Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Poduszka pod skrzynię biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiec mam nastepujacy problem - od kilku dni moje auto skrzypi , na poczatku tylko przy ruszaniu , teraz troche czeciej to slychac, podczas

jazdy na nierownosciach i kierownica troche drzy przy predkosciach ponad 150km/h ,

wiec pojechalem na kanal w celu zdiagnozowania - powiedziano mi ze to poduszka(tylnia) pod skrzynia biegow. pojechalem do Audi i dostalem

dwa numery 8E0 399 105 HL( prawdopodobnie poduszka ok. 220 zl) i 8E0 399 263 BH. ( chyba lapa okolo 350 zl). No wiec mam takie pytanie- czy to

sa na pewno prawidlowe czesci? czy wystarczy samej poduszki czy musi byc komplet , czy sa jakies dobre zamieniki ? bo jak bylem w w takim

jedenym auto serwisie to powiedzieli ze wystepuje tylko w orginale i koszt 450 zl , mam natomiast jeszcze kumpla w inter carsie i powiedzial mi ze

jest zaminik Lemfordera tej czesci 8E0 399 105 HL i kosztuje okolo 140 zl(chyba hurtowo)

Opublikowano

Czy jesteś w stu procentach pewien, że to poduszka?

Pierwsze słyszę, żeby poduszka skrzypiała (choć może jeszcze krótko żyję).

Najcześciej skrzypienie wydobywa się z wahaczy - niestety ciężko jest zlokalizować ten skrzypiący.

Coś mi się wydaje, że powinieneś dla pewności odwiedzić jeszcze innego mechanika w cely weryfikacji (tylko go nie naprowadzaj na temat).

Opublikowano

a te poduchy nie mają czujników zużycia? nie ma nic na VAGu?

Opublikowano

a te poduchy nie mają czujników zużycia? nie ma nic na VAGu?

jedna poduszka silnika ma czujnik, tyle ze czesto nic nie wykazuje... :mysli:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

No wiec mam nastepujacy problem - od kilku dni moje auto skrzypi , na poczatku tylko przy ruszaniu , teraz troche czeciej to slychac, podczas

jazdy na nierownosciach i kierownica troche drzy przy predkosciach ponad 150km/h ,

wiec pojechalem na kanal w celu zdiagnozowania - powiedziano mi ze to poduszka(tylnia) pod skrzynia biegow. pojechalem do Audi i dostalem

dwa numery 8E0 399 105 HL( prawdopodobnie poduszka ok. 220 zl) i 8E0 399 263 BH. ( chyba lapa okolo 350 zl). No wiec mam takie pytanie- czy to

sa na pewno prawidlowe czesci? czy wystarczy samej poduszki czy musi byc komplet , czy sa jakies dobre zamieniki ? bo jak bylem w w takim

jedenym auto serwisie to powiedzieli ze wystepuje tylko w orginale i koszt 450 zl , mam natomiast jeszcze kumpla w inter carsie i powiedzial mi ze

jest zaminik Lemfordera tej czesci 8E0 399 105 HL i kosztuje okolo 140 zl(chyba hurtowo)

rozwiazales ten problem ?.....bo u mnie mam do wymiany podusze od skrzyni co zmieniles ? ( peknieta guma)

Opublikowano

Czujnik poduszki silnika jest ale nic nie pokazuje :gwizdanie: właśnie jestem po wymianie tej poduszki bo olej z niej wyciekł a zaden bład nie wyskoczył :mysli:

Za poduszke w ASO dałem 220zł podruba bo w ASO chcieli 430zł :kwasny: i co mnie wkurza to troszke czuć wibracje silnika w aucie :angry: ale to jest lepsze niz stukanie przy przyspieszaniu lub zmianie biegu.

Opublikowano

Witam

U mnie tez mam ta poduszke do wymiany. Ale mam pytanko czy przez uszkodzana ta poduche z czujnikiem moga trudniej wchodzic biegi czy to nie ma z tym nic wspolnego

Opublikowano

Witam , ja od kąd kupiłem auto to mam problem ze szkrzynią bo przy wbijaniu biegu lub też przy wyjmowaniu najczęściej czwórki lub trójki słychać tak jakby uderzenie dosyć głośno i nie przyjemnie. Dodam jeszcze do tego wszystkiego że fabrycznie auto było w automacie i jakieś 70 tyś temu była wymieniona skrzynia na 6 w ASO w Niemczech. Myślicie że takie dzwięki to również może być poducha?

Pozdr.