Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Żuławskie w Elblągu - spot 20 wrzesień godz. 19 CH Ogrody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chwilę ... zaczynasz od d*py strony ... jak chcesz bawić się w car audio rozeznaj co masz na pokładzie, a dokładnie jakie radio (generalnie czy można podłączyć pod nie suba, a ku temu trzeba 4x wyjście liniowe sygału audio: LP, PP, LT i PT oraz przewód remote do sterowanie załączeniem wzmaka), jakie głośniki i jak są zasilane (aktywne przez suba fabrycznego, czy pasywne przez radio).

Myślę, że może ci pomóc ta strona w temacie radia:

http://www.studio24.prv.pl/

Kolejna sprawa to odpowiedzenie na pytanie ile głośników chcesz zasilić - 4+1, 2+1 czy 1 (sub)

Pod tym kątem szukasz wzmacniacza, który może być jedno-, dwu, cztero- i pięcio-kanałowy - pamiętaj, że większość wzmacniaczy oferuje mostkowanie kanałów i np. wzmacniacz 4 kanałowy można podłączyć 2+1. Poczytaj czym taki wzmak powinien się charakteryzować ... filtr HP i LP a głównie ten drugi są niezbędne, parametry - podaj przykład jaki się interesuje to się oceni bo jest tego całe multum - generalnie za coś fajnego trzeba dać od 1000 zł. Na etapie szukania wzmaka musisz już przewidywać w jaką moc będziesz się wstrzeliwał.

Sub - sub subem ale sparowany jest z obudową - musisz wiedzieć jakiego typu będzie, zamknięta, BR to najczęściej występujące, różne głośniki różnie mogą zagrać, Patrząc na głośniki jednej seri jednego producenta 25cm będa bardziej dynamiczne i bas będzie szybszy ale nie aż tak głęboki jak w 30cm subach - tu trzeba odsłuchiwać lub kierować się opiniami z neta, bo jedne dadykują do techno drugie dla jazzy klasyki itp itd

Kabelkologie - nie ma wała wzmak potrzebuje prądu i im dalej od aku warto trochę zawyżyć przekrój - generalnie w instrukcji wzmaka często producent podpowiada jaki ma być przekrój albo kierują się tabelkami z neta, które odnosza się do markowych sprzętów i mówią dla bezpiecznika np. 25A tyle a tyle przekroju przewodu. Chcesz po ludzku to kupujesz dwa przewody + i - i podpinasz do aku ... nie do masy na aucie. BMW ma aku z tyłu wiec odpada przepychanie się przez całe auto i przewody nie muszą być dłuuugie.

kabelkologia głośników - nie wiem jakie będą ale do suba od 4 do 6 mm2 zależy jaka moc itd. a na głośniki jak już dawać to nie chyba wstrzeliwać się w 2,5 mm2.

Na końcu mając wiedzę jaki zestaw masz przyszykowany zamawiasz obudowe - jak ci goście produkują to bo może czasem można delikatnie jakieś wymiary skorygować.

Zebranie wszystkiego do kupy i by to zagrało jak należy to cała sztuka i nie dziw się cze są spece od tego ... warto pytac i słuchać co polecają itp itd, myślę że warto takiego producenta obudów podpytać, bo może spotkał się jak jego skrzynia zagrała pod danym sprzętem i poleci coś co się dobrze sprawdziło.

Jak by cię interesowało to może pozbył bym się mojego zestawu: HELIX W10 i wzmak HELIX H400 Esprit.

• Odpowiedzi 12,3 tys.
  • Wyświetleń 430,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Adam ja nie chce głośników podłączać bo w e46 sa kiepsko umiejscowione i bez wiercenia dziur w drzwiach nic mi to nie da ...ja chce tylko wsadzić głośnik niskotonowy i do tego wzmaka co by jakies basy były lepsze ...ale nie zależy mi na bum bum , nie o to chodzi ...to co chce zakupić ma byc niedrogie wiec twój zestaw na bank mi nie podpasuje , poza tym nie oczekuje niewiadoma czego ... Znalazłem zestaw blaupunkt 2011 ( sub i wzmak) z myślą ze przełożę głośnik do swojej obudowy ...w zestawie sa kable itp ... Tylko chyba tam jest głośnik 225mm a ja potrzebuje 250 :(

Opublikowano

to szukaj wzmaka mono lub 2 kanałowego z odp. filtrami - i wcale nie musi być regulowane

rozeznaj radio

używka ... jak najbardziej słuszny kierunek

do Blaupunkta mam sentyment ... zawsze ten sprzęt dobrze wypadał w mojej ocenie

lub juniorek czyli uDimension, Alpine lub Audison może poszukaj coś na glośniku JL

Opublikowano

kuwa... forum się zmieniło znowu?

ale tym razem lepiej wygląda... zdecydowanie.

Adaś - nikt piwka nie wygrał? :D

Opublikowano

kuwa... forum się zmieniło znowu?

ale tym razem lepiej wygląda... zdecydowanie.

Adaś - nikt piwka nie wygrał? :D

Ad.1

toć to z miesiąc dobry nowa szata

Ad.2

nikt ...

