Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomożecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie w związku z moją maglownicą. 

Przepuszcza na listwie na uszczelnieniu po lewej stronie. Trzeba dolać raz na 4 miesiące około 100ml płynu. 

Nie wiem co z tym zrobić. 

1.Wymienić płyn i dodać regeneratora do uszczelnień? (rzekomo poprawia ich elastyczność) 

2. Jeździć do zabicia. 

3. Szukać używki i wymienić (regenerowanej nie chce) 

Opublikowano

Z ciekawości zapytam, dlaczego nie chcesz poddać jej regeneracji? 

Opublikowano
  • Autor

Żeby oddać komuś- nigdy. Dlatego, że takie części wytrzymują max rok i znowu rozciekają się w tym miejscu co wcześniej. Sam tak miałem, w rodzinie to samo i kupa znajomych. Mógłbym zrobić to sam, wtedy ok, ale nie mam już możliwości (warsztat, podnośnik). 

Zastanawiam się nad inną rzeczą. Czy dałoby się z kanału/podnośnika bez wyciągania magla, wymienić tylko uszczelnienie listwy (tam gdzie cieknie) - wtedy inna bajka, mógłbym prosić kolegę żeby mi wymienił. 

Edytowane przez Qldan

Opublikowano

Widocznie na takich za***istych fachowców trafiałeś. Kupisz używkę to też ciekawe w jakim stanie i ile pojeździ. Te części mają ponad 20lat... Jak nie chcesz regenerować to szukaj używanej.

Opublikowano
11 minut temu, Qldan napisał:

Żeby oddać komuś- nigdy. Dlatego, że takie części wytrzymują max rok i znowu rozciekają się w tym miejscu co wcześniej. Sam tak miałem, w rodzinie to samo i kupa znajomych. Mógłbym zrobić to sam, wtedy ok, ale nie mam już możliwości (warsztat, podnośnik). 

Zastanawiam się nad inną rzeczą. Czy dałoby się z kanału/podnośnika bez wyciągania magla, wymienić tylko uszczelnienie listwy (tam gdzie cieknie) - wtedy inna bajka, mógłbym prosić kolegę żeby mi wymienił. 

Widocznie moja stara A3 jest ewenementem i muszę postawić jej pomnik, bo lata piąty rok a magiel dalej suchy. 

5 minut temu, przem8 napisał:

Widocznie na takich za***istych fachowców trafiałeś. Kupisz używkę to też ciekawe w jakim stanie i ile pojeździ. Te części mają ponad 20lat... Jak nie chcesz regenerować to szukaj używanej.

Zgadzam się z kolegą. Skoro Twoja cieknie to dlaczego z nieregenerowaną używką w niedalekim czasie ma być inaczej? 

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, przem8 napisał:

Widocznie na takich za***istych fachowców trafiałeś. Kupisz używkę to też ciekawe w jakim stanie i ile pojeździ. Te części mają ponad 20lat... Jak nie chcesz regenerować to szukaj używanej

Dokładnie. W mojej okolicy zrobiłem rozeznanie i nie ma firmy, która zrobi to dobrze. Pewnie stąd też moje doświadczenia. 

A co myślicie o:

22 minuty temu, Qldan napisał:

Opublikowano

W a3 mój magiel lał tak ze z 200ml dziennie ubywało płynu. Auto z 97r. Kupiłem magiel z octavia chyba 2004r używke na szrocie-przejechałem około 150tys km na tym maglu i nadal jeździ w tym aucie. Więc używki też dają radę jak się wybierze w odpowiednim stanie.

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak. Regeneracja czy używka - to zawsze dylemat, dlatego, że nigdy nie wiesz co tam w środku się dzieje. Trafisz, pojeździsz, nie trafisz trudno. Mój teść ma taką samą A4, po regeneracji przejechał 20 tys km (niecały rok) i rozciekła się na parkingu pod sklepem i wyrzygała cały olej. Teraz ma używkę, zrobił na niej też 20 tys km i jeździ- też nie wiadomo ile, czy jutro, czy za 2 lata. 

Ja teraz dumam czy bez wyciągania dałoby radę wydłubać stary uszczelniacz i wcisnąć nowy. Pytanie też jak bardzo zużyta (wytarta) jest listwa. Ale jeśli jest to możliwe to zaryzykował bym z wymianą uszczelnienia.