PanKaszel Opublikowano 16 Października 2019 Opublikowano 16 Października 2019 Witam serdecznieProszę was o pomoc gdyż ręce mi już opadają. Nie działa wentylator nawiewu. Sprawdziłem bezpieczniki, wentylator na krótko i wszystko sprawne/działa jak należy, podmieniłem 4 rezystory dmuchawy, dodatkowo ktoś polecił mi sprawdzenie pewnego bezpiecznika pod maską (w okolicach plusa koło wycieraczek) i też wszystko z nim w porządku. Dodam tylko, że nie mam czujnika temp. zewnetrzej - czujnik mam kupiony nowy, ale wtyczka była urwana i obecnie jest w drodze do mnie. Błędy na kompie:00457 - Moduł sterujący siecią01844 - Moduł sterujący nadmuchem świeżego powietrza.Z tego co czytałem na forum ludzie doradzają wymiane dmuchawy lub rezystora - dmuchawa działa na krótko, rezystory były 4 i żaden nic nie zmienił. klapy itd wszystko reaguje na zmiany np. położenia nawiewu (szyba, stopy, centralny itd) jedynie brak jest tego co najważniejsze czyli nadmuchu. Czy mieliście taki problem i ktoś go rozwiązał?
Leejon Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Bezpieczniki bezpiecznikami ale weź sobie papier ścierny albo pilniczek i wyczyść styki na bezpiecznikach. Dodatkowo przy wkładaniu bezpiecznika wyciągnij i włóż go kilka razy.
PanKaszel Opublikowano 18 Października 2019 Autor Opublikowano 18 Października 2019 Jasne, rozumiem, ale może ktoś by mi powiedział czego dotyczą te błędy? Wiem, że jeden to rezystor dmuchawy, a drugi?
Rekomendowane odpowiedzi