Jump to content
IGNORED

[ALL B6] Światła w pozycji zero, czyli po odpaleniu świecą bez włączania

Recommended Posts

Posted

Witka . Ostatnio kolega przeprogramował mi vagiem . Światla mam włączone od razu, bez żadnego przekręcania pokrętłem świateł. Hmmmmm , jakie plusy:

1. Nie musze pamietać o włączaniu świateł

2. W trakcie dnia nie zużywam płynu do spryskiwaczy na mycie xenków

3. Niestety nie znam kodowania , ale to 5 sekund roboty vagiem

4. Mistrzów proszę o wstawienie kodowania vagiem

5. Działa w bixenonach i w xenonach

6. Po przekręceniu świateł w nocy, zmywam lampki , więc wtedy kiedy trzeba. :notworthy:

7. Oczywiście tylne światła też świecą. :)

Posted

Ja bym tak chcial, ale zeby mi sie caly czas swiecily w polozeniu auto.. :mysli:

Da rade..?

Posted

Nie wiem czy da rade, u mnie świecą w położeniu 0 [br]Dopisany: 19 Marzec 2009, 09:54_________________________________________________No .....vagownicy , ma ktoś kodowanie ???, Bo ja peta nie zdążylem odpalić i już miałem przekodowane.

Posted

A nie było takiego tematu :mysli:

Posted

Nie wiem czy da rade, u mnie świecą w położeniu 0 [br]Dopisany: 19 Marzec 2009, 09:54_________________________________________________No .....vagownicy , ma ktoś kodowanie ???, Bo ja peta nie zdążylem odpalić i już miałem przekodowane.

Do zwykłych lamp bez xenonków tez to zadziała????

Posted

Do zwykłych lamp bez xenonków tez to zadziała????

tak

Posted

A nie było takiego tematu :mysli:

Nie wiem , sie nie spotkałem z takim .

Posted

(...) ma ktoś kodowanie ???(...)

Może to coś pomoże: http://en.openobd.org/audi/a4_8e.htm#09

---

Ja u siebie zmieniałem opcję "country - xxxx?" Ale jakiś policjant się przyczepił do jazdy na samych halogenach i wróciłem do ustawień pierwotnych

Posted

A inaczej... jeśli się nie ma w przełączniku świateł opcji AUTO to czy można przestawić aby się świeciły cały czas w położeniu "zero"??

Posted

Można. Był gdzieś watek o tym.

Zdaje się, że było tam coś o przestawieniu opcji z EU na Skandynawię.

Więcej szczegółów nie pamietam :kwasny:

Posted

zmiana kodowania w 09 central electronic xxx12,gdzie jedynka to xenon(musi byc przy HIDach dokladanych,bo bedzie wywalac blad o spalonej zarowce,przy normalnej H7-0),a dwojka to kraje skandynawskie http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A4_%288E%29_Central_Electronics_%288E2/8E5%29#Coding milej zabawy :wink4

AndyN-tyl Ci sie nie swiecil?

Posted

AndyN-tyl Ci sie nie swiecil?

Ustawiłem sobie tak, że po przekręceniu kluczyka włączały się postojówki (przód, tył) i halogeny. Ale podobno na samych halogenach w PL jeździć nie można a ciągle świecąca się kontrolka włączonych świateł była w tej sytuacji myląca (kontrolka się świeci a ja w rzeczywistości nie mam włączonych odpowiednich świateł) więc wróciłem do ustawień fabrycznych.

Posted

ale jak zmienisz kodowanie xxx12 to halogen z postojowka sie bedzie swiecil,czyli tak jak normalnie po przekreceniu,a jak mozna tylko halogen?o ile dobrze cie zrozumialem,to ''tylko halogen''-tylko halogen bez postojowek przodu i tylu-tak?

Posted

ja mam wersje skandynawska i swieci mi sie xenon razem z tylem

Posted

BRAWO PANOWIE :thumbup:

To działa i co lepsze szukałem takiej opcji od chwili zakupu audika.

Czy macie może jeszcze jakieś fajne funkcje które można włączyć po to aby ułatwić zobie życie? :>

Jeszcze jedno pytanie odnośnie HID. Co to takiego? :mysli:

Posted

Jeszcze jedno pytanie odnośnie HID. Co to takiego?

zestaw do zamontowania zamiast zwyklych zarowek,wpisz w polu w prawym gornym rogu i nacisnij opcje szukaj-wyskoczy wiele informacji na ten temat... :wink4:
Posted

Mówiąc ogólnie nieoryginalne ksenony.

Czyli żarniki z przetwornicami montowane w miejsce zwykłych żarówek.

Posted

Witam.

Przed chwilą sprawdzałem i poza postojówkami nic sie nie włącza .

Palą sie tylko postoje a bi-xenon niestety nie.

Jak sobie poradzić z tym fantem?

Posted

A co ustawiłeś?

xxxx?: Country

1 - Rest of World/Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries with Bi-Xenon

2 - Nordic Countries/Denmark/Croatia/Baltic Countries without Bi-Xenon

3 - USA/Canada with Bi-Xenon

4 - Canada without Bi-Xenon

5 - Special Vehicles

Posted

Witam.

Jak sobie poradzić z tym fantem?

dziwne,bo umnie ten sam silnik,tylko mlodsz troszku i dziala normalnie... :mysli: