Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Żuławskie w Elblągu - spot 20 wrzesień godz. 19 CH Ogrody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bardzo,bardzo możliwe że zostane zmuszony w Auschwitz Power kryzys

• Odpowiedzi 12,3 tys.
  • Wyświetleń 426,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może cosik by ci ukraść jakiś zderzak lub kierownicę ? :gwizdanie:

Opublikowano

tylko znowu forda nie przytul :kox:

Opublikowano

nie ,nie z fordem to już nie chce mieć do czynienia

Opublikowano

nie ,nie z fordem to już nie chce mieć do czynienia

A ja z chęcią bym sobie wrócił do focusa :gwizdanie:

ps.mam już dziewczyny w domu od dziś :>

Opublikowano

Panowie jakiej firmy sprzęgła szukać :wallbash: . Dzisiaj ściągałem sąsiada ( maniusiek forda :decayed:) focusa i na 4 biegu zaczyna się ślizgać jak przycisnę do dechy . ;(

Aha dostałem niezłą cenę na lucasa jakiej firmy jeszcze są :mysli:

Opublikowano

:good:

Panowie jakiej firmy sprzęgła szukać :wallbash: . Dzisiaj ściągałem sąsiada ( maniusiek forda :decayed:) focusa i na 4 biegu zaczyna się ślizgać jak przycisnę do dechy . ;(

przyczepka :evil::mysli:

Opublikowano

ja bym doradzał Sachs

Opublikowano

:good:

przyczepka :evil::mysli:

Raczej nie. Dwumas już się dawno odzywał w sensie drgawek przy ruszaniu czasami występowały ,albo nie sam grazny gadał że już cienko . A poduszki mam całe bo sprawdzałem

ja bym doradzał Sachs

popytam :decayed:

Opublikowano

ja bym doradzał Sachs

popytam :decayed:

A od Toma77 nie bierzesz? zawsze też można pytnąć o cenę :gwizdanie: ja chyba będę zamawiał górne wahacze lewe bo czasem mam puknięcia przy skręcie w prawo no ale to jeszcze muszę zweryfikować bo narazie dwóch diagnostów mówi że all ok :mysli:

Opublikowano

Dziadekblack jak znajdziesz przyczynę stuknięć daj znać ;). Mam dokładnie to samo, jak skręcę w prawo i np podjeżdżam pod jakiś krawężnik, to potrafi mi stuknąć coś od strony kierowcy. Tyle że ja górne mam wymienione jakieś 3 tyś km temu na lemki. Więc albo to dolne, albo końcówki drążków, bo łącznik stabilizatora wymieniony z wahaczami na lemfordera również.

Opublikowano

Dziadekblack jak znajdziesz przyczynę stuknięć daj znać ;). Mam dokładnie to samo, jak skręcę w prawo i np podjeżdżam pod jakiś krawężnik, to potrafi mi stuknąć coś od strony kierowcy. Tyle że ja górne mam wymienione jakieś 3 tyś km temu na lemki. Więc albo to dolne, albo końcówki drążków, bo łącznik stabilizatora wymieniony z wahaczami na lemfordera również.

No to teraz mnie załamałeś bo chciałem wymieniać dwa górne w ciemno ;(

....teraz będę chyba musiał poczekać aż stukanie się nasili żeby ustalić co to...

Opublikowano

No niestety to zawieszenie jest mega upierdliwe w diagnozie :/. W fiacie brava koła skręciłem, złapałem za drążek kierowniczy, poszarpałem i wiedziałem co, a tu kurna niby luzów nie ma a są. Normalnie przy jeździe na wprost mam cisze z zawieszenia, a stuknie tylko właśnie jak skręcam, ewentualnie jak wjadę w mega dziurę ;). No i stuka tylko jak skręcam w prawo, jak w lewo to nie ważne czy podjeżdżam pod krawężnik - stuku nie ma :).

Opublikowano

u mnie stukalo lekko przy skreconych w prawo. Pozniej coraz mocniej i ostatecznie wymienione w lewym kole: dolny prosty i gorny przedni :naughty:

Opublikowano

witam chłopaki.

czy może któryś z Was posiada VAGa albo zna kogoś kto posiada i potrafi to obsługiwać bo mam problem ze swoją audi a mechanik rozkłada ręce.

P.S. a ten spocik 03.06. jest aktualny?????

Opublikowano

witam chłopaki.

czy może któryś z Was posiada VAGa albo zna kogoś kto posiada i potrafi to obsługiwać bo mam problem ze swoją audi a mechanik rozkłada ręce.

