bodzenty Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Witam padł mi wskaznik paliwa źle wskazywał, postanowiłem go wymienić na inny. Po wymianie podswietlenie tarczy działa natomiast podswietlenie wskazówki nie. Zamówiłem drugi zegar i dalej to samo. Macie może jakieś pomysły dlaczego tak jest. Na tym oryginalnym starym wskaźniku Podswietlenie działa a ja tych dwoch nie.
OlekS Opublikowano 8 Stycznia 2020 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Wskaźnik poziomu paliwa łączy się z płytą główną taśmą kabelkową, sprawdź wszystkie piny kostki od wskaźnika, i miejsca w płycie, gdzie wchodzi kostka. Może coś nie łączy, bo te ledy podświetlenia są niemal wieczne. Może być że właśnie jakiś kabelek jest uszkodzony, łatwo to zrobić, dociskając o krawędzi obudowy licznika
bodzenty Opublikowano 9 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2020 Witam sprawdziłem piny i wyglądają na oki
pila24 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opublikowano 9 Stycznia 2020 (edytowane) A sprawdzałeś czy na płycie licznika nie ma zimnych lutów? Edytowane 9 Stycznia 2020 przez pila24
Kamelot1 Opublikowano 23 Lipca 2022 Opublikowano 23 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 8.01.2020 o 19:10, bodzenty napisał: Te Ledy są wymienne ? Lutowane czy jak Edytowane 23 Lipca 2022 przez Kamelot1
Rekomendowane odpowiedzi