trezor4 Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 Koledzy , Wczoraj chciałem dostać się do części gorącej turbiny i 2 śruby poszły bez problemu , poległem jednak na ostatniej pokazanej na zdjęciu poniżej. Jaki macie sposób na jej odkręcenie ? Ciężko dobrze założyć klucz przez co trochę objechałem śrubę...
szalonyharry Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 kluczem oczkowym wygiętym , ale moze przeszkadzać przewód od oleju , można go odkręcić z dwóch stron i za silnikiem i go troche odsunąć , ale uwaga przy turbinie lubi sie ukręcać . Możesz zlać wd 40 i delikatnię obręcać raz w prawo raz w lewo , tak żeby nie ukręcic .
MemberA4 Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 ja klucz oczkowy wygiety 12mm uciąłem tak aby przeszedł pod przewodem olejowym i do odkręcenia używam drugiego klucza płaskooczkowego który nakładan na ten wygiety i robię "dzwignie"
bercik2 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Ja używam takiego klucza https://facom.com.pl/pl/5018-66a12x13-klucz-nasadowy-przegubowy-12x13-mm.html
Rekomendowane odpowiedzi