ENZO23 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Witam. Panowie jestem posiadaczemsilnika 2.0 TDI BPW 140. Męczy Mnie pytanie jaka powinna byćkompresja na tłokach w tym silniku. Dodam, że dokonywałem pomiaru na rozgrzanym silniku i wychodziły wartości po: 1 - 29 2 - 30 3 - 30 4 - 30 Dodam, że silnik jest po remoncie.... Po odkręceniu korka oleju, wyrzuca olej, oraz leci biały dym na rozgrzanym silniku. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
jacek13 Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 Poradziłeś sobie z problemem? Według mnie odma d owymiany
piotrsob1 Opublikowano 1 Lutego 2020 Opublikowano 1 Lutego 2020 (edytowane) W dniu 21.06.2019 o 19:17, ENZO23 napisał: Po odkręceniu korka oleju, wyrzuca olej, oraz leci biały dym na rozgrzanym silniku. W PD-kach to normalne, szczególnie jak na dworku nie jest za ciepło .... Proponuję nie szukać dziury w całym , jeżeli autko jeździ normalnie Teraz dopiero zauważyłem że to kotlet odgrzewany.. Edytowane 1 Lutego 2020 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi