Banas3502 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Witam, Mam problem z nagłośnienieniem w Audi a4 b7 avant. Jakiś czas temu po otwarciu drzwi kierowcy nagłośnienie przestawało w nich działać, teraz nie działa w ogóle nagłośnienie w lewych drzwiach. Wiem że chodzi o wiązkę. Moje pytanie brzmi, czy rozbierać wiązkę czy raczej jest do wyrzucenia (obsługa szyb, lusterek działa normalnie). Jeśli musiał bym zdjąć wiązkę to gdzie jest jej drugi koniec? Przy radiu czy bliżej drzwi jest jakaś kostka łącząca? Z góry przepraszam jeśli umieściłem post w nie tym temacie (jestem nowy na tym forum) Pozdrawiam
pila24 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 15.04.2020 o 19:29, Banas3502 napisał: Witam, Mam problem z nagłośnienieniem w Audi a4 b7 avant. Jakiś czas temu po otwarciu drzwi kierowcy nagłośnienie przestawało w nich działać, teraz nie działa w ogóle nagłośnienie w lewych drzwiach. Wiem że chodzi o wiązkę. Moje pytanie brzmi, czy rozbierać wiązkę czy raczej jest do wyrzucenia (obsługa szyb, lusterek działa normalnie). Jeśli musiał bym zdjąć wiązkę to gdzie jest jej drugi koniec? Przy radiu czy bliżej drzwi jest jakaś kostka łącząca? Z góry przepraszam jeśli umieściłem post w nie tym temacie (jestem nowy na tym forum) Pozdrawiam Ściągasz gumową osłonę od strony nadwozia i masz dostęp do wtyczki wiązki,możesz ją wówczas wyczepić. Problem jej taki że jest krótka a gumowej osłonki nie ściągniesz przez wtyczkę-musisz ściągnąć boczek drzwi i wyczepić wiązkę z mocowania co da Ci wówczas dostęp do dłuższego fragmentu który możesz naprawić. Gdzieś filmik widziałem z instrukcją,zaraz wrzucę jak znajdę. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez pila24
Langista Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Masz to samo co ja. Polecam rozebrać boczek i tą jedną wiązkę która idzie do kostki oddzielić od reszty, jest ona połączona taśmą izolacyjną z resztą kabli przy silniczku szyby, w tedy nie będziesz musiał szarpać całej instalacji. U mnie wyglądało to tak, akurat przerwał się ten zielono-brązowy. Ja kupiłem zestaw naprawczy, bo lutowanie w takim miejscu bankowo puści po krótkim czasie ze względu na częste otwieranie drzwi. A tu zestaw naprawczy. Co prawda do b6 ale nie zdziwię się jak do b7 jest identyczny.
Rekomendowane odpowiedzi