Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

analiza logi 1.8t bex zamulony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Łukasz13 napisał:

Lekko za mocno naciągnieta sztanga.

A ile powinno pokazywać przy odpiętym n75 w bexie?

I jakie ciśnienie powinno otwierać gruszkę?

Opublikowano
9 minut temu, montoy napisał:

A ile powinno pokazywać przy odpiętym n75 w bexie?

I jakie ciśnienie powinno otwierać gruszkę?

bex czy bfb, bez różnicy. Ma być mniej więcej 0.3 bar. Ja bym zostawił tak jak jest,  jest całkiem dobrze. 

Opublikowano
  • Autor

Zostawić tak nie chcę bo strasznie faluje przy przyśpieszaniu jak dobije 1.3 bara a później odcina.

Opublikowano

Sprawdź lepiej wężyki podciśnieniowe. Wg mnie przy tak ustawionej sztandze nie powinno być takiego przeładowania. U mnie po odpięciu n75 pokazuje okolice 0,32-0,33 i nie dzieją się takie cyrki.

Opublikowano

Gdzies juz te logi widzialem wiec napisze jeszcze raz tutaj, zeliwo zapewne chinskie i sie zacina/przycina klapka WG  na ośce jak dostanie temperatury ... .... 

Ewentualnie sprawdz dla pewnosci jakis drugi zawor n75 ale watpie .. 

Edytowane przez soul87

Opublikowano
  • Autor

No to podpiąłem się pod gruszkę i sprawdziłem na nowym manometrze( 0-1,6 bar) przy jakim ciśnieniu się zaczyna otwierać .

Zaczyna zaraz przed 0,3 bara a kończy na 0,5 ,chodzi mięciutko bez zacinania.

dla pewności podpiąłem ten manometr pod inny do pompowania kół mniej precyzyjny ale pokazują to samo wiec chyba jest ok.

przemyłem trochę n75 i jutro spróbuję zrobić logi na zimnym silniku żeby spróbować wyeliminować zacinanie na gorącym turbo.

pytanie;czy tak nisko wyregulowana sztanga ma prawo działać tak jak to na tych logach, bo z tego co wiem to powinno zaczynać około 0,55.

Edytowane przez montoy

Opublikowano
10 godzin temu, montoy napisał:

bo z tego co wiem to powinno zaczynać około 0,55.

Zle wiesz, jest ustawiona dobrze wg tego co piszesz.

A przycinać moze się dopiero jak zeliwo dostanie temperatury .... 

Jest jeszcze jedna opcja o ktorej też mało kto wie ale może byc tutaj małym problemem (kwestia budowy chinskiego zeliwa, a dokładniej srednica otworu klapki WG) pod które trzeba bedzie troche inczej ustawic PID n75 w sofcie silnika ... 

Aczkolwiek póki co najprostsyzm i efektywnym rozwiazaniem powinno być poprostu jeszcze lekkie poluzowanie naciągu sztangi o pare obrotów .... 

Edytowane przez soul87

Opublikowano
  • Autor

A więc n75 przemyte i wężyki silikonowe też,wyjeżdżam na zimnym silniku a tu wszystko ok,parę prób aż do zagrzania i dalej spokój po logach widzę że jeszcze przeładowuje trochę ale przyśpiesza w miarę ok ,już niema tego szarpnięcia i wyhamowania. Więc czy problem był w samym n75 może jakiś wężyk?

mam jeszcze pytanie o to jak szybko to turbo wstaje bo przeglądałem parę logów w innych seryjnych bexach i żaden niema 1400mbar przy 2000 obr.  czy to objaw tylko tego że jest po regeneracji?Czy to że tak wyjątkowo szybko wstaje + wolna reakcja n75 = przeładowanie ?

soul87 rozumie ze możemy wykluczyć mały otwór i przycinanie ,czy przycinanie się rozchodziło?

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum

Opublikowano

Przegoń ją pare razy na 3 biegu od 0 do odcinki i za chwile potem znowu zrob loga, zobaczymy.

Opublikowano
  • Autor

zrobione

VAGLOGI.PL

VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
VAGLOGI.PL

Opublikowano

Wg mnie takie przeładowanie może zostać, a zawsze to trochę lepiej z dołu idzie :D

Opublikowano

Ok. Można tak zostawić