przemas2216 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Witajcie mam nietypowy problem ponieważ ostatnio stwierdziłem ze wymienię sobie filtr paliwa ,wiec kupiłem nowy filtr z mana mówią, że dobry i wg wiec założyłem odpalam auto a tam zaczęło wyć niemiłosiernie jakbym odkurzacz miał pod autem ,auto pali od strzała przyspiesza normalnie błędów brak ,po otwarciu korka od zbiornika cisza dźwięk wydobywa się prawdopodobnie z filtra ,wcześniej przed wymianą nie było żadnych niepokojących dźwięków ,poprzednio z tego co zauważyłem był zamontowany filtr Boscha ,wiem że było wiele tematów takich ale nie wszystkie jednoznacznie określały przyczynę ,wiem ze wiele osób miało podobne problemy i chciałbym żęby ktoś mi pomógł .pozdrawiam
szpeler70 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 (edytowane) witam miałem to samo trzy filtry wymieniłem łącznie z filtrem z aso mój problem rozwiązał filtr firmy knecht już półtora roku zero jakichkolwiek dżwięków FILTR PALIWA KNECHT AUDI A4 B6,B7 SEAT EXEO 1.8T 6634089527 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 121,99 zł - FILTR PALIWA KNECHT AUDI A4 B6,B7 SEAT EXEO 1.8T (6634089527). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących! Edytowane 13 Czerwca 2020 przez szpeler70
kazzi Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Z filtrami paliwa do 1.8t to jedna wielka loteria. Kupiłem ORI z ASO, włożyłem i buczy, wymieniłem na zamiennik mana pochodził kilka miesięcy bez problemu, ostatnio wymieniłem na jeszcze raz ori i do chwili obecnej jest jeszcze cisza. Musimy się chyba przyzwyczaić do tego buczenia
przemas2216 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Myślałem żeby zakupić taki jak poprzednik byl Boscha
GET. Opublikowano 16 Czerwca 2020 Opublikowano 16 Czerwca 2020 Jak chcesz sprawdzony zestaw to napisz do Marcina Kardasia -> https://pro-choice.pl/
Rattlesnake Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 u mnie był taki myk , że meches źle założył filtr, tak , da się. Zaczęło buczeć aż buda rezonowała jak by ktoś udar odpalił. Pomogła wymiana filtra i pompy niestety.
AndrzejK. Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 4 minuty temu, Rattlesnake napisał: że meches źle założył filtr, tak , da się To ci taktyk....przecież na filtrze jest strzałka w którą stronę go zakładać.... Co do samego filtra w tym silniku był już jakiś czas temu taki temat i z tego co kojarzę kolega założył Knechta i się uspokoiło. Zresztą ja np. u siebie przy wymianie oryginalnego filtra był założony właśnie Knecht + logo 0000
Rattlesnake Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 26 minut temu, AndrzejK. napisał: To ci taktyk....przecież na filtrze jest strzałka w którą stronę go zakładać.... Co do samego filtra w tym silniku był już jakiś czas temu taki temat i z tego co kojarzę kolega założył Knechta i się uspokoiło. Zresztą ja np. u siebie przy wymianie oryginalnego filtra był założony właśnie Knecht + logo 0000 strzałki ok- tu się nie da spierdzielić ale te króćce zamienił - zasilanie z powrotem odwrotnie podłączył
Rekomendowane odpowiedzi