Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Prośba o pomoc przy obniżeniu zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś może zawias - 40/40 i fele 16 :wink4: byłbym bardzo wdzięczny jak by ktoś podrzucił taką fotkę na feldze 16" i zawiasie -40/40 Aktualnie stoję na takim czymś i nie bardzo wiem ile to ma :mysli: celuję że to jest jakieś -35 góra -40 :mysli:

lkaudi17200810041265320.jpg

Opublikowano

to jest raczej -35/-30

Opublikowano

mcm00 bardzo możliwe bo tyłeczek stoi nieco wyżej jak przód :wink4:

Opublikowano

to jest raczej -35/-30

Też mi się podobnie wydaje. Tył będzie tak -20 -30 a przód -30 -35

Opublikowano

jak by ktoś miał fotkę na zawiasie - 40/40 i felunku 16" to podrzucie :wink4::good:

Opublikowano

Szkoda ze nie kupiles gwintu , bo za te pieniade co kupisz amory i sprezyny to chyba kupilbys juz gwint Technica przynajmniej masz jakas regulacje i sobie mozesz ustawic obnizenie jak ci sie bedzie podobalo ,no i jezdzi sie calkiem przyzwoicie. Ale oczywiscie kazdy robi jak uwaza , powodzenia w modach :good:

Opublikowano

Wiedziałem że będą rozbieżności :naughty: Taki pomiar nie jest wiarygodny bo zazwyczaj powierzchnia na której stoi auto nie jest idelnie równa. Dodatkowo sprężyny z czasem trochę siądają, dlatego te wartości różnią się od siebie.

i co z tym fantem?? :cool1: :cool1:

widze że ucichło....gdzie znalesc pewne dane przód/tył ??

Nie mogę tego znaleźć teraz :wallbash:

Ale tych 39 centymetrów jestem pewien. Moje auto ma w miarę nowe seryjne sprężyny, które jeszcze nie siadły. Z przodu i z tyłu jest 39 centymetrów.

Mam :lol1:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t17365.0.html;highlight=dzis+zmierze+jeszcze+odleg%C5%82o%C5%9B%C4%87+od+piasty+do+rantu+b%C5%82otnika+i

Opublikowano

Wiedziałem że będą rozbieżności :naughty: Taki pomiar nie jest wiarygodny bo zazwyczaj powierzchnia na której stoi auto nie jest idelnie równa. Dodatkowo sprężyny z czasem trochę siądają, dlatego te wartości różnią się od siebie.

i co z tym fantem?? :cool1: :cool1:

widze że ucichło....gdzie znalesc pewne dane przód/tył ??

Nie mogę tego znaleźć teraz :wallbash:

Ale tych 39 centymetrów jestem pewien. Moje auto ma w miarę nowe seryjne sprężyny, które jeszcze nie siadły. Z przodu i z tyłu jest 39 centymetrów.

Mam :lol1:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t17365.0.html;highlight=dzis+zmierze+jeszcze+odleg%C5%82o%C5%9B%C4%87+od+piasty+do+rantu+b%C5%82otnika+i

w takim razie jak(39cm) jest pewne to jutro sprawdze dokladnie na równym i przód i tył :slina: zobaczymy jaką moja balbina :black:ma :black: :black:
Opublikowano

Szkoda ze nie kupiles gwintu , bo za te pieniade co kupisz amory i sprezyny to chyba kupilbys juz gwint Technica przynajmniej masz jakas regulacje i sobie mozesz ustawic obnizenie jak ci sie bedzie podobalo ,no i jezdzi sie calkiem przyzwoicie.

Tylko że ma on jedną poważną wadę, zresztą jak większość tańszych pseudomarkowych gwintów. Jest strasznie miękki :confused4: Dlatego lepiej kupić jakiegoś twardego markowego kita.

Opublikowano

Szkoda ze nie kupiles gwintu , bo za te pieniade co kupisz amory i sprezyny to chyba kupilbys juz gwint Technica przynajmniej masz jakas regulacje i sobie mozesz ustawic obnizenie jak ci sie bedzie podobalo ,no i jezdzi sie calkiem przyzwoicie.

Tylko że ma on jedną poważną wadę, zresztą jak większość tańszych pseudomarkowych gwintów. Jest strasznie miękki :confused4: Dlatego lepiej kupić jakiegoś twardego markowego kita.

No musze sie z toba dibo zgodzic :confused4: jest za miekki , chociaz powiem CI ze jesli sie lata normalnie ,lub nawet bardzo szybko zachowuje sie bardzo przyzwoicie , problemy sie zaczynaja gdy chcesz powariowac na ciasnych winklach to wtedy np.mi obciera o nadkola i prostuje blotniki :polew: .Ale wielki plus dla takiego gwintu to zakres regulacji ustawisz sobie jak tylko bedziesz chcial i wtedy wyglada super . :gwizdanie: Zreszta te springi co kolega kupil to tez jakies markowe nie sa :gwizdanie:

Opublikowano
:bry: dziś mierzyłem mam p-35 a tył -30 niejest żle :cool1: :cool1:
Opublikowano

:bry: dziś mierzyłem mam p-35 a tył -30 niejest żle :cool1: :cool1:

poka jakąś fote :naughty:
Opublikowano

jutro pstrykne i postaram sie :cool1: wkleic....bo teraz :drunk: :drinks:o jutra :hi:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a jeśli mam u siebie 15" to obniżenie nie będzie wyglądało kiepsko i czy na 15" jest wogole sens obniżac? Muślałem o obniżeniu -35 przód i tył. Jakie ewentualnie wybrać amortyzatory i spręzyny i czy oprucz tego coś jeszcze trzeba kupić? Kompletnie się nie znam. Doradźcie.

pzdr

Opublikowano
Panowie a jeśli mam u siebie 15" to obniżenie nie będzie wyglądało kiepsko i czy na 15" jest wogole sens obniżac?

nie bedzie wygladalo kiepsko i jest sens obnizac

Muślałem o obniżeniu -35 przód i tył

wiecej niz -40 nie ma sensu bo bedzie za nisko

Jakie ewentualnie wybrać amortyzatory i spręzyny i czy oprucz tego coś jeszcze trzeba kupić?

do obnizenia max -30 wystarcza same sprezyny (polecam Eibach), a do sprezyn -40 przydaloby sie wymienic amorki na amorki ze skroconym skokiem

Opublikowano

nie prawda... wiem to z autopsji -->

zawiasy.jpg

Opublikowano

nie prawda... wiem to z autopsji -->

zawiasy.jpg

na fotkach sa kola 19", a kolega chce obnizac do kolek 15" wiec nadal twierdze, ze -60 bedzie za nisko

Opublikowano

Będzie za nisko...

U mnie przy 1be (-25mm) na 225/40/R18 koło w błotniku wygląda tak jak na fotce -60mm u Nowaka.

Jak mam zimówki na alu 15" i 195/65 to często zdarza mi się dotknąć spowalniacze (te tzw kocie łby) przy ich nawet bardzo wolnym pokonywaniu. Chociaż to też wina wysokich i uginających się opon, ale mimo wszystko...

Opublikowano

Będzie za nisko...

U mnie przy 1be (-25mm) na 225/40/R18 koło w błotniku wygląda tak jak na fotce -60mm u Nowaka.

1be to -20mm

Opublikowano

Nikt mi nigdy tego nie potwierdził. Różnie w różnych miejscach podają.