Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 1.8 T Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mimo, że post i parę zdjęć dodałem już przy przedstawieniu się, dla "zasięgu" dodam i tu ;)
Auto służy mi jako jedyny samochód, kompan dojazdów do pracy, na wakacje, służbowo - słowem, wszechstronnie!
Nie chciałem by było nudne, i póki co zadbałem o wizualna otoczkę; nie mam jakichś ogromnych planów na gruby projekt - w przyszłości chciałbym może dłubnąć na 200 KM, pozatym zależy mi utrzymać auto w dobrej kondycji najdłużej jak się da :)

Auto kupione "gołe", silnik 1.8 T BFB seria, 163 KM, Quattro. 

Stan na dzien dzisiejszy:

- zawieszenie Bilstein B12 Pro Kit ze sprezynami Eibach -30mm,

- felgi Dotz 17" 8.5j,

- świece NGK,

- tylny dyfuzor, a'la  DTM moje własne wykonanie, następny bedzie lepszy ;)

- przedni zderzak RS look,

- emblemat Quattro, pomalowany w zielony neon,

- zaciski pomalowane na zielony neon, 

- tarcze przod ATE 312 mm,

- nowe sprzęgło LUK

- olej Motul x-cess 8100

- zestaw przedniego zawieszenia (łączniki, wahacze, końcówki) Lemforder 

- obklejone dekory w środku folią Carbon od 3M

- żółte halogeny + LED'y

- nowy termostat, czyszczenie michy, odmy smoga, 

- nowe siłowniki klapy, automatyczne podnoszenie klapy bagażnika,

- światłowód na głównym dekorze kokpitu w kolorze podświetlenia ,

- ledowe oświetlenie wnętrza ,

- kierownica i gałka s-line, duże RNS-E,

W aucie planuje zrobić z czasem parę bzdetów jak i grubszych spraw:

- doprowadzenie do ładu w kwestii blacharkiej, zabezpieczenie lakieru i zmiana koloru folią na grafitowy szary, 

- czarna podsufitka

- tylna lotka RS

- listwy boczne 

- czarne środki lamp 

- nawiercane tarcze hamulcowe 

- poduszki skrzyni i silnika

- turbo, zapewne K03s

- intercooler, jak nie większy, to nowy, z całym orurowaniem 

- wymiana kata

- modyfikacja wydechu, żeby "pomruczał"

- regeneracja głowicy, uszczelniacze

Autko chciałbym zrobić na solidnie, by nie mieć z nim problemów, 200KM w które celuje to kompromis między spalaniem a żywotnością. :) Wszelkie porady, sugestie jak najbardziej wskazane, zapraszam do ewentualnej dyskusji. :)

103289598_582196962702890_3859130573246718902_n.jpgA myślę, że wielu tu z Was poradzi wiele dobrego, także będę polegał na bardziej doświadczonych - tymczasem, ku uciesze :)

100052102_1312051455668672_1015126992267247616_n.jpg

82944135_278078900217866_9032473615410294778_n.jpg

103464279_272229733891675_943145412052890270_n.jpg

20200518_204346.jpg

Edytowane przez BartRS

Opublikowano

Przydałoby się więcej informacji o aucie. ;)

Opublikowano
  • Autor
25 minut temu, george napisał:

Przydałoby się więcej informacji o aucie. ;)

Racja, poprawione, dziękuję za sugestie :)

Opublikowano

Obecny kolor fajnie wygląda. Środki na folię przeznacz na ogarnięcie np. Drzwi i blotników, przy okazji dorzuć listwy z pakietu S line. 

Masz ori xenon? Jeżeli tak, to zrób bixenon z czarnym środkiem z Hella Intemo Też przy okazji tego ogarnij DRL.

Co do coolera, to drugi od 2,5 TDI B5 lub centralny. 

Hebel wrzuć 320/288 i przewody w oplocie. Jest kosztowniej niż zwykłe,  ale jest spokój. 

Przydałyby się zdjęcia środka. ;)

Powodzenia w pracach i $, tego potrzeba sporo.

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, george napisał:

Obecny kolor fajnie wygląda. Środki na folię przeznacz na ogarnięcie np. Drzwi i blotników, przy okazji dorzuć listwy z pakietu S line. 

Masz ori xenon? Jeżeli tak, to zrób bixenon z czarnym środkiem z Hella Intemo Też przy okazji tego ogarnij DRL.

Co do coolera, to drugi od 2,5 TDI B5 lub centralny. 

