Adam34 Opublikowano 24 Września 2022 Opublikowano 24 Września 2022 3T0959772B koledzy musi być moduł o takim nr? Nie może być z końcówka D?
konrad0711 Opublikowano 7 Października 2022 Opublikowano 7 Października 2022 Najlepszym i najprostszym sposobem montażu grzanej kanapy jest panel od przedlifta
Adam35 Opublikowano 17 Października 2022 Opublikowano 17 Października 2022 Koledzy temat ogarnięty, uszkodzony moduł, kupiony drugi i wszystko śmiga, kanapa i oparcia grzeją.
michalspam94 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Cześć, też postanowiłem zamontować sobie podgrzewanie kanapy, wersja Polift. Poniżej przedstawiam opracowany schemat wiązki - tabela z rozpisem pinów w kostkach. Jeżeli ktoś nie ogarnia wiązek polecam VAG-INSTAL. Jestem jeszcze w trakcie przygotowywania, zatem post będzie edytowany w miarę postępów. Części i koszt: - Instalacja (poniżej opis), ja kupiłem tą: LINK DO INSTALACJI OD VAG-INSTAL - Przekaźnik (3T0959772B) 100zł - Panel z przyciskami (8K0864376F, 8K0963563A, 8K0963564) 300zł - jest to bardzo ciężko dostępny panel. - Uchwyt przekaźnika (8K0907102) 25zł - Maty - miałem sprawne ze starych foteli, więc postanowiłem je przerobić, gdyż mam fotele materiałowe. Oryginalnie powinny być 8K0963555AK Numery kostek, pinów można znaleźć w rosyjskim linku z początku wątku. Przerobienie mat W związku z tym, że wymieniałem fotele zwykłe na kubełki (oba zestawy materiałowe) to zostały mi po starych kompletne sprawne maty (8K0963555 i 8K0963557). Postanowiłem je przerobić - przedłużyć kabel do kostki na oparcie i wymienić kostkę zieloną - fotele mają odwrotne. kostki niż kanapa. Nr kostek jakie są potrzebne do przerobienia mat to: 4F0937731, kupiłem je razem z pinami. Dokładniejsze info z przerobienia wstawię jak będę po montażu. Instalacja Mimo, że ogarniam schematy i instalacje bez problemu, to zdecydowałem się na zakup od VAG-INSTAL, gdyż koszt przygotowywania samemu byłby może trochę niższy, a w związku z brakiem czasu nie miałem kiedy się bawić w kompletowanie pinów itp. Nie polecam kupować w ASO, gdyż będzie więcej roboty - trzeba przygotować samemu kable od kostki T8 do mat, bezpieczników, masy i podświetlenia. Instalacja z ASO: wszystkie kostki jak fabryka (jest kostka łącząca T8), ale część instalacji trzeba wykonać samemu i dokupować kable, kostki jak w rosyjskim linku, więc jest drożej. Instalacja od VAG-INSTAL: nie ma kostki T8, ale wszystko jest przygotowane jedynie do przeciągnięcia kabli, wpięcia ich w odpowiednie miejsca i podlutowania w 2 miejscach. Do tego jest super instrukcja jak podłączyć. Instalacja samemu: sporo pracy, trzeba kupić wszystkie piny, kostki, kable. Koszt wychodzi niewiele mniej niż ta z VAG-Instal Na ten moment czekam za kostkami do przerobienia mat oraz na uchwyt przekaźnika (14 dni z Niemiec).
Rekomendowane odpowiedzi