Lechu85 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Witam. Miesiąc temu dałem do elektryka auto. Szukał co się dzieje, że auto zimą nie grzeje. Powiedział, że wentylator słabo dmucha. Podpowiedzcie czego szukać w sprawie wentylatora? Zeszłego lata otworzyłem maskę i widziałem że stan płynu chłodzącego jest poniżej minimum, musiało sie troszke podgotować. Więc może mieć racje, że słabo dmucha. Sterownik jak można zbadać czy działa? Wentylator może być przytarty? P.S. Pytam bo nie daje już do tego zakładu, po wyjeździe od niego, przestał mi działać GPS, mówił, że nic nie ruszał. Oddałem , żeby sprawdził i mówi, że antena spalona. Niby wymienił 400 zł wziął. Obawiam się że odłączył ją w tedy i teraz podłączył.
wrclaguna Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zmien mechanika 400 za antene ?
Dev Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 wymontuj filtr kabiny, jak znam zycie to powstaje tam juz kolejna cywilizacja
Lechu85 Opublikowano 6 Maja 2020 Autor Opublikowano 6 Maja 2020 W dniu 29.04.2020 o 20:00, Dev napisał: wymontuj filtr kabiny, jak znam zycie to powstaje tam juz kolejna cywilizacja Filtr wymieniony na nowy Majstrowi bardziej chodziło o wentylator chłodzenia silnika/chłodnicy.
corradoowner Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 10 godzin temu, Lechu85 napisał: Filtr wymieniony na nowy Majstrowi bardziej chodziło o wentylator chłodzenia silnika/chłodnicy. Sam sobie zaprzeczasz. W tytule piszesz że problem z chłodzeniem a w poście że z grzaniem bo masz zimne auto zimą. Nie wiem co to za mechanik, który twierdzi że przyczyną nie grzania kabiny jest wentylator na chłodnicy... Gdyby ten wentylator nie działał to auto by się przegrzewało. Co to za pomysł żeby oddać auto które się nie dogrzewa do elektryka a nie mechanika
Lechu85 Opublikowano 8 Maja 2020 Autor Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) W dniu 6.05.2020 o 20:54, corradoowner napisał: Sam sobie zaprzeczasz. W tytule piszesz że problem z chłodzeniem a w poście że z grzaniem bo masz zimne auto zimą. Nie wiem co to za mechanik, który twierdzi że przyczyną nie grzania kabiny jest wentylator na chłodnicy... Gdyby ten wentylator nie działał to auto by się przegrzewało. Co to za pomysł żeby oddać auto które się nie dogrzewa do elektryka a nie mechanika 1. Termostat przepuszcza i jak jest mróz to nie grzeje. Jade wolno z górki pare kilometrów to temperatura spada. 2. Drugi problem latem kiedyś troszke wody mi się wygotowało, mechanik mówi, że słabo webntylator wieje. Widocznie przepuszczający termostat latem nie wystarczy, żeby chłodzić auto Edytowane 8 Maja 2020 przez Lechu85
Rekomendowane odpowiedzi