Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Nadchodzi "Kulfon" - parowóz wielozadaniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajny furacz i fajnie ze z Q . Numer rejestarcyjny jak najbardziej trafiony :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo ładna no i 5,5k euro to tanio dosyc jak na Q :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Ostatnie foto zaktualizowane: stan docelowy, ramka weg, pewne mody kosmetyczne (spostrzegawczy zauważą, porównując z pierwszymi fotkami jeszcze z DE), tradycyjna życzliwość kolegów objawiona napisem (jeśli nieczytelny zacytuję: mydło i woda, to zdrowie i uroda). Niestety nie wiem jak długo uda mi się utrzymać w tym pięknym (a z każdym dniem takiej pogody, jeszcze piękniejszym) stanie, bo mama coś wspomina o obciachu i umyciu, zwłaszcza że ma ze mną jechać za parę dni do Wawy. Ale będę walczył...

Opublikowano

wygląd auta swiadczy o kierowcy :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Mam nieco inne zdanie, nie wygląd tylko dbanie o prawidłową eksploatację i stan techniczny, napisz jakiego oleju używasz, jakich filtrów, klocków, opon itd, to Ci powiem coś o kierowcy (katowanie silnika benzynowego-skonstruowanego jako spalającego benzynę, lpg-iem już widzę :wink4: ). Auto ma jeździć bo do tego służy, i potrzebuje takiej obsługi aby jak najlepiej robiło to do czego zostało skonstruowane. Wyglądać to mają d*py na wybiegu (choć mogą mieć kiłę - ale tego nie widać)

Opublikowano

Olej Castrol Edge Sport 10W60, Opony Dunlop SP SPORT 9000, filtry Filtrona :naughty:, klocków nazwy juz nie pamietam wymieniałem zeszłego lata :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Aaaa no to całkiem dobrze :good:, ew. jedź ze 2 razy mniej na myjnię i dołóż do Knechta albo Hengsta (na p.pyłkowym Filtrona może zostać :wink4:)

Opublikowano

jak jest sucho to cieszy mnie widok czystego auta, chyba jak wiekszosc ludzi ;). Mniejsza o to. Pozdrowienia dla kulfonowozu :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W związku z tym, że spotykam się z różnymi opiniami na temat możliwości montażu większych hamulców w kołach 15, zmuszony byem niestety założyć 16-tki. Oczywiście w grę wchodziły tylko jakieś pancerne, bo szajsy, które tylko wyglądają skasowałbym w parę tygodni. Ori 16-tki tanie jak barszcz więc nie było problemu z zakupem. Nawet opony są na nich i to ponad 6 mm GoodYearki NCT, ale pójdą do piekła bo już zamówiłem zgodnie z moimi wymogami wyższe od standartu czyli 205/60 16 Optigripy. Fotka znów unikatowa bo Kulfon po kąpieli przedświątecznej.

kulfon09.jpg

Opublikowano

Wiem ze nie zwracasz uwagi na wyglad.. .ale te felgi to jest tragedia :wink4: . Jest duzo wiecej ladniejszych mocnych i trwalych felg od tych .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

He , he podaj przykład (zaznaczam , że płaciłem po 60,- za sztukę, więc konkurencji jakoś nie widzę)

No i na srebrnym aucie IMO tragedii nie ma (na ciemnym pewnie tak)[br]Dopisany: 12 Kwiecień 2009, 16:26_________________________________________________No od dziś Kulfon ma zgodnie z koncepcją nowe kopytka. Prześwit powiększony w sam raz na cudowne "autostrady" w PL, kondony GoodYear Optigrip 205/60/R16 czyli na średnicy większe ok 2cm od standartu o wys. 55

kulfon12.jpg

a tu jeszcze jedna fotka, specjalnie dla zacietrzewionych w walce o swoje łopatki w piaskownicy :thumbdown:

(przy okazji pozdrawiam rob'a - on pewnie rozumie o co mi chodzi :wink4: )

kulfon13.jpg[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2009, 22:58_________________________________________________no i mam dylemat moralny, jakiś czas temu, ktoś zaproponował mi transakcję barterową (towar za towar); za kilkanaście kilogramów złomu (mieszany na dodatek, zarówno stopy Fe jak i Al - bezczelność w dzisiejszych czasach sortowania wszystkiego) oczekiwał flaszki 0.7, na co pochopnie się zgodziłem (będąc nieco zmęczonym). Wydaje mi się że powinienem renegocjować te warunki i zażądać zwrotu 0.7 , bo czuję się moralnie wykorzystany, a oto co otrzymałem w zamian (zakrawa na skandal):

zestawk.jpg

no ale fakt faktem muszę stwierdzić, że pełne 93 a może nawet 94 PS :wink4: robią robotę. (A podobno wg niektórych tzw. "tiunerów-serwisów", takie graty się nie stroją - info na PW , no nikt ze znanych, ale jest firma co się ceni i myśli - ale tylko myśli, że jak im wyszło coś przy benzynach to i wie o tdi wszystko :polew: )[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2009, 00:50_________________________________________________no i w końcu napis na klapie (tdi srebrne czyli 90 PS) prawie się zgrał z rzeczywistością (wyszło 85 PS, na 90 już kopcił mocno)

kulfon170a.jpg

Opublikowano

No pogratulować tych 85 kucyków :decayed: x 2 :decayed:

Opublikowano

Szybki ten Twój kulfon :naughty: Pochwal się lepiej z jakiego dokładnie silnika (alfy) wziąłeś IC, może rozpoczniesz nowy trend na forum... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

już pisałem nie wiem dokładnie z jakiej Alfy, szrot specjalizował się w Alfach/Lanciach ale obsługujący cizio był średnio rozgarnięty i nie wiedział co z czego leży na półkach...

A jeszcze coś dla tych co płaczą: gleba, gleba więcej gleby...., Zapraszam na kreskę ze mną:

Opublikowano

:quattro: sprosta każdemu zadaniu :kox:

Opublikowano

ZAZDROSZCZĘ NAPĘDU quattro :decayed:

Opublikowano

Q robi robotę :>

ale zakopcił pod koniec filmiku :mysli:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Letko zakopcił fakt, ale zauważyłem że najbardziej zakapca na shell gtl-u (tym z gazu) a takim był wtedy zalany, bo strojenie i na codzień jest bioester z Bliskiej, poza tym mam dziurkę w IC (wiem bo sam zrobiłem - diaks mi się omsknął jak przycinałem od dołu niepotrzebne mocowania na tym IC :decayed: )

A no i nowe foto, tradycji stało się zadość :naughty:

tradycja.jpg

Opublikowano

ha ha z tym myciem auta sie zgodze ! :D ja mam tak samo brudne :D bo wiem ze na park placu zadna stara oma mi torebka nie przerysuje :) i nikt blisko nie bedzie przechodzic hahaha zeby nie byc brudnym :D a tak to swietne autko :D