Hebel wrzuć 320/288 i przewody w oplocie. Jest kosztowniej niż zwykłe,  ale jest spokój. 

Przydałyby się zdjęcia środka. ;)

Powodzenia w pracach i $, tego potrzeba sporo.

Niestety mam zwykle halogeny H7, zmieniłem na szybko na zamienniki DEPO, ale świecą tragicznie, 

Intercooler miałem w planach centralny, przed chlodnicą zamontować, ale jest tu rurka od klimy? I nie wiem, czy się zmieści.

Oploty mam już upatrzone, zapomniałem wpisać :)

Z tymi tarczamito do końca nie wiem, bo czytałem i nie rozumiem zależności - ori siedzą tu tarcze 288, ale auto kupiłem już z tarczami 312 średnicy i taki też kupiłem następny, sugerując się wymiarem. 320mm obejdzie się bez zmiany jarzma i zacisku?

Dziękuję mimo wszystko, na pewno pojawią się na tym temacie postępy prac. Zdjęcia środka dołączam tu, szału nie ma, z tyłu korbotronic, grzanie kuciapki i pompowane lędzwie, fotel jednak zwykły. Jedynie co dolozone to tak jak wspomniałem, dekory w carbonie, ledowe oświetlenie, dywaniki S-line z czerwonymi obszyciami i światłowód  :)

20200615_052717.jpg

20200615_052646.jpg

20200615_052625.jpg

Opublikowano

Jedynie przerobić na bihalogen pozostaje.

Nie potrzebujesz aż tak wielkiego ic, montujesz u dołu zderzaka. 

1,8 T quattro ma zestaw 312/255. Niestety 320/288 ma inne zaciski i jarzma, stąd koszty. W B6 mam seryjnie mam również 312/255, do wyczynowych daleko im, ale jeżeli latasz po torze lub na drogach nie zbijasz ze 150 do 50 km/h to wystarczają. 

Widzę kierownicę multifunkcyjna i stołki z wysuwanymi podparciami ud.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, george napisał:

Jedynie przerobić na bihalogen pozostaje.

Nie potrzebujesz aż tak wielkiego ic, montujesz u dołu zderzaka. 

1,8 T quattro ma zestaw 312/255. Niestety 320/288 ma inne zaciski i jarzma, stąd koszty. W B6 mam seryjnie mam również 312/255, do wyczynowych daleko im, ale jeżeli latasz po torze lub na drogach nie zbijasz ze 150 do 50 km/h to wystarczają. 

Widzę kierownicę multifunkcyjna i stołki z wysuwanymi podparciami ud.

Jeżdżę autostradowo, póki co chciałem sprawdzić wentylowane, głównie też w sumie z aspektu wizualnego. Tak, podudzia mam wysuwane A w przyszłości zastanawiam się nad zmianą kiery, może na spłaszczoną u dołu. Widziałem, że ktoś na forum ma podobnie i nieźle to pasuje  :)

Nad lampami muszę pomyśleć, bo jeżdżę dużo nocami, szczerze powiedziawszy stare Valeo świeciły lepiej niż te. Chciałem pokusić się o biksenon, ale naczytalem jak pracochłonne są te przerobki. Myślałem też nad soczewką, ale zależy mi na homologacji. 

Edytowane przez BartRS

Opublikowano

Soczewka jest legalna z halogenowa lampa. Bez samopoziomu i spryskiwacz nie wrzucaj ksenonu lub led (przy opadach jest słaba widoczność).

Edytowane przez george

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, george napisał:

Soczewka jest legalna z halogenowa lampa. Bez samopoziomu i spryskiwacz nie wrzucaj ksenonu lub led (przy opadach jest słaba widoczność).

O, to nawet nie wiedziałem.

O LEDach słyszałem, że słabo w deszczu. O soczewce nie wiedziałem, że jest legalna. Czy ktoś na forum się zajmuje takimi przerobkami?

Opublikowano

5 skibowy dyfuzor, lala :decayed:

Opublikowano

Co do lamp, to widać na zderzaku zaślepki od spryskiwaczy, może też masz czujniki samopoziomu w takim wypadku wiec wtedy bez zastanawiania się pakował bym xenon.

W b7 lampy halogenowe przerobić można chyba tylko na mini H1 bez jakiejś straszliwej rzeźby.

ps. ten spojler tylnego zderzaka wygląda tragicznie, taka moja opinia.