Bartek jak z radyjkiem ... wiesz jaki ma potencjał?

Co do konwerterów zawsze będzie to obarczone jakimiś stratami na jakości - to co cię interesuje to np. Helix AAC (http://www.sklep.caraudioteam.pl/helix-afc-p-528.html) - koszt za***isty jak na tekie cóś ... za mniejsza kasę to gościu na przeciwko garów wyprowadzi ci z fabrycznego radia sygnał LOW po RCA (o ile fabryka tego nie zapewniła)

Opublikowano

Konwerterów nie będę montował - kupie wzmaka z wejściem High-imput i sygnał wezmę z głośników w bagażniku :D

Radio to zwykłe radio CD Business bez wzmaka - nic szczególnego ...skrzynkę już kupiłem - teraz rozglądam się za głośnikiem 25cm ( jak na moje oczekiwania skłaniam się do Magnata ) i wzmakiem Blaupunkt GTA 250 BP11...

Edytowane przez dziadek

Opublikowano

Wzmaczka może jakiegoś klasyka z alpine np stara seria v12 expert?

Mam takie cudo w bagażniku i sobie chwalę :) płaciłem około 500 zł swego czasu za 4 kanałowy używany sprzęt, dostałem nawet certyfikat mocy od alpine podpisany przez inżyniera który go testował ;)

Mój ma około 4x90watt lub 2x200 watt lub 1x250 watt :) brzmieniowo jedne z lepszych pieców alpine.

Edit

Głośnik bierz ten http://allegro.pl/re-audio-rex10s4-175w-rms-4ohm-wylaczny-importer-i4685725250.html - przeznaczony do zamkniętej skrzyni 20 litrów. Mam i sobie chwalę :P

Edytowane przez wiktorsam

Opublikowano

Na głośnik chce wydać do 200zl , nie mam zbyt wygórowanych oczekiwań wiec cos chyba znajdę ...mam nadzieje :P

...ale dzieki za propos

Edytowane przez dziadek

Opublikowano

ja mam skrzynkę JBL razem z głośnikiem tej firmy i jestem bardzo zadowolony. co prawda w mercu nie jeździ ale miałem w skodzie i robiła hałas.

Opublikowano
Opublikowano

Bartek ogólnie blaupunkt w tej cenie to słaba opcja w passacie mamy wzmacniacz własne tej firmy i powiem Ci że bardzo słabo to gra więc nie polecam. Głośniki poszukaj jeszcze coś z powerbassa powinieneś coś znaleść w kwocie do 200zł

Opublikowano

Zaden tiptronic , w fwd byly tylko i wylacznie multitronic

Opublikowano

Aha czyli kolejny nawet nie wie co sprzedaje...

Opublikowano

Albo wie a nie chce zniechęcać

No ale ogólnie autko ciekawe full s-line interior i exterior , multitronic w b7 jest juz poprawiony a bardziej komfortowej skrzyni nie ma , musiałbys poczytać jak ja dobrze sprawdzic , jest temat Bart-sa na forum o niej ...

Edytowane przez dziadek

Opublikowano

Albo wie a nie chce zniechęcać

No ale ogólnie autko ciekawe full s-line interior i exterior , multitronic w b7 jest juz poprawiony a bardziej komfortowej skrzyni nie ma , musiałbys poczytać jak ja dobrze sprawdzic , jest temat Bart-sa na forum o niej ...

Ok poszuka ten temat i poczytam sobie o tym:) Ale chyba jednak wolę manual bezpieczniejszy będzie. Bartek coś mi sie wydaję że jak znajdę jakiś godnej uwagi egzemplarz w pl to będe musiał Ciebie zabrać na oględziny:D hehe

Opublikowano

Służę , ale ze mną ciezko kupic auto :P

Opublikowano

Ale przynajmniej będzie prześwietlone na wylot hehe:)

Opublikowano

Bartek jak da rade celuj w Blaupunkta velocity coś jak to

http://allegro.pl/blaupunkt-velocity-vpa-2120-2x125w-lub-1x350-rms-i4704877661.html

to topowa seria blaupunkta

to też trochę starawy lecz dobry sprzęt:

http://allegro.pl/pioneer-gm-3000-4ch-brigeable-3-1-2-1-i4715387223.html

co do głośnika ... jak namierzysz wpisz parametry w WinISD oraz parametry obudowy skoro już ja masz ... prześledź krzywe, jak sie nauczysz czytać te wykresy będziesz wiedział kiedy zestaw będzie podbijał kiedy bedzie neutralny a kiedy basu zbraknie

Zwróć uwagę na skuteczność głośnika gdyż zestaw twój nie jest mocny więc czemu jeszcze mieć straty: http://www.hifi.pl/porady/parametry/kol-efektywnosc.php

Może ktoś namierzy ciekawe A6 C6 avant z 2,4 V6 + Quattro - po wstawieniu "podtlenka" mógłbym się przebujać takim autem. Z tym silnikiem bardzo mało jest Q ale wydaje się ciekawą alternatywą dla 3.0 TDI z lat 2005-2008.