Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SHADOWLINE B8 3.0 TDI Quattro [in progress] = Pompei = Brakes 356/330 = AKTYWNY WYDECH =

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Marcin_K napisał:

Witam gratuluję auta prezentuje się naprawdę dobrze :kox:

Mam pytanie co do obniżenia auta na ADS wejdzie tam Eibach? Jest jakiś dedykowany zestaw do ADS nie spotkałem się?

Pozdrawiam 

Dzieki za pozytywne słowa :banan:

Z tego co wiem sprężyny sa takie same w ADS jak i 1BE sline dlatego Eibach powinien podejść bez problemów. Co do pracy amorków ja i tak jeżdzę caly czas na “dynamic” czyli tym twardym ;) wiec przy eibachu amory nie powinny dostawać po d*pie. 

Audi trafiło na warsztat bo uciekł mi cały płyn prawie jakimś oringiem i stoi między głowicami i na osłonie dolnej :( po świętach bedzie trzeba to ruszyć i przy okazji wreszcie będzie czas na pare innych mechanicznych drobiazgów. 

Opublikowano
26 minut temu, Mordeliuss napisał:

Dzieki za pozytywne słowa :banan:

Z tego co wiem sprężyny sa takie same w ADS jak i 1BE sline dlatego Eibach powinien podejść bez problemów. Co do pracy amorków ja i tak jeżdzę caly czas na “dynamic” czyli tym twardym ;) wiec przy eibachu amory nie powinny dostawać po d*pie. 

Audi trafiło na warsztat bo uciekł mi cały płyn prawie jakimś oringiem i stoi między głowicami i na osłonie dolnej :( po świętach bedzie trzeba to ruszyć i przy okazji wreszcie będzie czas na pare innych mechanicznych drobiazgów. 

Też chciałem u siebie trochę posadzić auto w dół dlatego dopytuje. Niedawno wymieniłem amory przód bo ori były już zjechane sprężyn nie ruszyłem ale może.... będę obserwował temat wrzuć zdjęcia jak zrobisz to u siebie :thumbup1:

Opublikowano

Piękna jest. A jak działają Ci czujniki z przodu na tym grillu? Bo ja mam troszke wyzej i ziemie mi łapię jak pod małą górke wjezdzam tyłem troszke to denerwuje.  I drugie pytanie czym polerowales MMI?

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Kapelek11 napisał:

Piękna jest. A jak działają Ci czujniki z przodu na tym grillu? Bo ja mam troszke wyzej i ziemie mi łapię jak pod małą górke wjezdzam tyłem troszke to denerwuje.  I drugie pytanie czym polerowales MMI?

dziekuje za miłe słowa :banan: motywuja do dalszych prac.

Co do czujników to lekko je skierowałem ku górze i mam wklejone bo mam jeden uchwyt zlamany. I przez to że skierowsne sa lekko do góry to nie łapia mi nierówności bo też mialem z tym problem. Prosta metoda ale na razie dziala ;) 

MMI poleriwałem akurat pastami Kocha ale tylko recznie bo nie mialem takiego malego talerza pod rotacje, potem wjechała folia i efekt mnue zadowolil. 

Opublikowano
  • Autor

Żeby nie było, że nic się nie dzieje to wrzucam mały spojler jednej z paczek która przyjechała  

:decayed: Kto zgadnie ci to może być? W paczce jest po dwa takie same elementy :slina:
Dla porównania butelka 1,5L obok:lol:

Kilka dni temu dotarła mniejsza długo wyczekiwana paczka:banan: w tym tygodniu powinna dojechać jeszcze jedna :slina:

Będą spore UPDATE’y jak tylko uda się zorganizować chwilę czasu na złożenie wszystkiego :) 

I dodatkowo na gorąco wpadło jeszcze kilka pomysłów :shock3:

87C48770-D9FB-467B-B6DC-35E69135E2EC.jpeg

Opublikowano
49 minut temu, Mordeliuss napisał:

Żeby nie było, że nic się nie dzieje to wrzucam mały spojler jednej z paczek która przyjechała  

:decayed: Kto zgadnie ci to może być? W paczce jest po dwa takie same elementy :slina:
Dla porównania butelka 1,5L obok:lol:

Kilka dni temu dotarła mniejsza długo wyczekiwana paczka:banan: w tym tygodniu powinna dojechać jeszcze jedna :slina:

Będą spore UPDATE’y jak tylko uda się zorganizować chwilę czasu na złożenie wszystkiego :) 

I dodatkowo na gorąco wpadło jeszcze kilka pomysłów :shock3:

87C48770-D9FB-467B-B6DC-35E69135E2EC.jpeg

Nowe hamulce?

