Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Ogromna utrata mocy lub jej brak zamiast 170 jest 133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mianowicie chodzi o to że dziś z czystej ciekawości pojechałem na hamownię sprawdzaliśmy 3 auta na dwóch autach ok wszystko wyszło na Audi a4 BRD wyszło przy 3 próbach 133 km 300nm a powinno być 170 lub wyżej i 350 nm auto było kupione w salonie więc od początku tak jeździło z czystej ciekawości sprawdziliśmy zaszokował nas wynik jak i co z tym robić ?? Definitywna wina audi silnik miał mieć 170 a nie ma nawet 140 :shocked: co z tym dalej robić dodam iż w aucie nic nie było robione oleje co 10 tyś km filtry i to wszystko auto ma przebieg 55 tyś km

* stosuj prosze odpowiedni prefix [Musashi]

Opublikowano

Mianowicie chodzi o to że dziś z czystej ciekawości pojechałem na hamownię sprawdzaliśmy 3 auta na dwóch autach ok wszystko wyszło na Audi a4 BRD wyszło przy 3 próbach 133 km 300nm a powinno być 170 lub wyżej i 350 nm auto było kupione w salonie więc od początku tak jeździło z czystej ciekawości sprawdziliśmy zaszokował nas wynik jak i co z tym robić ?? Definitywna wina audi silnik miał mieć 170 a nie ma nawet 140 :shocked: co z tym dalej robić dodam iż w aucie nic nie było robione oleje co 10 tyś km filtry i to wszystko auto ma przebieg 55 tyś km

55 tys km ... pewnie cos sie popsulo .. ja tu winy Audi nie widze ... chyba ze auto wyjechalo z ta usterka .. ale udowodnienie tego jest chyba nie mozliwe ...

Opublikowano

Zacznij pojawiac sie na spotach warszawskich, usmiechnij sie do kogos o logi VAGiem i sie dowiesz co sie popsulo... :wink4:

Auto wczesniej jezdzilo lepiej? Masz je od nowosci?

Opublikowano

wklej wykres ... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Zaraz wrzucę wykres a co do spotkanie to praca i jeszcze raz praca 2 auto mam od nowości 3 vagiem nic ci nie pokaże :) bo było już sprawdzane w vagu jest wszystkiego nie da sie zrobić jednym nędznym programem :)

Opublikowano

A przypadkiem procedura wypalania DPF nie trwała w czasie pomiaru? :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Hmm w seacie mi sie zapala jak jest taka procedura wieć i w audi też to powinno sie zapalić prawda

??? a nic sie nie świeciło

Opublikowano

Ja się pytam o wskazania VAG-a a nie kontrolkę. Jaki był procent zapełnienia DPF?

Opublikowano

Poszukaj na necie te silniki czyli 170 maja problemy z zapychającymi sie wtryskiwaczami.

Opublikowano

Zaraz wrzucę wykres a co do spotkanie to praca i jeszcze raz praca 2 auto mam od nowości 3 vagiem nic ci nie pokaże :) bo było już sprawdzane w vagu jest wszystkiego nie da sie zrobić jednym nędznym programem :)

rozumiem ze logi dynamiczne byly robione ?

Opublikowano

Piezowtryski Siemensa stosowane w tym wozie nie są wzorem bezawaryjności. Miałem pompki z silnika Passata BKP po 19 kkm (140KM 16V, słupek tego silnika mam teraz w swoim wozie) i jak dałem ogłoszenie o sprzedaży to się ludzie mało nie pobili - o czymś to świadczy.

Opublikowano
  • Autor

Problemy audi leza w wydajnosci układu wtryskowego, do sprawdzenia cisnienie na pompie tandemowej oraz do podmiany wtryski. Mozna takze sprawdzic ustawienie rozrzadu w szczególnosci wałka wydechowego. Dobrze zachowuje sie turbina, czujniki temperatury, przepływomierz - niech tutaj nie szukaja przyczyny. Pod obciazeniem przy 4000obr auto generuje tylko 600stopni EGT wiec nie ma spalin !!.

Odpowiedź jaką dostałem od Witka z MR sport

Opublikowano

Nie ma ON nie ma mocy... Lewego powietrza przy filtrze paliwa nie łapie? Pompa w baku podaje paliwo?

Opublikowano

jak by nie podawała to by nie jeździło :no: on przy 4000 tys obrotów ma 600 egt ;(

Kolego mogę być szczery - uzyskujesz podpowiedzi gdzie szukać problemu. Nawet ich nie przeanalizujesz a już odrzucasz. To po jasną cholerę pytasz? Akurat z pompą elektryczną z baku to masz zero racji - będzie jeździł, ale może wlasnie na wysokich obciążeniach brakować paliwa. Ale po kij Ci to pisac skoro już wiesz lepiej :bicz3:

Opublikowano
  • Autor

bez nerw spokojnie........... ja już pomysłu nie mam jutro sprawdzę dokładnie auto i może coś sie wykluczy

Opublikowano

niech ktos zloguje moment obrotowy VAG-iem, bedzie wiadomo czy silnik konie pogubil, czy hamownia im rady nie dala :cool1:

Opublikowano

re4lity pisz jakos bardziej skladnie bo ciezko przeczytac co masz na mysli..............

Opublikowano

niech ktos zloguje moment obrotowy VAG-iem, bedzie wiadomo czy silnik konie pogubil, czy hamownia im rady nie dala :cool1:

:embarrassed:

Która to grupa?

Opublikowano

:embarrassed:

Która to grupa?

jest ich kilka, moge sprawdzic dopiero wieczorem

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam za moje nie składniowe pisanie ale było to spowodowane wczorajszą reakcją na to co zobaczyłem na wykresie ..... :blink:

Dziś z kolegą AndyN sprawdzimy cóż to może być ...