Chyba tak ,ale mnie niema bo w górach bimber będę łojił :naughty:

Opublikowano

nie 3 czerwca nie bedzie bo to Boże Ciało ... mówicie jaki dzień wam pasuje

środa? 18:30?

dziadek ... zmianiaj kości (tak moja żonka nazywa wahacze ;) ) tzn. daj znać zrobi się to u mnie w garażu popytaj Grzesia dzisiaj mi towarzyszył ... rachu ciachu i zrobione ... cisza.... cisza ... a nie jakie stuku puku ;)[br]Dopisany: 28 Maj 2010, 23:34_________________________________________________

witam chłopaki.

no ma się to i owo ...

logi można zrobić nie ma problemu ... a może coś bliżej co tam z autem nie tak

Opublikowano

witam serdecznie.

korzystałem z szukajki ale nie znalazłem podobnego tematu (problemu) więc zwracam się z prośbą o pomoc lub podpowiedź.

a mianowicie posiadam od 3 miesięcy audi 90 ps automat ( nie jestem pewien czy to napewno AHH ) i zaczął się problem z dymieniem.

po odpaleniu auto po nocy lub na zimnym silniku po mniej więcej 3 minutach zaczyna puszczać niebieski dymek. jak zwiększe obroty do 2500-3000 to chmura robi się większa i intensywniejsza. po rozgrzaniu kopcenie na wolnych obrotach ustaje ale jak przycisnę to znowu widoczna chmura niebieskiego i do tego dziwnie śmierdzi ( to nie jest zapach spalonej ropy ).

wcześniej miałem problemy z kopceniem na czarno ( po przejechaniu 150 km z baku ubyło 15 litrów ropy )

postawiłem ją do swojego mechanika- nastawnik pompy po regeneracji, - spr. interkuler, - podłączany pod VAG i nic nie wykazało, - dawka paliwa podobno odpowiednia, - olej nowy i wszystkie filtry.

poczytałem na forum że może to być lewe powietrze i tak było. kupiłem nowy wężyk od podciśnienia i czarny dym ustał a niebieski pozostał.

dodam jeszcze że auto nie straciło mocy a zużycie paliwa w mieście na poziomie 9 litrów. oleju nie ubywa, nie ma ciśnienia w zbiorniczku płynu chłodniczego ani żadnych tłustych plam.

co to może być? zaczyna mnie to martwić!!!

Opublikowano

dziadek ... zmianiaj kości (tak moja żonka nazywa wahacze ;) ) tzn. daj znać zrobi się to u mnie w garażu popytaj Grzesia dzisiaj mi towarzyszył ... rachu ciachu i zrobione ... cisza.... cisza ... a nie jakie stuku puku ;)

Dzięki za propozycję Adaś, napewno skorzystam tylko najpierw chciałbym zlokalizować wszystkie które mogą być do wymiany co by raz zamówić u TOM77 chyba że u nas gdzieś na miejscu bardziej się opłaca? Ty gdzie kupowałeś? [br]Dopisany: 29 Maj 2010, 10:09_________________________________________________A może ty byś się podjął diagnozy dr Adadur ? :gwizdanie:

Opublikowano

górę nie ma problemu rozpracuje się ... z dołem jest masakra w zasadzie nie do zdiagnozowania który wahacz nawala ... generalnie i tak polecam wymiane conajmniej ćwiartki - dół ze 3x bardziej kosztowny i znacznie bardziej pracochłonny - bez odpowiedniego ściągacza nie ma co podchodzić.

Zamawiałem przed majowym i płaciłem za Lemfordery górne po 135 zl z kpl. srub i nakretek - naprawdę dobra cena.

Jak zamierzasz jeszcze długo autem pośmigać to kup kpl. a wymień narazie tylko toco trzeba.[br]Dopisany: 29 Maj 2010, 21:50_________________________________________________

[...] zaczyna puszczać niebieski dymek. [...] zaczyna mnie to martwić!!!

Dziury w dolocie nie ma bo byś miał problem z uzyskaniem wyższych obrotów silnika ... powiedz jak ze zużyciem olej wychodzisz nie jest czasem powiększone bo niebeski dymek świadczy o spalaniu oleju ... i to w pierwszej kolejności należało by się przyjrzeć turbinie (wstępnie można odkręcić węże z dolotu i zobaczyć ile w nim jest oleju - powinno byc trochę tłusto, na dole może troszkę więcej ale bez przesady).

To jak spocik w środę na 18:30