MRoger Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Ubywa mi płynu hamulcowego, jedyny widoczny wyciek jest jak na zdjęciu - widok pod silnikiem. Jest tam przewód z zawleczką i dziwną nakrętką ... jak to uszczelnić dokręcić ??
spetsnaz Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 To przewód hydrauliczny do siłownika wysprzęglającego. Najbardziej prawdopodobną przyczyną wycieku będzie pęknięcie samego wysprzęglika. Sprawdź, może przewód jest tylko poluzowany, dociśnij. Zerknij też, czy nie pękł drucik na złączu wysprzęglika z rurką.
MRoger Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Opublikowano 24 Marca 2009 czyli to się dokręca nie zdejmując tej zawleczki, rozumiem że jak rozłączę to czeka mnie odpowietrzanie układu bo płyn pójdzie papa .. jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
spetsnaz Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Tu masz pokazaną złączkę, nie jest ona wkręcana a mocowana na zasadzie szybkozłącza. http://allegro.pl/item582508147_wysprzeglik_audi_a4_b5_1_9_tdi_8d0_1_9_najtaniej.html
MRoger Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Opublikowano 24 Marca 2009 No i wszystko jasne dzięki specu.[br]Dopisany: 24 Marzec 2009, 16:30_________________________________________________A w zasadzie to do czego dokładnie jest ten siłownik .. nigdy się z tym nie spotkałem a na przez gogle nic nie widać na ten temat
spetsnaz Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 Siłownik wysprzęglający przenosi siłę z pedału sprzęgła na łapę w skrzyni co powoduje wysprzęglanie.
Rekomendowane odpowiedzi