Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naruszenie przepisów - karteczka za wycieraczkami - co z tym zrobić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

sprawa moze glupia, ale moze macie jakies doswidczenia. Zaparkowalam za blisko skrzyzowania (btw parkuje tam od pol roku obok pracy) i przychodze do autka a tam bach karteczka, inni wokolo tez dostali.

"W zwiazku z naruszeniem przepisow prosze o niezwloczne zgloszenie sie do komisariatu blablabla... w celu zlozenia stosownych wyjasnien. W innym przypadku zostanie skierowany wniosek do Sadu Grodzkiego."

sytuacja miala miejsce w Krakowie a ja mam "obce" tablice takze pytanie czy wogole moga byc jakies konsekwencje jak sie nie zglosze. Bo zglaszajc sie na komende dostane mandat do przyjecia i podpisu:))) kolega kiedys mial podobna sytacje i podobno jesli dostajesz karteczke za szyba w innym miescie niz auto jest zarejestrowane to konsekwencji zadnych nie bedzie bo oni maja jakies lokalne bazy i sprawa moze byc ale dla osoby z tego miasta.

jakies spostrzezenia?thx

Opublikowano

Uchronić może Cię tylko i wyłącznie zbyt dużo roboty w Policji/Straży Miejskiej.

Do bazy danych ma dostęp każda jednostka - nieważne jakie miasto.

Fakt, że z miejscowej szybciej ściągną dane (telefon do starostwa), ale z innego miasta także, tylko pewnie wymaga to już więcej pracy, więc możesz liczyć na szczęście, ale może Ci ono nie być dane :>

Opublikowano
  • Autor

tylko co jesli autko jest np zarejestrowane na 2wlascicieli, ktorego beda wtedy sciagac?:))skoro nic nie podpisywalam to nie wiadomo kto tam parkowal, kolejna sprawa, ze zawsze ktos mogl ta kartke wyjac i nie musialam wiedziec ze dostalam jakies upomnienie. Moze byc z tym jakas zabawa, sady grodzkie itp czy olac to?

Opublikowano

zarejestrowane co najwyzej moze byc na wlasciciela i wspolwlasciciela. Zawiadomienie dostanie wlasciciel. Maja zdjecia zapewne wiec wyjasnienia Cie nie omina

Opublikowano

Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie:

Opublikowano

Ja takie karteczki zostawione za szybą przez Straz Miejską wyrzucam w kosz..., Taką kartkę za szyby może zwiać wiatr, może zmoczyc deszcz itp itd :gwizdanie:

No tak, ale oni robia zdjecia wykroczenia.. :naughty:

Tak czy inaczej olal bym sprawe.. :kox:

Opublikowano

zanim włożą karteczke przykładowo z mandatem to robia fotki więc kara i tak Cie nie ominie :gwizdanie:

Opublikowano

zanim włożą karteczke przykładowo z mandatem to robia fotki więc kara i tak Cie nie ominie :gwizdanie:

Powaznie?? hehe o tym to nie wiedziałem..., u nas w Resie nie widziałem, żeby np. Straz Miejska łaziła z aparatami :decayed:

Opublikowano

Powaznie?? hehe o tym to nie wiedziałem..., u nas w Resie nie widziałem, żeby np. Straz Miejska łaziła z aparatami :decayed:

straz miejska zawsze robi fotki zanim zostawią mandat, to samo kontrolerzy strefy. Bynajmniej w krk :naughty:

Opublikowano

Ma ktos namiary na ori blokade kol strazy miejskiej..? :naughty:

Opublikowano

dokładnie tak , najpierw foto a później karteczka. Idz i powiedz że Ci się auto tam zepsuło i ktoś pomógł Ci je akurat tam zepchnąć. Kobietą jesteś to sobie dasz radę

Opublikowano
  • Autor

a to nowosc nie wiedzialm ze robia fotki:)ach ta technologia sic

nie orientujecie czy sa jakies punkty za to i jaki mniej wiecej mandat. Na punktach mi bardziej zalezy bo juz drugi raz w tym miesiacu byloby doladowanie konta :> plus niezaplacony poprzedni mandat, moze wszystko pojdzie na mame:)

Opublikowano

Moja znajoma kiedys dostała taką karteczke za parkowanie- poszla na komisariat, ponabijali sie z niej troche i skonczylo sie na gadaniu. Zalezy od nastroju funkcjonariusza i bajery jaką wciśniesz...

Opublikowano

włóż mini i sie obejdzie bez :naughty:

Opublikowano

Przepisy obowiązują wszędzie i wszystkich kierowców niezależnie od pobytu. Jeżeli inne miasto to zajmie im to więcej czasu ale i tak Cie dojdą, a jak sprawa pójdzie do Sądu Grockiego to będzie drożej :). Możesz liczyć na szczęście ale możesz się też zgłosić i coś wymyśleć próbując sie wytłumaczyć, nieraz sie udawało :) . Dobra bajerka to połowa sukcesu. Obecnie troszkę pozmieniali przepisy i kary są trochę droższe, a jak nam wiadomo Policja czy Straż Miejska jak będzie chciała to i tak człowieka usadzi :confused4:. Wybór należy do Ciebie co zrobisz.

Opublikowano

ja dostałem 2 razy już od straży miejskiej mandat za parkowanie 3 lata temu i nic nie przyszło do mnie, z wypłaty tez mi nie ściągnęli, ale może to tylko przypadek i mi się tylko takie coś przydarzyło ze zapomnieli o mnie :>

Opublikowano
  • Autor

włóż mini i sie obejdzie bez :naughty:

kurde za zimno:)

no zobacze jak czas pozwoli to moze sie przejde, nie wiecie jak bardzo panowie na krolewskiej sa mili?:)moja znajoma tez dostala karteczke bo postawila na srodku skrzyzowania (za mna) :polew: wiec moze pojdziemy razem:)

ja sie tylko obawiam jak bajera nie wypali ze jakies punkty poleca :wallbash:

Opublikowano

a co masz ich juz tak duzo że boisz się kilku dodatkowych? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

a co masz ich juz tak duzo że boisz się kilku dodatkowych? :naughty:

kurde kilku :confused4: no mam takie szczescie ze dostaje punkty za pierdoly. No ostatnio bylo za predkosc:) chociaz....stali w znanym mi miejscu na trasie i oczywiscie zwolnilam ale kurde zdarzylam tylko do 83km/h i bah suszara i stop, bo ograniczneie do 60bylo, po negocjacjach 4pkt i symboliczna 100.

Natomiast jak kiedys pedzialam 130 przy ogranicznieu do 60 to po negocjajch:) uslyszlaam "niech to bedzie Pani przed ostatni raz". A spokojnie moglam tu kilkanascie punkcikow oberwac i pare stowek:)

Takze wole nie zbierac pkt jak sie da:)

Opublikowano

siema

idź ,pogadaj-zapłac i nie parkuj w tym miejscu

pozdro :hi: