Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania na kierownicy w zakresie prędkości 110-140 km/h w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zdobyłem poliftowe banany 75mm z hydrotuleją i gwintem m14.I pytanie czy z tych starych tulei m12 nie idzie przerobić na m14,myślicie że tokarz sobie poradzi z czymś takim,pytam bo jak piszecie nie idzie dostać samych tulei a trzeba całe zwrotnice kupywać a chciałbym uniknąć takiej sytuacji.

Opublikowano
4 godziny temu, tomek2111 napisał:

,myślicie że tokarz sobie poradzi z czymś takim

w srodku tulei jest stozek wiec tokarz moze miec z tym problem

Opublikowano

ktos kiedys pisal w tym temacie ze udalo mu sie przetoczyc stozek wewnatrz i jest ok. wydaje mi sie ze trzeba miec pozadna ,dosc młoda tokarke :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj zostały wymienione w moim aucie  wahacze od polifta czyli na hydrotuleje ze swożniem m14 i problem drgań rozwiązany w 100%.Polecam ten zabieg

Opublikowano
23 godziny temu, tomek2111 napisał:

Dzisiaj zostały wymienione w moim aucie  wahacze od polifta czyli na hydrotuleje ze swożniem m14 i problem drgań rozwiązany w 100%.Polecam ten zabieg

dobrze wiedzieć, przydatna "ciekawostka" !

pozdro

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety dopadlo I mnie. Od prawie roku sie z tym mecze. Nawet kupilem repliki rotorow bo myslalem ze mam felgi krzywe. Przeszedlem przez 3 komplety felg I 2 komplety opon, rozne warsztaty I ostatenie audi ktore tez nie pomoglo. Wtedy tez znalazlem ten watek.

Planuje zakup tulei z ponizszego linka I tu tez dosc trywialne pytanie. Czy mam kupic tylko przod czy musze kupic 4? Prosze sie nie smiac, poprostu nie bardzo znam sie na zawieszeniach.

http://poliuretany.olkusz.pl/pl/p/Tuleja-wahacza-przedniego-dolnego-tylnego-AUDI-SKODA-SEAT-VW-1szt./23110345

Z gory dziekuje za odpowiedzi

Opublikowano

kupuj ori banany z tulejami  i żadne inne . Zresztą wszystko dowiesz sie z tego wątku.

Opublikowano

Problem w tym ze jesli trzeba cos przetaczac itp to w Angli ze swieca szukac ludzi ktorzy by to zrobili tymbardziej w mojej okolicy. Przeszedlem przez pierwsze 17 stron I wyczytalem ze zamiana tuleji pomogla wielu ludzia no I koszt jest niski.

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia śrub mało kto zwraca na to uwagę (stożkowe do replik, kuliste do oryginalnych felg) nieodpowiednie mogą wyrobić gniazda - jeśli wkręcisz stożkowe w kuliste gniazda, albo trzymać punktowo na samym końcu i tym samym być za krótkie - jak zamontujesz kuliste w stożkowe gniazda. 

Opublikowano

Sruby mam stozkowe. Mialem dwa komplety ori felg ze srobami I wszystkie sruby byly stozkowe. Teraz mam repliki I uzywam tych samych srob. Dalej trzepie.

Czy ktos mogl by mi powiedziec czy te tuleje mam kupowac na tyl I przod? Jesli to nie pomoze bede w lato jechal do Polski I wtedy kupie zawieche z poliftu niestety to oznacza 1900km trzesienia zanim tam dojade.

Opublikowano

nie tuleje tylko cale wachacze przednie z tulejami 75 mm

Opublikowano
nie tuleje tylko cale wachacze przednie z tulejami 75 mm

Dokładnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Mozecie podac numery czesci oem do przedlifta zeby wymienic wszystko co trzeba?
Zrobilbym to przy okazji klockow itp.. dzieki!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Opublikowano

wzytsko jest napisane w tym temacie. nie kieruj sie numerami. bo czesci pasuja z innych modeli a nawet marek

Opublikowano

Trzeba zmienic zwrotnice?

Opublikowano

nie trzeba wymiany zwrotnic  tylko trzeba dobrego tokarza i wytoczy bez problemu tak jak robiłem to u siebie i po problemie

Opublikowano

O stary... cos czuje ze bedzie mi latwiej zwrotnice wymienic niz tokarza znalesc w tym dzikim kraju.. (holandia..)..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Glupota pchac sie w koszta i bardziej skomplikowana robote kool ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę o pomoc/potwierdzenie

napisalem do poliuretany (olkusz)

i dostałem odpowiedź, że do mojego b8 avant 2009 mają tylko takie cos:

http://poliuretany.olkusz.pl/pl/p/Tuleja-wahacza-przedniego-dolnego-tylnego-AUDI-SKODA-SEAT-VW-1szt./23110345

Będzie pasować? to jest ta 65mm

dzięki

Opublikowano

nie pchaj sie w poliuretany :)