warc11 Opublikowano 8 Lutego 2020 Opublikowano 8 Lutego 2020 Witam, mam poważny problem z odpaleniem mojej audi po całej nocy bądź po ok. 8 godzinach po pracy. A jak się uda odpalić puszcza dużo białego dumy i przez około 1 minute telepie budą i nie równo chodzi. Dodam że jeżeli zgasiłbym ją po kilku sekundach po odpaleniu, drugi raz pali bez problemu. Byłem już z tym problemem u dwóch mechaników, jeden to kompletna porażka a drugi, po pokazaniu filmiku jak odpala postawił na głowicę bądź pompowtryski. Jednak po sprawdzeniu stwierdził że głowica nie jest wyrobiona, natomiast na pompowtryskach wymienił oringi i podczepił pod komputer. Diagnoza wtryski w porządku. Na koniec przed samym odbiorem auta nie był zadowolony bo nadal coś nie grało. Sprawdził świece czy dochodzi prąd oraz filtr paliwa, wcześniejszy mechanik zakładając filtr zabezpieczył go zwykłym drucikiem chyba zgubił oryginalną zawleczkę. Nie podobało mu się to dlatego założył zawleczkę i wymienił zaworek na filtrze. O dziwo po odebraniu auta przez 3 dni odpalało zdecydowanie lepiej, może nie idealnie ale było ok. Teraz problem powrócił, i jestem wkurzony bo nie wiem co to może być.. dodam że samochód ma moc nie mam z tym problemu. Proszę was o wszelką pomoc nie jestem rozeznany w tych sprawach. Tutaj filmik który pokazałem mechanikowi taki jest stan na dzień dzisiejszy jak nie gorszy i wiem że długo kręcę ale inaczej nie odpali
kamil-vag Opublikowano 9 Lutego 2020 Opublikowano 9 Lutego 2020 Logi z odpalania z grup 013+018+023 Wtedy będzie można coś powiedzieć...
Rekomendowane odpowiedzi