zigula11 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Witam, Zrobiłem dzisiaj 380 km i po przyjechaniu do domu zobaczyłem powódź pod nogami pasażera z lewej strony. Schyliłem się żeby zobaczyć a tam jak jest wylot powietrza na nogi zobaczyłem to co na filmie (wstawiłem na YT). Czy do tego czerwonego wylotu ma być coś podpięte ? dodam że wcześniej się to nie dział VID_20190813_142538.mp4
Przemek2406 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ma zapach płynu chłodniczego czy wody. Bo jak to jest woda to odpływ klimatyzacji może być zapchany.
zigula11 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Jeżdżę na G12 to bym wiedział, to jest na 100% woda z klimy. Kapie z tego czerwonego wylotu co na filmie. Czy do tego wylotu ma być jakiś wężyk ? Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez zigula11
zigula11 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Sprawa jest o tyle ciekawsza że tam kapie gorąca woda. Na 100% nie płyn chłodniczy.
Hezen Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Podszybie suche? Podkładałeś kartkę pod tą kapiącą "wodę" aż nasiąknie i zostawiłeś do wyschnięcia? To by jednoznacznie pokazało czy to woda czy g12, bo po kropelce na palcu płynu g12 nie zobaczysz czy to płyn czy woda... zbyt mała ilość i tyle. Jeśli podszybie suche, a jeździsz na klimie to moja teoria to zapchany odpływ klimy - woda z parownika zalewa mieszalnik i z zewnątrz nagrzewnicę a ta rozgrzewa wodę i dlatego leci gorąca Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez Hezen
zigula11 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2019 To nie była kropelka, ja miałem mały basen pod nogami przedniego pasażera. Ale trafiłeś. Wyciągnąłem ten plastikowy element ( odpływ ) który łączy nagrzewnicę z podłogą, na wylot z nagrzewnicy założyłem szczelny wąż, a jego drugą stronę do "kaczego dzioba" odkurzacza przemysłowego i doszczelniłem. Potem załączyłem odkurzacz. Chyba odetkało bo już nie cieknie na dywan. Wyssało jakieś gluty.
Rekomendowane odpowiedzi