprzeglo_kolo_zamachowe_valeo_vw_audi.html

Posted

Ja miałem okazję jeździć na moim oryginale i na jednomasie zamieniku w aucie kolegi (AFN 110 KM B5). Powiem tak: mój zużyty dwumas (300 k km) telepie sporadzycznie budą, no chyba, że ma zły dzięń i telepie non-stop. U kolegi o niebo lepiej. Sprzęgło bierze jak w nowym aucie i nic nie czuć, że jednomas. Więc ja przy zmienie wybieram jednomas i za resztę kasy wycieczkę dla rodziny. Pozdrawiam.

Posted
author=skalarx

Pytanie tylko czy brać Valeo czy Sachs lepszy.

ja testowałem u siebie sprzęgło LUK , niestety ,tarcze zmieliło na trasie daleko od domu :gwizdanie:, teraz latam na komplecie Sachs i jest ok. no i ścigne się czasem na 1/4 mili, nie do zajechania sprzęgiełko, 380NM to żaden problem :naughty:

Posted

ja testowałem u siebie sprzęgło LUK , niestety ,tarcze zmieliło na trasie daleko od domu :gwizdanie:, teraz latam na komplecie Sachs i jest ok. no i ścigne się czasem na 1/4 mili, nie do zajechania sprzęgiełko, 380NM to żaden problem :naughty:

Tomigsi jaki numer jednomasa zastosowałeś u siebie? Ciekawe czy taki sam jak do AFNa podejdzie do AVG :mysli:

Posted

Tomigsi jaki numer jednomasa zastosowałeś u siebie? Ciekawe czy taki sam jak do AFNa podejdzie do AVG :mysli:

nie mam pojęcia jaki numer, ja operuję symbolami , jednomas z silnika 1Z lub AHU, ja dałem używany