Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Kamera cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może mi ktoś polecić jakiś punkt lub szpeca we Wrocławiu który potrafi (robił już) zamontować kamerę cofania + podpięcie do RNS-E.

I proszę o radę jaką kamere zakupić oraz w którym miejscu najlepiej zamontować to ustrojstwo w sedania.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

w swoim czasie Adamooo miał coś takiego do sprzedania, zagadaj na priv :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://cgi.ebay.de/AUDI-A6-Q7-MMI-Car-Parking-System-camera-Newest-LED_W0QQitemZ170317764366QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item170317764366&_trksid=p4634.c0.m14.l1262

Spróbuj taką nic nie trzeba niszczyć pasuje w miejsce lampki podśw. tablicę rej. ma led. zamiast żarówki tak że ładniej jest gdy się wymieni drugą żarówkę na led. trzeba mieć albo tuner tv albo moduł do sygnału video

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kamerą cofania. Czy do Audi Navigation PLUS da się podpiąć coś takiego? Mam seryjnie tą nawigację i nie chce zamieniać na RNS-a bo ta w zupełności mi wystarcza. Jaki jest koszt dobrego zrobienie całej instalacji tej kamerki ( kamerka, kable, robocizna, adaptery itp) ??

Opublikowano

witam, już od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kamerą cofania. Czy do Audi Navigation PLUS da się podpiąć coś takiego? Mam seryjnie tą nawigację i nie chce zamieniać na RNS-a bo ta w zupełności mi wystarcza. Jaki jest koszt dobrego zrobienie całej instalacji tej kamerki ( kamerka, kable, robocizna, adaptery itp) ??

Podpiąć możesz. Potrzebujesz tuner TV. Znajdziesz go na allegro za 300-400PLN.

Niestety kamera działać będzie tylko po ręcznym przełączeniu a nie tak jak w RNS-E automatycznie po wrzuceniu wstecznego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie i Panie wielu z was pisze że macie kamery cofania, a możecie pokazać miejsce montażu,

na allegro są w okolicach 140 PLN ale chyba należy nawiercać zderzak.

2 opcją są montowane wewnątrz w avancie możliwe, ale co z odbijającym się światłem i zaparowanymi szybami, no i kamery w miejscu lampki tablicy ze względu na cenę odpadają

i jak toś ma niech wrzuci zdjęcie jak wygląda obraz z takiej kamerki

Opublikowano

Tematy już były :gwizdanie:

Uderz do Adamoo w bajer powinien ci pomóc

Opublikowano

temat był ale żadnych konkretów nie poruszono, a myślę że przy obecnych cenach sprzętu nie jedna A4 mogła by mieć dodatkowe oczko na świat

• 1 rok później...
Opublikowano

KAMERKI W MIEJSCU LAMPKI TABLICY NIE SĄ JUŻ TAKIE DROGIE CENY SĄ PORÓWNYWALNE

Opublikowano

Erniorzegow zobacz datę posta na którego odpowiedziałeś.

Opublikowano

KAMERKI W MIEJSCU LAMPKI TABLICY NIE SĄ JUŻ TAKIE DROGIE CENY SĄ PORÓWNYWALNE

Kamerka to pikuś ale niezbędny jest moduł lub tuner

Opublikowano

wejdz na profil naszego kolegi tolek85 i zobacz on w osttanim czasie montowal całość i wyszlo mu to mega fajnie :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem sobie moduł i kamerę cofania... wszystko super tylko obraz czarno-biały i szkacze... Czasem jest ok ale w większości wypadków lipa. Tak jakby modułm nie zmieniał PAL/NTSC. Jest na to jakaś rada? Może kamerka do bani?

Opublikowano

dobrze musisz w menu obrazu poustawiac - zalezy jaka kamere kupiles... i jw napisal kolega sprawdz kabel tzn. wtyki ;)

Opublikowano
Kupiłem sobie moduł i kamerę cofania... wszystko super tylko obraz czarno-biały i szkacze... Czasem jest ok ale w większości wypadków lipa. Tak jakby modułm nie zmieniał PAL/NTSC. Jest na to jakaś rada? Może kamerka do bani?

Na odpalonym czy na zgaszonym aucie tez??