ChillOutPL Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 Witam, od wczoraj kopie po forum i nie mogę znaleźć niczego podobnego. Sprawa wyglada tak: Miałem 4-ramienna kierownicę (z multifunkcja), ale ze mi sie nie podobała to zmieniłem na 3-ramienną (oczywiście bez multi). Po 1 dniu od zmiany kapnąłem się, że nie działa tempomat. Ktoś wie dlaczego tak się stało? Bo na mój gust kierownica nijak ma się do tempomatu... PS. Obie kierownice są z B6
XXXXXXX Opublikowano 30 Października 2019 Opublikowano 30 Października 2019 podłączyć kompa, zobaczyć czy widać reakcje na czujnik położenia pedału sprzęgła i ewentualnie hamulca no i przy okazji wykodować multifunkcję, jeśli jej już nie masz.
the_naturat_com Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 @ChillOutPL gdzieś czytałem, że bez multifunkcji nie działa tempomat, ale nie dam głowy uciąć. Pełny fis działa?
MaTeo85 Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 tempomat działa bez multifunkcji. Zmieniałeś tylko kierownicę czy moduł kierownicy tez? Robiłeś jakieś zmiany w kodowaniach czy nic nie ruszałeś? jak wyżej ktoś pisał pierwsze co to skan i odczyt błędów ze sterowników.
the_naturat_com Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 @MaTeo85 widocznie albo ja źle przeczytałem, albo ktoś bzdury pisał. Osobiście nie spotkałem się z sytuacją, że jest tempomat, a nie ma multi.
MaTeo85 Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Sam u siebie przez prawie 2 lata mialem tylko tempomat bez multi i wszystko śmigało jak trzeba.
GreGoriO Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Tempomat nie ma nic do Multi. Obie rzeczy osobno się koduje w sterowniku kierownicy. Sam zresztą najpierw dołożylem tempomat a po jakiś dwóch latach, wrzuciłem MF z B8 VAGcom w łapy i odczytać kodowania, błędy.
pako7 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Witam, A4b6 BEX mam kierownice multi i obsługę komputera na fisie i chce dołożyć tempomat moduł w mam 8E0953549N czy tylko potrzeba mi manetkę tempomatu i kodowanie czy jeszcze inne graty ??
MaTeo85 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Tak wystarczy manetka i wyrezanie obudowy dolnej lub dedykowana obudowa pod manetkę plus oczywiście kodowanie.
pako7 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Dzięki już zamontowane . manetka i obudowa szt 25 zł montaż i kodowanie własne . koszt znikomy a w trasie cieszy.
ChillOutPL Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Opublikowano 1 Lutego 2020 Obylo się bez kodowania. Czujnik sprzegla zyl wlasnym zyciem
Rekomendowane odpowiedzi