Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Prośba o pomoc przy obniżeniu zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, chcę obniżyć swoje autko ale nie wiem o ile i jakie sprężyny dać:/ bo teraz jest chyba trochę za wysoko(chodzi o tył):

http://www.slavak.republika.pl/audi1.jpg

Bo przód chyba w miare??:

http://www.slavak.republika.pl/audi3.jpg

Z góry dzięki za odpowiedzi;)

Opublikowano

-30 or -35 .

Opublikowano

rób jak ja p-35 t-30 :good:

Opublikowano
  • Autor

A ile Cię mniej wiecej to wyniosło?? sprężyny ? i wymiana?? ;>

Opublikowano

550 zł[br]Dopisany: 22 Marzec 2009, 23:00_________________________________________________http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=580022630

brałem od tego gościa

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki:) jak na razie, przymierzam się do "obniżki":) czekam na przypływ gotówki:) ale musze to w miare szybko zrobic, bo jak ślisko jest to troche dupe mi rzuca:/

Opublikowano

-35 przód i tył :wink4: A temat założyłeś nie w tym dziale.

Opublikowano

ja jestem za -40mm i -40mm , tak miałem w poprzedniej a4 i mi się bardzo podobało , o proszę...

dscn2888gw4.jpg

dscn2886ic7.jpg

Opublikowano

ja mam podobnie na -35/-30

4767ee10e9a10c7bmed.jpg

[br]Dopisany: 23 Marzec 2009, 08:35_________________________________________________e8467abf4a4bef2amed.jpg

Opublikowano
  • Autor

A jeszcze jedno pytanie:) Mogę spokojnie np. najpierw tył obniżyć, a dajmy na to za miesiąc przód?? nie będzie nic się niszczyło(większy nacisk na przód? tył?) ? Ze względów finansowych oczywiście:D Pzdr.

Opublikowano

nie powinno,ale jesli nie masz calej sumy,to poczekaj i jak bedziesz mial wszystko-zmieniaj wszystko,bo jak zmienisz tylko przod i d*pa dalej bedzie w gorze-to bedzie to smiesznie wygladac,to samo,jesli obnizysz tylko tyl, a przod bedzie dalej wyzej niz tyl-to tez nie za bardzo... :wink4:

Opublikowano

witam włącze się do tematu:))

Mam pytanie czy jak obiżałeś zawieszenei to wymieniłeś same sprężyn , czy amortyzatory też. I czy jest wogule jakiś komfort na takim zawieszenieu?

Opublikowano

witam włącze się do tematu:))

Mam pytanie czy jak obiżałeś zawieszenei to wymieniłeś same sprężyn , czy amortyzatory też. I czy jest wogule jakiś komfort na takim zawieszenieu?

wszystko zależy jakie miałeś amortyzatory do tej pory. Firma Eibach ma w ofercie sprężyny które pasują do fabrycznych amortyzatorów ale jeżeli zawias jest seryjny to lepiej wymienić i sprężyny i amortyzatory.

Opublikowano
  • Autor

mcm00 a jakie masz fele u siebie ??;-> chodzi rozmiar oczywiście:-P

Opublikowano

mcm00 a jakie masz fele u siebie ??;-> chodzi rozmiar oczywiście:-P

17"

Opublikowano
  • Autor

mcm00, jeszcze jedno pytanie, zakładałes te sprężyny na oryginalny zawias?? (amory itd.?)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

w aukcji było napisane " MOŻNA STOSOWAĆ Z ORYGINALNYMI AMORTYZATORAMI " wiec mysle ze to nic nie zaszkodzi :mysli: i bedzie :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam, a więc sprawa wygląda tak: kase na sprężyny i wymiane już mam, ale mam problem ze znalezieniem dobrych sprężyn, za dobrą kase :-). Tych, które były wymienione wcześniej w wątku, niestety nie ma:/ a na allegro też nic ciekawego, na oryginalne amory, znaleźć nie mogę za bardzo :/ Dlatego mam prośbę, jakby ktoś znalazł, albo posiadał, lub wiedział gdzie można kupić:) Obniżenie ok. 30-35 mm (na przód i na tył). Z góry dzięki. Pozdrawiam.