Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Losowe wypadanie zapłonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Czytałem już na grupie o losowym wypadaniu i na innych stronach. Ciężko znaleźć punkt odniesienia do mojego przypadku akurat. Mianowicie auto to 2.4 z oznaczenie BDV. Pojawia sie błąd o losowym wypadaniu zapłonu oraz trzy błędy brak zapłonu cyl 4 , 5 , 6 - błędy sporadyczne. Raz była informacja,, zwarcie do innego wyjscia,, (jak to rozumiec??) kolejnym razem ,, niezidentyfikowany problem,, . Świece zmienione, przewody też, cewka sprawna bo sprawdzałem. Auto pracuje równo. Ma zamiast 8oo rpm mniej bo 760/720rpm ale równe. Trzęsie budą dosyć mocno tylko i dwa razy był check. Za pierwszym razem mrygał a drugim mrygał i palił się aż do skasowania błędu. Dodam że błędy nie pojawiają sie od razu po usuwaniu i odpaleniu auta tylko po 20-30min dopiero. Kolejne co przychodzi mi do głowy to sprawdzić wtryski, kompresje i czy rozrząd na jednej głowicy nie przeskoczył i czujnik położenia wałka rozrządu. Każda wskazówka będzie cenna od was

Opublikowano

Hej.

Obroty mam takie jak ty i nic budą nie trzęsie, rozrząd sprawdzisz też w blokach pomiarowych bodajże 91 i 92 jeśli masz dostęp do kompa

Opublikowano
  • Autor
44 minuty temu, piti82 napisał:

Hej.

Obroty mam takie jak ty i nic budą nie trzęsie, rozrząd sprawdzisz też w blokach pomiarowych bodajże 91 i 92 jeśli masz dostęp do kompa

Zerkne bo mam kabel do diagnostyki. A wartości wtrysków na których blokach można zobaczyć?

Opublikowano

Teraz nie pamiętam, ale wieczorem mogę iść do auta i możemy posprawdzać

Opublikowano
  • Autor

A zwykłym vcds litem sprawdze wgl ? Bo mam kabel viaken kkl i miał służyć do sprawdziania błędów tylko. Czy szukać innego programu. Niby vag com 409 obsługuje ten kabel. Polskiego vaga tez ale często rozłącza i nawiązuje na nowo połączenie

Opublikowano

Ja mam vag 3.11 i działa, kabel viakken

Opublikowano
  • Autor

Dobra zerkne jeszcze ten co napisales ale dopiero jutro bo zaraz do roboty. 

Opublikowano

Rozrząd to grupa 93. 

Opublikowano
  • Autor

Udało się odpalić go w tej wersji 311.2 . Dodaje zdj z odczytów z bloków 91 92 93 i niech ktoś mi rozwinie jakie wartości powinny być. Bo nie wykluczam ewentualnie do wymiany czujnik wałka rozrządu ?

Opublikowano
  • Autor

IMG_20190616_121149.jpg

Opublikowano

Rozrząd mocno rozjechany kolego,wymieniałeś go?

-16° na wątku wydechowym  banku nr 2. 

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie. Auto co nie dawno kupione i jedyne potwierdzenie robienia rozrządu to naklejka. Więc i tak będę zaraz go wymieniał. Bo czujnik wałka rozrządu nie wchodzi w gre jako żeby był uszkodzony?

Opublikowano

Nie sądzę by był uszkodzony. Trzeba dekiel ściągnąć i zobaczyć czy da się ustawić na znaki rozrząd,możliwe że ktoś zmienił rozrząd bez blokad i kół nie luzował. 

Opublikowano
  • Autor

Niby jak spojrzałem na pasek wygląda naprawdę dobrze jeżeli faktycznie 35tys km ma najechane..napisy dopiero co się wycierają. Może jak mówisz ktoś bez blokad zakładał. Bądź co bądź i tak wymienić musze i znaleźć kogoś u mnie wmieście kto umie solidnie to zrobić. Po wymianie dam znać czy ustąpiło czy dalej wypada zapłon. Dzięki za wskazówki;)

Opublikowano

Ja jak kupiłem auto to był problem z rozrządem. Niby chodziło wszystko OK, aż tu nagle coś zaczynało terkotać, najprawdopodobniej ktoś wymieniał pompę wody bez zrzucania przodu. Po wymianie rozrządu od niemal 100tkm nigdy się to nie stało.

Z tego co kojarzę to między grubą 92 a 93 nie powinno  być większej różnicy niż 6, przy bym graniczne wartości to +/- 6

Edytowane przez piti82

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też czytalem ze od -6 do +6 w niektórych autach -3 +3. Ale zrobię całość i zobaczyymy czy coś to zmieni. Ile ogl wymiana rozrządu Cie wyniosła. Pasek napinacze rolki i pompa?? I jaki interwał wymian tez co 60kkm? 

Edytowane przez Seebaas

Opublikowano

Rozrząd jest od -6 do +6 ale różnica między wałkami to max 6 (np. -4 i +2 OK, -4 i +3 źle).

Z tego co pamiętam to interwały między wymianami to 120tkm. Mnie 5 lat temu części wyszły 800zł (kpl. rozrządu INA, pompa wody Hepu), robocizna to był 6-cio pak?

Opublikowano
  • Autor

Pasek uciągnie 120kk???

Opublikowano

Też w to nie wierzę. Teraz mam przejechane 93tkm, pasek wygląda dobrze ale na pewno będę wymieniał wcześniej.

Opublikowano
22 godziny temu, Seebaas napisał:

Pasek uciągnie 120kk???

Mój ori uciągnął 194k ? 

Proponuje max 90k km robić na pasku.