smalec Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Wklejam screeny z dzisiejszych logów, chciałbym się dowiedzieć, czy słusznie podejrzewam przepływomierz o brak przyspieszenia do mniej więcej 2300 obrotów? Domyślam się, że przepływomierz również może spowodować notlaufa błędem "za niskiego doładowania"? Co do turba to wiem, że są konkretnie zapieczone kierownice i zaraz zabieram się za demontaż dmuchawki. N75 jest moim zdaniem w porządku. Dzięki za wszelką pomoc
spanky Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Co do turba to wiem, że są konkretnie zapieczone kierownice i zaraz zabieram się za demontaż dmuchawki. N75 jest moim zdaniem w porządku. to dobrze ze wiesz ... to jest jedyna przyczyna brak moczu przy niskich obrotach .... przeplywomierz jest sprawny i zostaw go w spokoju ...
smalec Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 czyli rozumiem, że do pewnego momentu kierownice nie chcą się ruszyć a potem przeładowują? jakoś mi wszystkie odczyty pasowały do padniętego przepływomierza
GRazny Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 do 2400obr/min reagują za wolno a potem przeładowują...
lukaszr Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 jakoś mi wszystkie odczyty pasowały do padniętego przepływomierza Wszystko tak pasowało, bo po prostu z niewiedzy patrzyłeś na każdą grupę oddzielnie (m.in. grupę 003), a w przypadku LMM i turbiny trzeba patrzeć na 003, 008, 010, 011 razem, bo pewne rzeczy są zależne od siebie.
smalec Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 dzięki za pomoc i uświadomienie mnie o moim błędnym toku myślenia pozostaje demontaż i gruntowne czyszczenie, mam nadzieję, że nie ma luzów, ubytków itd.
odzim Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 wydaje mi sie ze samo wyczyszczenie kierownic nie pomorze bo niby dlaczego od razu nie daja przeladowania skoro powinny stac deba jak by byly zapieczone , albo gruszka podcisnieniowa , albo zaworek sie przycina n75, albo katalizator zapchany i oprocz tego kierownice zapieczone
Rekomendowane odpowiedzi