Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI 16V BRE po wymianie rozrządu - sychro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, piszę po poradę. Dzisiaj odebrałem samochód z warsztatu po wymianie rozrządu.

Przed wizytą parametry były takie: synchronizacja rozrządu -2,24, korekty na wtryskach 1: -1,5 (reszta do 0,6). 

Po odebraniu z warsztatu: synchronizacja rozrządu -4,45, korekty na wtryskach  -0,54 na wszystkich (=- 0,05). - oczywiście złożony dobrze ba blokadach.

Zarówno przed wymiana jak i po silnik pracuje idealnie, równo, pali na zimnym i ciepłym tak samo, nie dymi, jednym słowem ideał.

Pytanie czy ruszać w tym przypadku synchronizacje na -1, bo te -4,45 to dość sporo i dlaczego korekty na wtryskach się poprawiły?

Opublikowano

ustaw synchronizacje na -1 auto będzie żywsze bo -4,45 jest poza normą. norma jest do 3.00 - -3.00. Na 0 jest idealnie ale ja bym polecał na -1.

Opublikowano
  • Autor

Top wszystko wiem, zastanawiam się skąd takie różnice na pompkach. Korygując jedno psuje drugie:)

Edytowane przez kuba.goller

Opublikowano
9 godzin temu, kuba.goller napisał:

Top wszystko wiem, zastanawiam się skąd takie różnice na pompkach. Korygując jedno psuje drugie:)

a wałka rozrządu nie ściągali Ci?

Opublikowano
13 godzin temu, kuba.goller napisał:

Panowie, piszę po poradę. Dzisiaj odebrałem samochód z warsztatu po wymianie rozrządu.

Przed wizytą parametry były takie: synchronizacja rozrządu -2,24, korekty na wtryskach 1: -1,5 (reszta do 0,6). 

Po odebraniu z warsztatu: synchronizacja rozrządu -4,45, korekty na wtryskach  -0,54 na wszystkich (=- 0,05). - oczywiście złożony dobrze ba blokadach.

Zarówno przed wymiana jak i po silnik pracuje idealnie, równo, pali na zimnym i ciepłym tak samo, nie dymi, jednym słowem ideał.

Pytanie czy ruszać w tym przypadku synchronizacje na -1, bo te -4,45 to dość sporo i dlaczego korekty na wtryskach się poprawiły?

wymienili rozrzad bez blokad, bawili sie flamastrami

Opublikowano
  • Autor

Oto bym ich nie podejrzewał, bo to warsztat kolegi ale chu... wie. Wczoraj ustawiłem na -1,96, blokady jak w masło i korekty na wtrysku szczególnie nr 1 na minus 1,75 - popsułem?:) Silnik pracuje idealnie jak przed tem, nie kopci... Zaczynam żałować, że to wszystko wiem :)

Opublikowano

Cześć.

Ile masz na tym silniku km nalatane? 

Opublikowano
  • Autor

345.000 km