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie :whistling:

Ale jeszcze nic nie zdradzam co i jak, a pokaże finalny efekt ;) Zrobiłem sobie już miejsce w domu i bede sobie je powoli ogarniał :decayed:

Opublikowano

Zamontowane?:whistling:

Opublikowano
W dniu 21.04.2020 o 19:55, kamelus_ napisał:

Nowe hamulce?

Hamulce od S4? :eusathink::tongue4:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.04.2020 o 01:44, Wandej napisał:

Zamontowane?:whistling:

Jeszcze nie zamontowane ;) Wpadną jakoś w tym tygodniu jak znajdę dłuższą chwilę czasu na poskładanie :kox:

W dniu 25.04.2020 o 20:54, Michu1996 napisał:

Hamulce od S4? :eusathink::tongue4:

Coś większego ale bez przesadyzmów :D

Opublikowano
5 godzin temu, Mordeliuss napisał:

Jeszcze nie zamontowane ;) Wpadną jakoś w tym tygodniu jak znajdę dłuższą chwilę czasu na poskładanie :kox:

Coś większego ale bez przesadyzmów :D

Akebono 356?

Opublikowano
  • Autor

Wreszcie udało się ruszyć pracę do przodu. I oto przed Wami mały update :decayed:

Pierwsza ze zmian:
Wreszcie dotarły końcówki AKRAPOVIC'a, od razu wpadły na auto ale nie do końca tak jakbym chciał. Z|decydowanie za bardzo wystają wiec będzie poprawka, ale teraz po spojrzeniu na tył zastanawiam się dlaczego wziąłem tylko 76mm :kwasny: Możliwe że wpadną większe a te pójdą na sprzedaż jak nie uda mi się ich dopasować tak żeby cieszyły oko :polew:

Druga zmiana: 
Ostatnio strasznie narzekałem na problemy z hamulcami, momentalnie się zagrzewały i przestawały hamować. Tutaj przyszedł z pomocą kolega @Gibons, super kontakt, a paczka spakowana tak jakby miała płynąć przez ocean. Wpadł więc zestaw dwu-tłoczkowy 356/330 pomalowany farbą Foliatec YELLOW NEON.
Nie byłbym sobą gdybym założył nowych tarcz i klocków oraz nie zregenerował zacisków. Tu ogromne podziękowania dla kolegi @Wandej za szybką realizację, świetne ceny. Wleciały tarcze nawiercane Zimmeramann Sport + klocki Ferodo Premier. 
Autko teraz hamuje aż miło :) 

Trzecią mała zmiana:
Do pomalowanych zacisków wpadły oczywiście naklejeczki "S4". Wpadłem jeszcze na ciekawy pomysł nad naklejką na felgach i od słów do czynów juz siedza na felgach. Jeszcze zdecyduje czy zostaną :decayed:

W niedługim czasie realizuje kolejne plany które wpadły w międzyczasie :D

19C8FB4C-DC61-40A5-B28E-22A6CC711D9F.jpeg

F2A5FE52-AC52-4C99-90E9-49ABC5E9BA7B.jpeg

275A96F9-8EC7-47A7-A9B6-EC481921D6D1.jpeg

Edytowane przez Mordeliuss

Opublikowano
11 godzin temu, Mordeliuss napisał:

Wreszcie udało się ruszyć pracę do przodu. I oto przed Wami mały update :decayed:

Pierwsza ze zmian:
Wreszcie dotarły końcówki AKRAPOVIC'a, od razu wpadły na auto ale nie do końca tak jakbym chciał. Z|decydowanie za bardzo wystają wiec będzie poprawka, ale teraz po spojrzeniu na tył zastanawiam się dlaczego wziąłem tylko 76mm :kwasny: Możliwe że wpadną większe a te pójdą na sprzedaż jak nie uda mi się ich dopasować tak żeby cieszyły oko :polew:

Druga zmiana: 
Ostatnio strasznie narzekałem na problemy z hamulcami, momentalnie się zagrzewały i przestawały hamować. Tutaj przyszedł z pomocą kolega @Gibons, super kontakt, a paczka spakowana tak jakby miała płynąć przez ocean. Wpadł więc zestaw dwu-tłoczkowy 356/330 pomalowany farbą Foliatec YELLOW NEON.
Nie byłbym sobą gdybym założył nowych tarcz i klocków oraz nie zregenerował zacisków. Tu ogromne podziękowania dla kolegi @Wandej za szybką realizację, świetne ceny. Wleciały tarcze nawiercane Zimmeramann Sport + klocki Ferodo Premier. 
Autko teraz hamuje aż miło :) 

Trzecią mała zmiana:
Do pomalowanych zacisków wpadły oczywiście naklejeczki "S4". Wpadłem jeszcze na ciekawy pomysł nad naklejką na felgach i od słów do czynów juz siedza na felgach. Jeszcze zdecyduje czy zostaną :decayed:

W niedługim czasie realizuje kolejne plany które wpadły w międzyczasie :D

19C8FB4C-DC61-40A5-B28E-22A6CC711D9F.jpeg

F2A5FE52-AC52-4C99-90E9-49ABC5E9BA7B.jpeg

275A96F9-8EC7-47A7-A9B6-EC481921D6D1.jpeg

Kolor zacisków przyciąga wzrok :naughty:

Końcówki rzeczywiście mogłoby być większe 

Opublikowano

Bajerka:decayed:

Nawet w takim czasie autko jest dopieszczane:oklasky:

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, Adam87 napisał:

Bajerka:decayed:

Nawet w takim czasie autko jest dopieszczane:oklasky:

Staram się na tyle na ile pozwala tylko czas. Alurat tak się złożyło że wczoraj miałem troche wolnego czasu jak to w majówkę wiec odszczurzyłem trochę swoje skóry. Zdjęcie 50/50 z samego czyszczenia poniżej. 
Do czyszczenia standardowo użyłem miekkiej szczotki i preparatu Colourlocka a do zabezpieczenia odżywkę tej samej firmy. Niestety pogoda kiepska więc wyszły mi jakieś mazy po zabezpieczeniu więc dodatkowo wpadł wosk do skór od Elephanta :)
Wreszcie się nie ślizgam na fotelu. 
Żółte fibry były wręcz czarne :shock3:

2770B30B-9135-4255-806F-9954ABE976E6.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

I wreszcie udało się znaleźć trochę czasu żeby poskładać klocki :banan:

Wpadło długo oczekiwane przeze mnie dopełnienie bassu przy Bang&Olufsen. 
Przy oryginalnym subie po podbiciu basu średnie i niskie tony były już niestety zniekształcone i jako że lubię naturalnie grające głośniki bardzo mnie to drażniło. 
Teraz wreszcie żadne tony nie wychylają się pomad inne :wub: a jest i czym załomotać iak trzeba :decayed:

1. Skrzynia 60L wykonana na zamówienie pod konkretny głośnik, malowana przeze mnie ;)

2. Głośnik Ural Sound Bulava 10” 800 RMS

3. Wzmacniacz Monoblock uDimension ProX 1K.1D Comp 1000 RMS

72A75777-20FD-4A63-8A92-03E82A193110.jpeg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Zaniedbałem troche nowości ostatnio. 
z nowszych smaczków wpadl Aktywny Wydech z SQ5 + moduł Kufatec. :banan:

Podrzucam niżej jak to brzmi na właczonym głośno wydechu. Polecam założyć słuchawki dla oddania efektu :wink:

Opublikowano

Mod nie tani a niestety wieje tandetą. Strasznie sztuczny ten dźwięk z głośnika. Było lepiej zainwestować w prawdziwy customowy wydech który wyciągnąłby znacznie więcej tej V6 nawet w TDI.

Opublikowano

Kumpel ma to w a5, niby spoko to jest ale jednak słychać ze fejk,wkurzył sie i wrzucił downpipe z tym wydechem i go wyłączył,brzmienie teraz ma lepsze jak nie jedna benzynka :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

No i auto już u nowego właściciela :decayed:

A4 zostaje w rodzinie, przejął je mój tata więc nie martwi mnie co się z nim będzie działo bo będę je doglądał :)

A ja oczywiście zostaje w rodzinie AUDI :banan: