Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moje A4 b8 2.7 S line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, krystek590 napisał:

Owszem, ale nie jest to ponad 320/330 koni. Nie przesadzajmy, że dp podwaja średnią uzyskiwaną moc po programie, która oscyluje na poziomie 30-40 koni w zdrowym silniku. Ludzie, żeby uzyskać takie wyniki ruszają cooler, wtryski czy turbo, bo limitery trzymają, a u Cb przyjęły wartości jakbyś graty miał z 3.0. Po co robić stage2 jak można rozluźnić wydech i będzie podobnie ;) Zmienisz graty i pojedziesz do tego tunera to 350 będzie jak nic :tongue4: podasz nazwę tego tunera?

To tylko liczby, hamownia hamowni nie równa. Trzech znajomych robiło w bmw programy, te same auta.. temu co najsłabsze liczby wyszły najlepiej jeździła. Droga pokaże czy idzie na 270 czy mniej:P 

Opublikowano
37 minut temu, MaciekPL napisał:

To tylko liczby, hamownia hamowni nie równa. Trzech znajomych robiło w bmw programy, te same auta.. temu co najsłabsze liczby wyszły najlepiej jeździła. Droga pokaże czy idzie na 270 czy mniej:P 

Dobrze powiedziane :thumbup1: wiem z pewnego źródła jak znani tunerzy zawyżają wykresy, żeby wabić klientów.. nawet @Pucek u siebie wspominał, że brał się swoim 3.0 TDI 260km z 3.0 TDI 300 koni i do 180km/h szły równo. Takich przykładów jest mnóstwo. Kto zna temat to w cuda nie wierzy :)

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, krystek590 napisał:

Owszem, ale nie jest to ponad 320/330 koni. Nie przesadzajmy, że dp podwaja średnią uzyskiwaną moc po programie, która oscyluje na poziomie 30-40 koni w zdrowym silniku. Ludzie, żeby uzyskać takie wyniki ruszają cooler, wtryski czy turbo, bo limitery trzymają, a u Cb przyjęły wartości jakbyś graty miał z 3.0. Po co robić stage2 jak można rozluźnić wydech i będzie podobnie ;) Zmienisz graty i pojedziesz do tego tunera to 350 będzie jak nic :tongue4: podasz nazwę tego tunera?

Co Ty mówisz człowieku?Jakbym miał graty z 3.0 to robię moc ponad 300 koni. 270 koni to normalna moc dla tego silnika z taką modyfikacją . Mówiłem Ci już że to nie 1.9 ? a jak napisałeś dla Ciebie nie ma znaczenia bo  przyrosty podobne???Tuner niech zostanie Panem X.

Opublikowano

Nie KM a Nm jedziemy :D 

Kiedyś jak miałem Vento 1.8 90KM to koleś miał Borę 1,9 TDI 90KM i był na chipsie i wykresik mu pokazał 140 KM , a co z tego jak do 140km/h nie mółg mnie dojść . 

A żeby uzyskać taka moc to jużtrzeba mieć ingerencję w graty . Sam DP ok rozlużni portki i będzie lepiej , ale DP plus program nie na takie osiagi . 

Ale ważne że Ty wiesz ile ma i wiesz na ile jedzie . 

To przy takim załóżeniu zmienisz teraz IC , dolot , i pojedziesz na program to 300 wyplujesz ? 

Aż się boję pomyśleć jak wsadzisz inne wtryski , większe turbo , sprzegło  to w ile uderzysz ?

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, karolek_ust napisał:

Nie KM a Nm jedziemy :D 

Kiedyś jak miałem Vento 1.8 90KM to koleś miał Borę 1,9 TDI 90KM i był na chipsie i wykresik mu pokazał 140 KM , a co z tego jak do 140km/h nie mółg mnie dojść . 

A żeby uzyskać taka moc to jużtrzeba mieć ingerencję w graty . Sam DP ok rozlużni portki i będzie lepiej , ale DP plus program nie na takie osiagi . 

Ale ważne że Ty wiesz ile ma i wiesz na ile jedzie . 

To przy takim załóżeniu zmienisz teraz IC , dolot , i pojedziesz na program to 300 wyplujesz ? 

Aż się boję pomyśleć jak wsadzisz inne wtryski , większe turbo , sprzegło  to w ile uderzysz ?

Nie macie zielonego pojęcia co z czym się je Panowie to pierwsze.Po drugie Karolek ktoś  Ci bzdur naopowiadał że jedzie się  nm.Nie wierz w to i nie opowiadaj tak bo Cie ludzie którzy mają jakiekolwiek pojęcie o motoryzacji wyśmieją.Dolot? jaki dolot kolego tego się nie rusza. Na 300 wystarczy turbo np Ccwa. 

Opublikowano

Moc mocą ale na ośkę to już i tak sporo. Co z tego ze dołożysz więcej  jak auto będzie gubiło trakcję... 

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, wielik napisał:

Moc mocą ale na ośkę to już i tak sporo. Co z tego ze dołożysz więcej  jak auto będzie gubiło trakcję... 

Kto powiedział że chce dołożyć więcej bez zmiany napędu? Z całym szacunkiem ale musiałbym być głupi żeby robić większą moc z takim napędem. Teraz jest optymalnie jeśli chodzi  o stosunek moc/napęd w codziennym użytkowaniu. 

Opublikowano
59 minut temu, Paweł216 napisał:

Co Ty mówisz człowieku?Jakbym miał graty z 3.0 to robię moc ponad 300 koni. 270 koni to normalna moc dla tego silnika z taką modyfikacją . Mówiłem Ci już że to nie 1.9 ? a jak napisałeś dla Ciebie nie ma znaczenia bo  przyrosty podobne???Tuner niech zostanie Panem X.

Między 270, a 300 koni wychodzą zdrowe 3.0 TDI, a Tobie wyszedł 2.7 TDI 190 po samym programie 270 koni :decayed: 2.7 jak wyjdzie 240 koni to już jest sukces. Jak Ciebie nie dziwi 72 konie zrobione samym programem to życzę Ci żebyś stanął na kresce z prawdziwą taką mocą. Tutaj tylko brakuje żebyś napisał, że masz multitronica..

Opublikowano
9 minut temu, Paweł216 napisał:

Kto powiedział że chce dołożyć więcej bez zmiany napędu? Z całym szacunkiem ale musiałbym być głupi żeby robić większą moc z takim napędem. Teraz jest optymalnie jeśli chodzi  o stosunek moc/napęd w codziennym użytkowaniu. 

Jakbyś miał naprawdę 270 koni to ciężko byłoby z trakcja choćby nie wiem jak moment rozłożyć. Ja miałem w B8 212 koni i 470nm koła 20 cali ośka i był problem z trakcja, a co dopiero 270... Swoją drogą jak powiedziałem, że z silnika 2.0tdi 177 koni 400nm wyszło mi jak wyzej, to zaufany tuner mnie wyśmiał, że nie może tyle wyjść i jest zawyżone. Program robiłem, gdzie 90% forum poleca:) to samo się tyczy 2.7 czy 3.0 TDI.. więc nie ma co polemizować z tymi 72 koniami..

Opublikowano
  • Autor
18 minut temu, krystek590 napisał:

Między 270, a 300 koni wychodzą zdrowe 3.0 TDI, a Tobie wyszedł 2.7 TDI 190 po samym programie 270 koni :decayed: 2.7 jak wyjdzie 240 koni to już jest sukces. Jak Ciebie nie dziwi 72 konie zrobione samym programem to życzę Ci żebyś stanął na kresce z prawdziwą taką mocą. Tutaj tylko brakuje żebyś napisał, że masz multitronica..

Kurcze blade kolego zorientuj się po ile wychodza 2.7 na stage 2 a potem możemy usiąść do dyskusji bo już mi się nie chce tłumaczyć tego wszystkiego.

Opublikowano

Dawaj więcej fot jak buda prezentuje się w srodku

Opublikowano

Panowie,

Pomijając sam napęd w 2.7 TDI ośce siedzi multitronic.

Przecież ta skrzynia nie toleruje wysokiego momentu obrotowego.

A tu mowa o wysokich nm, Stage 3 itp. chyba, że kolega zamierza przeszczepiać skrzynie, napęd itp. choć kosztowo nie ma to sensu.

Znajomy robi obecnie Stage 3 A6 C6 2.7 TDI Quattro przy Tiptronic i ma spore obawy jak ta skrzynia zniesie wysoki o moment a co dopiero multitronic.

Nie wiem czy jest sens w większe mody mocowe przy tym silniku/skrzyni.

Pozdrawiam

Edytowane przez black4

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, krystek590 napisał:

Jakbyś miał naprawdę 270 koni to ciężko byłoby z trakcja choćby nie wiem jak moment rozłożyć. Ja miałem w B8 212 koni i 470nm koła 20 cali ośka i był problem z trakcja, a co dopiero 270... Swoją drogą jak powiedziałem, że z silnika 2.0tdi 177 koni 400nm wyszło mi jak wyzej, to zaufany tuner mnie wyśmiał, że nie może tyle wyjść i jest zawyżone. Program robiłem, gdzie 90% forum poleca:) to samo się tyczy 2.7 czy 3.0 TDI.. więc nie ma co polemizować z tymi 72 koniami..

No nie masz racji

Opublikowano
9 minut temu, Paweł216 napisał:

Kurcze blade kolego zorientuj się po ile wychodza 2.7 na stage 2 a potem możemy usiąść do dyskusji bo już mi się nie chce tłumaczyć tego wszystkiego.

Wklej chociaż dwa wykresy z takim wynikiem jaki jest w twoim.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, karolek_ust napisał:

2 minuty temu, karolek_ust napisał:
WWW.BR-PERFORMANCE.BE

I co mam zrobić z tym wykresem i z tymi parametrami  bo niewiele to wnosi do to tego o czym rozmawiamy. Karolek jedz do dobrego tunera i porozmawiaj  o moich parametrach. 

Opublikowano

przeczytaj ze zrozumieniem co jest w tym Stage 2 i o ile wzrosła moc . 

+ 50KM + 100Nm

przy zmianie softu , filtr i DP i to jest realny wzrost mocy . To jedz na inna hamownię drogowa i pokaż wykres . 

bo nie wiem czy nie zauważyłeś ale nikt poza toba na tym forum nie wierzy w te Twoje kreski i cyferki realnie .

Nie muszę jechać do tunera bo mam dobrego kumpla co od lat pisze programuje hamuje .

Edytowane przez karolek_ust

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, black4 napisał:

Panowie,

Pomijając sam napęd w 2.7 TDI ośce siedzi multitronic.

Przecież ta skrzynia nie toleruje wysokiego momentu obrotowego.

A tu mowa o wysokich nm, Stage 3 itp. chyba, że kolega zamierza przeszczepiać skrzynie, napęd itp. choć kosztowo nie ma to sensu.

Znajomy robi obecnie Stage 3 A6 C6 2.7 TDI Quattro przy Tiptronic i ma spore obawy jak ta skrzynia zniesie wysoki o moment a co dopiero multitronic.

Nie wiem czy jest sens w większe mody mocowe przy tym silniku/skrzyni.

Pozdrawiam

Jaki multitronic, kolego ja mam manual. Multi to  lipa! 

Opublikowano
34 minuty temu, krystek590 napisał:

8 minut temu, MaciekPL napisał:

Wklej chociaż dwa wykresy z takim wynikiem jaki jest w twoim.

Panowie nie ma co pisać tłumaczyć wyjaśniać , bo to i tak nie zmieni . Kolega ma 270 KM i niech tak jest teraz zrobi 350 KM i będzie zadowolony .

Koniec robienia syfu w temacie bo to nic nie ugra. Szkoda czasu u nerwów. 

Opublikowano
3 minuty temu, karolek_ust napisał:

Panowie nie ma co pisać tłumaczyć wyjaśniać , bo to i tak nie zmieni . Kolega ma 270 KM i niech tak jest teraz zrobi 350 KM i będzie zadowolony .

Koniec robienia syfu w temacie bo to nic nie ugra. Szkoda czasu u nerwów. 

350 było ale przy obciążeniu dymki puszczala i zeszli w bezpieczne 270 :P