Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujniki parkowania w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Muskel1 Hej, jeżeli dodałem czujniki przód i tył(8szt.) to mam wgrać parametryzację do bcm1 z końcówki af (aktualnie mam bcm1 z końcówką G ale pod niego nie ma parametryzacji). Parametryzacja "PDC settings part 1 limo_standard" oraz "settings part 2 limo_standard". A w kodowaniu zaznaczam:

byte 16 bit 0

byty 28 bit 5

byte 37 bit 5-7 

i coś jeszcze kodowanie/adaptacje?

Bo światełko miga na przycisku od pdc oraz pokazuje się błąd na ekranie przed kierownicą :/ 

Opublikowano
32 minuty temu, pawli98 napisał:

@Muskel1 Hej, jeżeli dodałem czujniki przód i tył(8szt.) to mam wgrać parametryzację do bcm1 z końcówki af (aktualnie mam bcm1 z końcówką G ale pod niego nie ma parametryzacji). Parametryzacja "PDC settings part 1 limo_standard" oraz "settings part 2 limo_standard". A w kodowaniu zaznaczam:

byte 16 bit 0

byty 28 bit 5

byte 37 bit 5-7 

i coś jeszcze kodowanie/adaptacje?

Bo światełko miga na przycisku od pdc oraz pokazuje się błąd na ekranie przed kierownicą :/ 

Nie wiem czy ten zestaw danych zadziała na Twoim BCM1. Możesz spróbować na własną odpowiedzialność. Najpierw part 1 a jak nie zadziała to jeszcze part 2.

W kodowaniach oprócz tych wymienionych musisz jeszcze w Byte 38 zaznaczyć Bit 0 jeżeli nie masz kamery cofania.

Opublikowano
9 minut temu, Muskel1 napisał:

Nie wiem czy ten zestaw danych zadziała na Twoim BCM1. Możesz spróbować na własną odpowiedzialność. Najpierw part 1 a jak nie zadziała to jeszcze part 2.

W kodowaniach oprócz tych wymienionych musisz jeszcze w Byte 38 zaznaczyć Bit 0 jeżeli nie masz kamery cofania.

Jeżeli mam kamerę to byte 38 zostawiam w spokoju tak? A parametryzacji nie można wrzucać part1 i part2 w tym samym czasie? 

Opublikowano
39 minut temu, pawli98 napisał:

Jeżeli mam kamerę to byte 38 zostawiam w spokoju tak?

Tak.

40 minut temu, pawli98 napisał:

A parametryzacji nie można wrzucać part1 i part2 w tym samym czasie? 

Można

Opublikowano

Pojawił mi się taki błąd. Coś za mało zakodowałem? 

307428133_759520711817881_4508220344143312703_n.jpg.d065e9c051ce0c1a17f9bd18ed3108b7.jpg

Opublikowano

Niewiarygodny zestaw danych, czyli to co wgraleś nie pasuje do tego sterownika.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

A znasz może kogoś kto ma dataset pod BCM1 z końcówka G?

Opublikowano

Tak to nie działa. Pliki te nie są zamienne i ne można ich sobie podsyłać. Napisz do supportu vcp aby Ci udostępnili jeżeli takie mają.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie. Zamierzam kupić a4 b9. Są czujniki tył fabryczne. Czy one maja wizualizacje na ekranie?Jeżeli nie czy ktoś jest z warszawy i pomógłby mi to ogarnąć?To są duże koszty?nie muszę mieć czujników z przodu

Opublikowano
6 minut temu, DawidAudi4 napisał(a):

Panowie. Zamierzam kupić a4 b9. Są czujniki tył fabryczne. Czy one maja wizualizacje na ekranie?Jeżeli nie czy ktoś jest z warszawy i pomógłby mi to ogarnąć?To są duże koszty?nie muszę mieć czujników z przodu

Nie ma wizualizacji przy tylko tylnych czujnikach. Aby mieć wizualizacje należy dołożyć czujniki z przodu oraz listwę z przyciskiem PDC.

Opublikowano

Kolego pawli98 robiłeś parametryzacje sterownika jeśli tak możesz podrzucić link do tego forum bo jakoś nie mogę go znaleźć w Google,lub jakiś filmik jak się to dokładnie robi,będę wdzięczny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, czy możecie podesłać link do jakiegoś dobrego wycinaka w rozsądnej cenie? Albo ma może ktoś na odsprzedaż? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, jestem z Rumunii i przymierzam się do wymiany tylnych czujników parkowania na przednie czujniki parkowania. Zamówiłem przewodowe na Aliexpress i przednie czujniki parkowania też na AliExpress. Przeczytałem ten temat kilka razy. Wykonałem kodowanie za pomocą vcds, ale otrzymuję błąd na wszystkich 4 przednich czujnikach 196690 - Przedni lewy czujnik wspomagania parkowania B10F7 29 [009] - Sygnał niewiarygodny Nie wiem co może być przyczyną. Wspomnę, że z powodzeniem doposażyłem również deskę rozdzielczą w tym aucie. Proszę pomóż mi. Jednocześnie opcja czujników parkowania w nawigacji jest wyszarzona z możliwością zmiany dźwięku czujników parkowania. Używałem tłumacza Google.

Opublikowano

Czujniki z AliExpress to szrot. Użyj oryginalnych.

Opublikowano

Masz z tyłu fabrycznie zamontowane czujniki?

Opublikowano
36 minutes ago, Muskel1 said:

Masz z tyłu fabrycznie zamontowane czujniki?

Tak

Opublikowano

Miałem nadzieję, że czujniki na Aliexpress zadziałają. na przykład zainstalowałem czujniki z Aliexpress na Q5 R8 i działały bez problemów. Teraz są czujniki wykonane przez różne firmy w różnych sklepach z częściami. Czy musi być produkowany przez VW? Mają jednak dość wysoką cenę.

Opublikowano

Czujniki tylko orginalne VW/Audi

Opublikowano
Godzinę temu, TIRU SORIN napisał(a):

Wykonałem kodowanie za pomocą vcds, ale otrzymuję błąd na wszystkich 4 przednich czujnikach 196690 - Przedni lewy czujnik wspomagania parkowania B10F7 29 [009] - Sygnał niewiarygodny Nie wiem co może być przyczyną. Wspomnę, że z powodzeniem doposażyłem również deskę rozdzielczą w tym aucie. Proszę pomóż mi. Jednocześnie opcja czujników parkowania w nawigacji jest wyszarzona z możliwością zmiany dźwięku czujników parkowania.

Wrzuć pełny autoscan z vcds.

Opublikowano
10 hours ago, Muskel1 said:

Wrzuć pełny autoscan z vcds.

Log-3333333333333333-WAUZZZF49GA037884.txt