bubbba Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 Muszę dostać się do czujnika Parktronica zamontowanego w tylnym zderzaku (czujnik drugi od lewej strony). Czy istnieje mozliwość (B6 sedan) dostania się do tego bez zdejmowania tylnego zderzaka (jakoś przez zdemontowane nadkole lub inny sposó? A jeżeli nie ma takiej możliwości to może ma ktoś jakiś rysunek poglądowy pokazujący sposób zdjęcia tylnego zderzaka w sedanie B6 (opcja SZUKAJ znalazła tylko demontaż zderzaka w B7 albo w B6 kombi)
malik Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 Musisz niestety zdjąć zderzak. A żeby zdjąć zderzak to musisz rozmontować pół tylnego bagażnika. Roboty na około godzinę. Poszukaj na forum, bo było dokładnie juz to opisane.
rav Opublikowano 26 Marca 2009 Opublikowano 26 Marca 2009 Witam TU: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_demontaz_zderzaka_tylnego-t69572.0.html masz opisane jak zdjąć tylny zderzak _______________ Pozdrawiam Rafał
bubbba Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam TU: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_demontaz_zderzaka_tylnego-t69572.0.html masz opisane jak zdjąć tylny zderzak _______________ Pozdrawiam Rafał Dzięki kolego [br]Dopisany: 26 Marzec 2009, 15:35_________________________________________________Oświadczam, że udało mi się wymienić czujnik parktronica (tylny, lewy-środkowy) bez zdejmowania tylnego zderzaka. Można dostać się do niego od spodu, czyli wcisnąć rękę między dolną dokładkę zderzaka a tylny pas auta. oczywiście najlepiej jak auto jest na podnośniku, ja niestety musiałem leżąć na ziemi lekko wunąć się pod auto. Należy po omacku znaleźć dwa zaczepy mocujące czujnik, odgjąć je i drugą reką wypchnąć czujnik ze zderzaka (oczywiście wypychać od zewnątrz zderzaka w kierunku pasa tylnego). Wymiana trwała ok pół godziny.
Rekomendowane odpowiedzi