Avari Opublikowano 22 Stycznia 2020 Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Witam. Problem jest taki, że na wolnych obrotach czuję drgania na karoseri w aucie. Czuć to na siedzeniu i widać elementach wnętrza które delikatnie wibrują, drążek zmiany biegów też drży. Przy dodaniu gazu drgania ustępują. Nie ma różnicy w drganiach między wciśniętym a puszczonym sprzęgłęm. Nie ma różnicy między rozgrzanym a zimnym silnikiem. Dodam, że mam w swojej audi ten problem który wydaje mi się może się wiązać z tym. Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Avari
Kimas97 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Drżenie w samochodzie jest odczuciem mocno indywidualnym. To co dla Ciebie jest drżeniem, dla kogoś innego będzie normalną pracą silnika TDI. Byli tu tacy co próbowali z tym walczyć. Czyścili EGR, regenerowali inne rzeczy. Wydali po kilka tys zł. Efekty, albo nie było, albo wystąpił tzw efekt placebo. Te silniki po prostu generują drgania. Gdy jeżdżę dieslami znajomych one też drgają. Więc albo to zostawisz, albo niech ktoś wejdzie do auta kto ma wiedzę i sam oceni, bo wydasz kupę kasy bez efektów.
FUTURUM Opublikowano 24 Stycznia 2020 Opublikowano 24 Stycznia 2020 A wałki balansowe w misce masz usunięte?
Avari Opublikowano 24 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2020 Samochód mam od niedawna. Podobno jest cały w seri.
FUTURUM Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Również posiadamy BPW z końca 2005r i chodzi jak zegarek(nic nie trzęsie,nie buja,lewarek zmiany biegów stoi "SZTYWNO " na jałowym)...jeszcze chwila i 400 tyś.. Pisanie o tym, że trzeba się przyzwyczaić do kołatania,drgania to jakiś absurd... Edytowane 25 Stycznia 2020 przez FUTURUM
Kimas97 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Jeżeli czujesz drgania na karoserii to znaczy, że może coś być nie tak. Ja też mam BPW i jest spoko nic nie buja.
FUTURUM Opublikowano 27 Stycznia 2020 Opublikowano 27 Stycznia 2020 W dniu 24.01.2020 o 20:13, Avari napisał: Samochód mam od niedawna. Podobno jest cały w seri. Kupiłeś od osoby z forum czy z autohandlu ?Ściągnij osłonę od dołu(jeśli posiadasz) i zerknij czy silikon nie wystaje spoza miski-pierwszy trop
Avari Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Opublikowano 16 Lutego 2020 Kupiłem od osoby prywatnej. osłona jest, zerkne co i jak
Pomoklo Opublikowano 24 Marca 2020 Opublikowano 24 Marca 2020 Daj znać czy po wymianie dwumasy ustąpiło
Rekomendowane odpowiedzi