Ebel Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam. Mam problem z głośnikami z tyłu i subwooferem. Grają tylko przednie głośniki. Patrzyłem do wzmacniacza to okazało się że jest jeden przewód przecięty. Zastanowiam się dlaczego ktoś przeciął przewód czy auto pobieralo prąd czy po prostu jakieś zwarcie było i poprzedni właściciel poszedł na łatwiznę. Co w tym wypadku mogę zrobić żeby audio grało jak trzeba? Bo nawet nw gdzie jest druga część przewodu tak jak na zdjęciu widać. Czy samemu mogę coś sprawdzić czy lepiej do elektronika jechać?
MaTeo85 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Ten żółty przewód zapewne połączony jest z czerwono/niebieskim tym samym który został ucięty od kostki przy wzmacniaczu, to jest zasilanie. Pytanie czy masz oryginalne radio czy nie? Na dobry początek możesz zdjąć tą fioletową koszulkę i jeśli jest jak mówię to połącz obie części tego przewodu czerwono/niebieskiego i sprawdź czy zagra tył
Ebel Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Radio jest oryginalne. Ok połącze te przewody i zobaczymy czy zagra tył.a jeśli ten przewód to zasilanie to subwoofer też powinien zagrać jak dostanie prądu
MaTeo85 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Tak, bo i tył i sub są zasilane ze wzmacniacza 1
Rekomendowane odpowiedzi