patis33 Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 witam przy wymianie oleju zauważyłem że mam pęknięcia na misce olejowej - b6 1.8 avj pytanie czy można to jakoś naprawiać myślę o spawaniu czy nie ma to sensu i wymienić na nową ? jak z wymianą bo z tyłu śruby są ciężko dostepne - ?
przem8 Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 Silnik trzeba podwieszac, opuszczać sanie i taki to fajny temat. Nie baw się w spawanie, bo szkoda zachodu. Miska nie jest droga, a nowe to nowe.
patis33 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Opublikowano 30 Listopada 2019 tak misa to mały koszt a robota jak piszesz grubo dzięki za info
przem8 Opublikowano 30 Listopada 2019 Opublikowano 30 Listopada 2019 Jest opis na forum odnośnie demontażu misy. Robiłem to kiedyś raz i teraz wolę zapłacić za tą przyjemność.
Emejcz Opublikowano 3 Grudnia 2019 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Ja robiłem dwa razy. W b5 było bardzo ciasno i ciężko to ogarnąć. W b6/b7 jest niby podobnie, ale miejsca więcej. Podwieszałem sobie silnik na belce i muszę powiedzieć, że robota wtedy idzie bardzo fajnie i nawet jest miejsce aby bez problemów włożyć miskę z nałożoną wcześniej masą uszczelniającą.
Rekomendowane odpowiedzi