TDIrek Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Witam, Jak w tytule, czy ktoś ma wiedzę jak zmusić kabel do współpracy z modułem abs? Kabel to HEX-V2 + vcds 19.6.2 Nie ma problemów podczas komunikacji z innymi modułami. Edytowane 18 Lutego 2020 przez TDIrek
adioss995 Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 wczesniej łączył ? masz bład abs ? na desce albo mruga coś na czerwono?
TDIrek Opublikowano 17 Lutego 2020 Autor Opublikowano 17 Lutego 2020 Kabel niedawno kupiony w celu diagnostyki abs, błędów dużo abs,esp, ręczny, parktronic, wskaźnik paliwa, prędkościomierz i jeszcze kilka i generalnie nie wiem od czego zacząć. Jak podpiąłem inny moduł abs, to samo, brak komunikacji.
Sensor77 Opublikowano 18 Lutego 2020 Opublikowano 18 Lutego 2020 (edytowane) Kabel originalny czy "ryżowy"? Jak "ryżowy" to może ma jakiś problem z tym sterownikiem. Podjedź do kogoś z okolicy kto potwierdzi czy problem z kablem czy modułem. Posprawdzaj bezpieczniki i ewentualnie podładuj akumulator i spróbuj podłączyć się jeszcze raz. Edytowane 18 Lutego 2020 przez Sensor77
TDIrek Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Opublikowano 18 Lutego 2020 Kabel wygląda na ori ross-tech, po zainstalowaniu vcds 18.9.0 i podpięciu kabla licencja się aktywowała. Abs to jedyny moduł, z którym brak komunikacji.
Rekomendowane odpowiedzi