Gadryl Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Witam. Panowie a4b6 radio rns-d audio Bose. Mam problem który polega na tym, że radio odłącza mi suba. Ot tak samo z siebie. Przykładowo jadę sobie, wszystko gra i nagle odłącza suba i gra dalej bez. Czasami się włączy, za chwilę znów wyłączy. Loteria. Czasami podziała parę dni i nic a czasami non stop wyłącza. To samo dzieje się na radiu/płytach/aux. Przy czym jak użyję przełącznika źródła dźwięku to zaczyna grać ale po chwili znów wyłącza. Spotkał się ktoś z czymś takim? Gdzie szukać problemu?
Gadryl Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Opublikowano 30 Lipca 2019 W dniu 27.07.2019 o 21:54, pila24 napisał: Problem leży we wzmacniaczu. W sumie sensowne. O co może chodzić? Sypie się? Kable? Skoki napięcia?
pila24 Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Napisz czy wyłącza się sam sub czy głośniki tylne również.
Gadryl Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2019 W dniu 30.07.2019 o 20:12, pila24 napisał: Napisz czy wyłącza się sam sub czy głośniki tylne również. Sprawdziłem dzisiaj. Odłącza sam sub, oprócz niego wszystkie grają.
pila24 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Do sprawdzenia kabel i kostka od woofera suba. Jeżeli są ok to wzmacniacz sprawdzić wewnątrz czy nie ma zimnych lutów.
Gadryl Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, pila24 napisał: Do sprawdzenia kabel i kostka od woofera suba. Jeżeli są ok to wzmacniacz sprawdzić wewnątrz czy nie ma zimnych lutów. Sprawdziłem kabel i kostki, są ok. Ze sprawdzeniem lutów będzie problem, wzmacniacz jest dość spory i nie sprawdzałem nigdy tego typu sprzętu. Jedynie przy komputerach. Wystarczy mi do tego zamrażacz? Dużo jest w nim do rozbierania żeby się dobrać?
pila24 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Odkręcasz wzmak od tuby i rozkręcasz. Na płytce pod lupą sprawdzasz luty i poprawiasz lutownicą. Dodatkowo sprawdzasz kondensatory czy nie mają mięśni piwnych.
Rekomendowane odpowiedzi