Opublikowano
14 minut temu, george napisał:

nie do końca tak jest z tą legalnością, no ale jak wsadzisz soczewkę na żarówkę h7 tak jak lampa oryginalnie była to nikt nie powinien się czepiać. Z tym że pisałem wyżej wsadzanie soczewki do tej lampy to nie jest 5minut roboty a najłatwiej wsadzić mini h1. co powoduje że masz zmienioną żarówkę na H1 z H7.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, M@rcin napisał:

5 skibowy dyfuzor, lala :decayed:

Do sklepu podjechać, pole zaorać ;)

1 minutę temu, MaTeo85 napisał:

Co do lamp, to widać na zderzaku zaślepki od spryskiwaczy, może też masz czujniki samopoziomu w takim wypadku wiec wtedy bez zastanawiania się pakował bym xenon.

W b7 lampy halogenowe przerobić można chyba tylko na mini H1 bez jakiejś straszliwej rzeźby.

ps. ten spojler tylnego zderzaka wygląda tragicznie, taka moja opinia.

MaTeo85 zaślepki były w zestawie z nowym zderzakiem, zamocowane na stałe, ale baza pod spryski ewentualnie jest :)

rozważam jakąś przerobkę, bo często jeżdżę nocami i potrzebuje coś widzieć. 

dyfuzor nie wyszedł jak chciałem i była to bardziej forma eksperymentu ;) będę zmieniał na ten z  S-line, w kolorze nadwozia :)

Opublikowano

no to zderzak już masz, dołożyć spryski, samopoziom i xenon :) nie będzie tanio ale na pewno najlepszy możliwy efekt, jak jeździsz dużo i to w nocy to naprawdę warto.

Ja u siebie w b6 mam bihalogen przerobioną soczewkę tak że nadal mam żarówkę H7, świeci dużo lepiej niż ori lampa ale i tak jestem właśnie w trakcie przesiadki na bixenon z samopoziomem i spryskami z tym że na innej soczewce lampa bedzie. najwiecej kosztuje tak naprawdę zderzak pod spryski z całości. Więc Ty masz już dużą częśc kosztów za sobą. Ja ciągle szukam zderzaka za rozsądne pieniądze.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, MaTeo85 napisał:

no to zderzak już masz, dołożyć spryski, samopoziom i xenon :) nie będzie tanio ale na pewno najlepszy możliwy efekt, jak jeździsz dużo i to w nocy to naprawdę warto.

Ja u siebie w b6 mam bihalogen przerobioną soczewkę tak że nadal mam żarówkę H7, świeci dużo lepiej niż ori lampa ale i tak jestem właśnie w trakcie przesiadki na bixenon z samopoziomem i spryskami z tym że na innej soczewce lampa bedzie. najwiecej kosztuje tak naprawdę zderzak pod spryski z całości. Więc Ty masz już dużą częśc kosztów za sobą. Ja ciągle szukam zderzaka za rozsądne pieniądze.

Rozumiem, hm... polowałem na ksenon, ale wtedy jeszcze te modele były poza moim zasięgiem. A wiązki trzeba przerabiać? Może to w sumie faktycznie warte zachodu,  jak ogarnę bieżące rzeczy, wezmę się i za to, choć nie wiem, czy samemu to ogarnę. 

Opublikowano

Samochód bardzo mi się podoba, dobra robota :)

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Olgierd93 napisał:

Samochód bardzo mi się podoba, dobra robota :)

Dziękuję :hi:

Opublikowano

Mordka ładna :)

Tył no tu są gusta i guściki - ja jestem na nie - dokładka s-line zrobiła by robotę :)

Dopracuje się wszystko - jest tu z kogo czerpać inspiracje :) 

Edytowane przez lewiatan1989

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Mordka ładna :)

Tył no tu są gusta i guściki - ja jestem na nie - dokładka s-line zrobiła by robotę :)

Dopracuje się wszystko - jest tu z kogo czerpać inspiracje :) 

Dokładnie, tak jak wspomniałem, dyfuzor był raczej formą eksperymentu :)

Tu na pewno zaczerpnę inspiracji od najlepszych :)

Na dokładkę s-line będę polował ;)

Opublikowano

No na tył to miałeś fantazje nie powiem :D 

a nie dałbyś rady tego jakoś spiłować, obciąć - zaokrąglić jakby zgodnie z linia zderzaka ale z wypustem powiedzmy 1/2cm, potem albo okleic folia albo prysnąć czymś wtedy mogłoby być spoko:wink:  coś takiego jak to niżej "profesjonalnie" przedstawilem :grin:

image.png