makavelli1 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Witam.Dzis podczas jazdy usłyszałem dziwny dźwięk,jakby zgniecenie plastikowej butelki...po chwili usłyszałem buczenie.Zdiagnozowalem,że po wyłączeniu nawiewu ustało.Wlasnie dostałem się do wentylatora i oto co zobaczylem (zdjęcie).Wygląda na to,że połamał się cały kosz ale gdzie się podziały te plastiki?Wpadły do nagrzewnicy?
makavelli1 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 Domyślam się ale czy to stanowi jakieś niebezpieczeństwo?Trzeba je wyciągnąć?
Muskel1 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Musisz wyciągnąć wszystkie resztki bo ci w nowym wentylatorze też łopatki połamie jak się tam części dostaną.
makavelli1 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2020 Trzeba się dostać do nagrzewnicy?
Muskel1 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) Nie dasz rady tam sięgnąć odkurzaczem może? Gdzie się podziały te wszystkie łopatki z tego wirnika? Widać je gdzieś tam? Edytowane 13 Czerwca 2020 przez Muskel1
makavelli1 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 Tam jest bardzo trudne dojście i nie wiem czy faktycznie odkurzacz by załatwił sprawe
Norbas Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 W dniu 11.06.2020 o 20:50, makavelli1 napisał: Witam.Dzis podczas jazdy usłyszałem dziwny dźwięk,jakby zgniecenie plastikowej butelki...po chwili usłyszałem buczenie.Zdiagnozowalem,że po wyłączeniu nawiewu ustało.Wlasnie dostałem się do wentylatora i oto co zobaczylem (zdjęcie).Wygląda na to,że połamał się cały kosz ale gdzie się podziały te plastiki?Wpadły do nagrzewnicy? Do nagrzewnicy nie doszło bo kasz filtr po drodze wiec ciężko aby go przebiło. Ściągaj tunel i sprawdzaj.
Rekomendowane odpowiedzi