Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak napięcia we wtyczce do silniczka wycieraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam- brak napięcia we wtyczce do silniczka wycieraczek przód audi a4 b6 Avant kombi 2002 (w bezpieczniku jest ) może ktoś pomoże?

Opublikowano

wycieraczki są zasilane przez MCE. Na forum jest rozpiska pinów w MCE.

Opublikowano
  • Autor

nie mogę znaleść tej rozpiski

Godzinę temu, Makale napisał:

wycieraczki są zasilane przez MCE. Na forum jest rozpiska pinów w MCE.

jakoś nie mogę znaleźć tej rozpiski - a tak w ogóle to gdzie znajduje się MCE i co trzeba by było zrobić jak znajdę piny od wycieraczek? 

Opublikowano
18 minut temu, lazek6905 napisał:

nie mogę znaleść tej rozpiski

jakoś nie mogę znaleźć tej rozpiski - a tak w ogóle to gdzie znajduje się MCE i co trzeba by było zrobić jak znajdę piny od wycieraczek? 

Odpal vcds i zrób w test modułu mce,zobaczysz wówczas czy wycieraczki ruszą i odczytasz ewentualne błędy. Mce jest pod osłona kierownicy,obok bezpieczników.

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, pila24 napisał:

Odpal vcds i zrób w test modułu mce,zobaczysz wówczas czy wycieraczki ruszą i odczytasz ewentualne błędy. Mce jest pod osłona kierownicy,obok bezpieczników.

dzięki kolego - a poleciłbyś mi jakiś sprzęt do diagnostyki gdyż takowego nie posiadam ?

Opublikowano
11 minut temu, lazek6905 napisał:

dzięki kolego - a poleciłbyś mi jakiś sprzęt do diagnostyki gdyż takowego nie posiadam ?

Do  b6 wystarczy zwykły tani kabel KKL z allegro i darmowy program vcds 1.2 lite w wersji pełnej. Zrobisz tym wszystko co potrzeba (diagnoza,błędy,adaptacje,kodowanie).

Opublikowano
  • Autor
47 minut temu, pila24 napisał:

Do  b6 wystarczy zwykły tani kabel KKL z allegro i darmowy program vcds 1.2 lite w wersji pełnej. Zrobisz tym wszystko co potrzeba (diagnoza,błędy,adaptacje,kodowanie).

ok dzięki i pozdrawiam!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam - podłączyłem pod VAG i zrobiłem test MCE wycieraczki nie ruszyły a jest taki błąd -

Silnik wycieraczek przedniej szyby otwarty lub zwarty do masy z przerwami- to znaczy że moduł jest walnięty ?

Edytowane przez lazek6905

Opublikowano
  • Autor
W dniu 30.12.2019 o 19:26, lazek6905 napisał:

ok dzięki i pozdrawiam!

6 minut temu, lazek6905 napisał:

witaj kolego - podłączyłem pod VAG i zrobiłem test MCE wycieraczki nie ruszyły a jest taki błąd -

Silnik wycieraczek przedniej szyby otwarty lub zwarty do masy z przerwami- to znaczy że moduł jest walnięty 

Opublikowano

to znaczy, że gdzieś może być zwarcie - zjedzony kabel przez gryzonia, zwarcie w samym silniku. Ale jak mówisz, że nie masz prądu we wtyczce to pewnie się gdzieś kabel przetarł lub pin we wtyczce jest zardzewiały

Edytowane przez Lukasz_mk2

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć, mam podobny problem, brak prądu we wtyczce wycieraczek.

Podłączyłem vcds, odczytuje kody błędów silnika, klimatyzacji, itp, ale nie może się połączyć z wycieraczkami (Diagnostyka > Moduł komfortu > Wycieraczki) i pojawia się komunikat "błąd komunikacji".

Czy to oznacza konieczność wymiany modułu MCE?

Edytowane przez pentorski

Opublikowano

A bezpieczniki sprawdzone? Może być też że silniczki spalone, komuś mogło przymarznąć ale nie zwracał uwagi i trzymał na włączonych.

Opublikowano

Wszak napisałem, że w kostce nie ma prądu. A bezpiecznik w pierwszej kolejności i sprawdzony, i podmieniony.

Silnik z mechanizmem kupiony nowy.

Edytowane przez pentorski