vvalery Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 20 godzin temu, Jari1234567 napisał(a): Tak wiem. Jestem tego świadomy. Co zrobić. Na szczęście to co parę lat taka wymiana więc do przeżycia.Oczywiście jeśli pokrywa miski do danej skrzyni też powinna być wymieniona to teak zrobię. Na najważniejszych podzespołach pojazdu -silnik, skrzynia, zawieszenie, hamulce- na pewno na pewno nie będę oszczędzał zresztą nigdy tak nie robiłem. Pozdrawiam. Jarek, najgorsza robota i najdłużej schodzi bo trzeba zdemontować przednie zawieszenia a na koniec jeszcze zbieżność ustawić i te czynności robią dużą część tego kosztu. Pozdrawiam i udanej wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zdaję sobie sprawę, że jest sporo pracy. Oglądałem taką wymianę na Youtube i faktycznie jest co robić. Dziwnie to wymyślili z tą zbieżnością przy wymianie oleju. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 W dniu 10.08.2023 o 15:03, Muskel1 napisał(a): 0CK (przód), 0CL (stałe Quattro) i 0CJ (Quattro ultra). Słuchajcie!! Według VIN mam skrzynię "Numer katalogowy części TBR" !!!! Czyli co?! to jeszcze inna skrzynia?! Nie 0CJ?! Bo sam już się w tym gubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) 21 minut temu, Jari1234567 napisał(a): TBR To wewnętrzne oznaczenie tej skrzyni istniejące w bazie danych. Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 15 minut temu, Muskel1 napisał(a): To wewnętrzne oznaczenie tej skrzyni istniejące w bazie danych. A! Oki. Bo już zacząłem wątpić 😉 Czyli zostajemy przy OCL. Ratujecie mi życie. Wielkie THX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Jak widzisz na górnym zdjęciu jest kilka różnych rodzajów skrzyni OCL, które nieco różnią się od siebie, dlatego mają różne kody skrzyń. Twoja ma akurat TRB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 17 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jak widzisz na górnym zdjęciu jest kilka różnych rodzajów skrzyni OCL, które nieco różnią się od siebie, dlatego mają różne kody skrzyń. Twoja ma akurat TRB. OK. No właśnie bo tyle tego!! Ale dzięki wielkie za chęci pomocy. Już wysłałem zapytanie do firmy zajmującej się wymianą ile by u nich to wyszło. Zobaczymy co odpiszą. W ASO P-ń zaśpiewali 8000zł Chyba ich pogięło!!! P.S. Za miesiąc chciał bym wymienić "tablet" na większy z Alliexpres 10,25" lub 12,3" (raczej ten 10,25" bo 12tka będzie za duża) i tu pytanko czy po wymianie na takie ustrojstwo wszystko będzie śmigać ?! Czy wszystkie przyciski na kierownicy i na konsoli będą działały jak dotychczas?! Na co zwrócić uwagę?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 31 minut temu, Jari1234567 napisał(a): Za miesiąc chciał bym wymienić "tablet" na większy z Alliexpres 10,25" lub 12,3" (raczej ten 10,25" bo 12tka będzie za duża) i tu pytanko czy po wymianie na takie ustrojstwo wszystko będzie śmigać ?! Czy wszystkie przyciski na kierownicy i na konsoli będą działały jak dotychczas?! Na co zwrócić uwagę?! Nie mam doświadczenia z chińskimi zamiennikami MMI, więc nie powiem w jakim stopniu integracja z oryginalnym systemem jest możliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Muskel a znasz coś 'z naszego rynku by wymienić tablet na większy i dotykowy?! Bo ile bym nie modyfikował złącz w podłokietniku itd to ciągle będzie 8,3" i bezdotyk!! Trochę słabo to Audi wymyśliło!! Inne marki mają już takie tablety od lat że hohoho!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Jari1234567 napisał(a): Trochę słabo to Audi wymyśliło!! Inne marki mają już takie tablety od lat że hohoho!! B9 Facelift ma też już dotykowy Niestety w tym kierunku nic Ci nie polecę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 21 minut temu, Muskel1 napisał(a): B9 Facelift ma też już dotykowy Niestety w tym kierunku nic Ci nie polecę. Tak wiem, że nowsze roczniki mają już lepsze, większe i dotykowe. No cóż poczytam i zobaczymy co wydedukuję. Ale i tak dzięki za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 A znacie może jakieś "pewne" warsztaty w P-niu lub k/P=nia ?! Bo dzwoniłem do takiej jednej znanej firmy (EKG Wysogotowo) kazali mi napisać poprzez kontakt meilowy czego dotyczyć ma usługa i podać nr VIN ale na razie cisza!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszdutka Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Przy bezdotyku chociaż ekran nie jest wypalcowany A z czasem naprawdę fajnie się obsługuje tym manipulatorem w czasie jazdy, jedyne co to adresy w mapach google wpisuję w telefonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jari1234567 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 22 godziny temu, lukaszdutka napisał(a): Przy bezdotyku chociaż ekran nie jest wypalcowany A z czasem naprawdę fajnie się obsługuje tym manipulatorem w czasie jazdy, jedyne co to adresy w mapach google wpisuję w telefonie. No właśnie zaczynam się mocno zastanawiać czy potrzebuję taką "landarę" 12 cali !!! Już zaczynam się powoli przyzwyczajać do tego który jest 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Czy jakis admin mógłby przenieść posty "Tabletowo mapowe" do tematu B9 Fellows bo tu się robi bałagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozung Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Witam, Kolego Dev mogę prosić o pomoc z zestawem olejów i filtrów do skrzyni? VIN: WAUZZZF45KA027569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keczyms Opublikowano 9 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Witam mam do kupienia audi z 2020 kod skrzyni biegów TXB I tam wymiana oleju przez serwis była robiona co 80tys .To w końcu jak to jest 60 czy 80tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dioni Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Witam , jaki olej i filtry przy zwykłej wymianie oleju w skrzyni biegów do modelu o Vin WAUZZZF42JA086688. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daros08 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 @Dev Witam, kolego czy mógłbyś podać numery filtrów, oleju, miski olejowej do mojej skrzyni WAUZZZF46GA072933 Z góry bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi