Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju w skrzyni biegów S-Tronic w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, a podałbyś mi może ilości tych smarowideł ile potrzeba do wymiany? Wiem, że do sprzęgieł 4L, do kół zębatych też 4L, a do tylnego dyfra? 1L? 

Opublikowano
1 minutę temu, Gwidoon napisał:

Dziękuję za odpowiedź, a podałbyś mi może ilości tych smarowideł ile potrzeba do wymiany? Wiem, że do sprzęgieł 4L, do kół zębatych też 4L, a do tylnego dyfra? 1L? 

6-5-1

Opublikowano

Dziękuję serdecznie ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam do was trzy pytania:

- czy i jak często wymieniać olej w s-tronicu 7 biegowym rocznik 2016 w części mechanicznej ( przekopałem internet i zdania są podzielone)

- czy któryś z was jest w stanie po numerze Vin podć jaki i ile oleju do części mechanicznej,

- czy w części mechanicznej można zastować olej zamiennik i jaki,

Pozdrawiam.

Opublikowano
54 minuty temu, Zienciu77 napisał:

Witam. Mam do was trzy pytania:

- czy i jak często wymieniać olej w s-tronicu 7 biegowym rocznik 2016 w części mechanicznej ( przekopałem internet i zdania są podzielone)

- czy któryś z was jest w stanie po numerze Vin podć jaki i ile oleju do części mechanicznej,

- czy w części mechanicznej można zastować olej zamiennik i jaki,

Pozdrawiam.

VIN

Opublikowano

WAUZZZF42HA064166

Opublikowano
4 godziny temu, Zienciu77 napisał:

WAUZZZF42HA064166

1. max 50000km

2. G055549A2 - 4.5l

3. tylko ori

Opublikowano

Hej. Dev jak możesz sprawdź mi rodzaj oleju do torsena i tylnego dyfra.

Castrol podaje jako zamiennik -Castrol Transmax Manual V 75W-80 do torsena oraz Castrol Transmax Axle Long Life 75W-90 do dyfra.
Wielkie dzięki.

WAUZZZ8K2FA058229

Edytowane przez ddaz67

Opublikowano

Dev dzięki za pomoc. Czyli w części mechanicznej należy wymieniać częściej niż w mechatronice?

Opublikowano
32 minuty temu, Zienciu77 napisał:

Dev dzięki za pomoc. Czyli w części mechanicznej należy wymieniać częściej niż w mechatronice?

wymienia sie w tym samym czasie

Opublikowano
40 minut temu, ddaz67 napisał:

Hej. Dev jak możesz sprawdź mi rodzaj oleju do torsena i tylnego dyfra.

Castrol podaje jako zamiennik -Castrol Transmax Manual V 75W-80 do torsena oraz Castrol Transmax Axle Long Life 75W-90 do dyfra.
Wielkie dzięki. WAUZZZ8K2FA058229

TorSen i koła zębate w skrzyni - G 055 532 A2 - zamiennik - Ravenol MTF-3 SAE 75W - 4.5 litra

dyfer - G 052 145 S2 - zamiennik - Febi - FE48785 - 1 litr

Opublikowano

Dev mam jeszcze jedno pytanie: ile oleju atf wchodzi do moje skrzyni?

Opublikowano
Godzinę temu, Dev napisał:

TorSen i koła zębate w skrzyni - G 055 532 A2 - zamiennik - Ravenol MTF-3 SAE 75W - 4.5 litra

dyfer - G 052 145 S2 - zamiennik - Febi - FE48785 - 1 litr

Dziękuję.

Opublikowano
3 godziny temu, Zienciu77 napisał:

Dev mam jeszcze jedno pytanie: ile oleju atf wchodzi do moje skrzyni?

6 - 7 litrów

Opublikowano

Dzięki.

Opublikowano

Cześć ! Witam kolegów z forum. Mam nalatane 95k w moim S-tronicu (0CL w quattro). Poprzedni właściciel wymieniał olej w skrzyni w serwisie. Mam fakturę po tej wymianie na ktorej wyszczegolniony jest olej w ilości 4,5 l (jasne jest więc że został wymieniony olej tylko w mechatronice - bez wymiany filtrow). Jestem z okolic Poznania i chciałbym zrobić full serwis tej skrzyni + dyfer+ torsen. Do kogo polecacie uderzyć (mam bardzo blisko do MSM Kiekrz, którego dobre opinie przewijały się na forum) ? Może znacie kogoś kto również ogarnąłby temat i "specjalizuje się" w tego typu wymianach. Pozdrawiam 

P.s. auto posiadam od pół roku. Przez ten czas wymieniałem czujniki ciśnień DPF i pompę intercoolera ( 2 razy bo raz pożałowałem i kupilem używkę z allegro ;) ) Poza tym standardowo jak po kazdym zakupie : rozrząd i olej silnikowy. 

Opublikowano

Witam, pytanie pewnie głupie ale no cóż ? Audi s4 b8.5, skrzynia 7 biegowy s-tronic. Po wlaniu oleju i nagrzaniu do ~40 stopni, sprawdzamy poziom oleju na odpalonym silniku jak w dsg, czy w s-tronic'u sprawdzamy na zgaszonym silniku? ?

Opublikowano

Ale wiesz, że pytasz w temacie o B9?

Opublikowano

Ojj sorry :P nie zwróciłem na to uwagi :)

Opublikowano
13 godzin temu, Biesiad_90 napisał:

Witam, pytanie pewnie głupie ale no cóż ? Audi s4 b8.5, skrzynia 7 biegowy s-tronic. Po wlaniu oleju i nagrzaniu do ~40 stopni, sprawdzamy poziom oleju na odpalonym silniku jak w dsg, czy w s-tronic'u sprawdzamy na zgaszonym silniku? ?

w aftomacie zawsze na odpalonym