popo601 Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 Witam od kilku dni mam problem z moją B7 otóż leci tylko gorące powietrze z nawiewów a obniżanie temperatury nic nie daję, podłączyłem vcds i okazało się że oby dwa silniczki od klap sterujących mają problem, czy to możliwe że padły oba jednocześnie ? Czy jest może jakiś bezpiecznik który się spalił i dlatego silniczki nie chodzą?
GreGoriO Opublikowano 16 Lutego 2020 Opublikowano 16 Lutego 2020 zacznij od przeglądania forum. tam masz wiele tematów jak temu zaradzić. Od przywrócenia nastaw podstawowych.
popo601 Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Opublikowano 17 Lutego 2020 Czytałem wczoraj wiele wątków ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój że jednocześnie padły obydwie strefy jakby to się stało z jednej strony to pewnie bym się zabrał za wyciąganie silniczka ok klap i przeczyścił potencjometr bo to najczęstsza przyczyna że nie ma sterowania klapą ale u mnie padły jednocześnie dwie co mnie dziwi.
pila24 Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) 42 minuty temu, popo601 napisał: Czytałem wczoraj wiele wątków ale nie znalazłem takiego przypadku jak mój że jednocześnie padły obydwie strefy jakby to się stało z jednej strony to pewnie bym się zabrał za wyciąganie silniczka ok klap i przeczyścił potencjometr bo to najczęstsza przyczyna że nie ma sterowania klapą ale u mnie padły jednocześnie dwie co mnie dziwi. Zrób nastawy podstawowe i zobacz czy ruszą czy wywali błąd przekroczonej adaptacji potencjometrów. Ja v158 to 4 razy już wyciągałem,pozostałe to pestka. Silniczki nie mają bezpieczników,panel steruje nimi i monitoruje prąd jaki przechodzi przez silniczek. Edytowane 17 Lutego 2020 przez pila24
popo601 Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Opublikowano 17 Lutego 2020 Dzisiaj rano nagle ruszyły co mnie ucieszyło, a masz może linka do jakiegoś tutoriala jak te nastawy zrobić krok po kroku gdzieś już o tym czytałem i nie jest to skomplikowane ale z głowy nie pamiętam
pila24 Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 4 godziny temu, popo601 napisał: Dzisiaj rano nagle ruszyły co mnie ucieszyło, a masz może linka do jakiegoś tutoriala jak te nastawy zrobić krok po kroku gdzieś już o tym czytałem i nie jest to skomplikowane ale z głowy nie pamiętam
Rekomendowane odpowiedzi