JacekTDI Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Witam wszystkich Mam pytnie - jaka może być przyczyna i oznaka mrugającej kontrolki świec żarowych podczas jazdy? Samochód pomimo mrugającej sie kontrolki zachowywał sie normalnie a po 2 km kontrolka sama zgasła. Po zgaszeniu nie ma problemów z odpalaniem samochodu. Dzięki za wszystkie sugestie
Kocky Opublikowano 28 Marca 2009 Opublikowano 28 Marca 2009 Kontrolka świec żarowych może wskazywać również elektrykę samochodu. Jeżeli tam nie widzisz problemów to chyba czas podpiąć vag'a i w nim sprawdzić
Tedan Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Ja mam podobnie w B5, po rzekreceniu kluczyka zapala się, później gaśnie, odpalam auto normalnie i po około minucie zaczyna mrugać kontrolka świec żarowych, ale nie gaśnie, mruga cały czas podczas jazdy. A zauważyłem po tym jak grzebałem w baku paliwa, bo zawiesił mi się pływak. Teraz wskaźnik paliwa działa normalnie, ale kontrola świec żarowych mruga. Moze ktos miał taką sytuację i coś podpowie. Dzięki
wojtekce Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Ja mam podobnie w B5, po rzekreceniu kluczyka zapala się, później gaśnie, odpalam auto normalnie i po około minucie zaczyna mrugać kontrolka świec żarowych, ale nie gaśnie, mruga cały czas podczas jazdy. A zauważyłem po tym jak grzebałem w baku paliwa, bo zawiesił mi się pływak. Teraz wskaźnik paliwa działa normalnie, ale kontrola świec żarowych mruga. Moze ktos miał taką sytuację i coś podpowie. Dzięki podłącz VAG-a chwycił błąd
bossms Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Miałem taki problem, migała kontrolka świec żarowych i świeciła się kontrolka ESP. Powód brak świateł stop - zepsuty ten włącznik przy pedale hamulca
Sztomel Opublikowano 1 Maja 2009 Opublikowano 1 Maja 2009 istota problemu z tą kontrolką jest taka, że jeśli przy jej miganiu zauważymy, iż nie działa nam światło stop to w pierwszej kolejności szukamy przyczyny we włączniku tych świateł przy pedale hamulca oraz okablowaniu elektrycznym a jeśli po naprawie kontrolka dalej będzie mrugać to jedynie podłączając Vaga dowiemy się jaki zapisany w sterowniku silnika błąd powoduje sygnalizowanie go tą właśnie kontrolką - inaczej to bezsensowne i czasochłonne szukanie igły w stogu siana.
Rekomendowane odpowiedzi