macieek Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Witam serdeczine. Po wnikliwym uzywaniu opcji "szukaj", znalazlem troche informacji ale glownie było o b5, natomiast nie wiele o b6. Dzisiaj kilka razy mialem problem ze startem silnika, mianowicie odpalał a po sekundzie gasł. Dopiero dodanie lekko gazu podczas tego momentu gdy silnik chodził pozwalało niedopuścić do zgaszenia. Raz również zamrugała kontrolka immo i świec. VAG pokazał m.in: Address 01 ------------------------------------------------------- 1 Fault Found: 17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer P1570 - 35-10 - - - Intermittent Co po wniknieciu w opcje szukaj naprowadziło mnie ze sprawcą tego jest: Address 17 ------------------------------------------------------- 1 Fault Found: 01176 - Key 07-10 - Signal to Low - Intermittent Problem z odpalaniem pojawiał sie w przeszłości, ten błąd rownież ale bylo to na tyle sporadyczne (raz na 1-2 miesiace), że problem zignorowałem. Tylko Dzisiaj potrafilem miec problem z odpalaniem ok 3-4 razy co nigdy wczesniej nie wystepowalo to z taka czestotliwoscią. Wróćmy do błędu "za słaby sygnał z kluczyka" - czy przyczyna moze byc w zaśniedziałych stykach w immo ktory jest pod kierownicą? Z archiwum wiem ze to czesty problem w b5 ale co z b6? Czy immo również jest pod kierownicą czy gdzies w zegarach? Podsumowując... mam o wiele wiecej problemów z elektronika w b6 niż miałem w b5 pozdrawiam uczestników forum
pablo_9 Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Ja miałem dokładnie te same błędu co Ty tylko, że w A4 B5, w moim przypadku związane było to z petlą od immo która jest przy stacyjce, jak uderzyłem parę razy w stacyjkę problem ustawał na troche ale powracał, ostatnio postąpiłem według instrukcji, która jest na forum i rozłączyłem tą pętlę przeczyściłem styki kontaktem i zaizolowałem...póki co (odpukać) jest http://www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.0.html;msg28535#msg28535
macieek Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Opublikowano 29 Marca 2009 Ja miałem dokładnie te same błędu co Ty tylko, że w A4 B5, w moim przypadku związane było to z petlą od immo która jest przy stacyjce, jak uderzyłem parę razy w stacyjkę problem ustawał na troche ale powracał, ostatnio postąpiłem według instrukcji, która jest na forum i rozłączyłem tą pętlę przeczyściłem styki kontaktem i zaizolowałem...póki co (odpukać) jest http://www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.0.html;msg28535#msg28535 Dzieki ale czytałem to też Nie wiem czy sterowanie immo (ta biala puszka) w b6 jest umiejscowione w tym samym miejscu co w b5 czy nie gdzies w zegarach. O to mi sie rozchodzi miedzyinnymi. Mialeś ten sam bląd - key - signal to low ? pozdr
pablo_9 Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Miałem dokładnie ten sam błąd i ten drugi też jeden jest w Silniku a drugi w Zegarach. Nie wiem jak w B6 czy ta pętla od immo jest jest przy stacyjce ale pewnie tak, to proponuję, poruszaj lekko stacyjką i zobacz czy to coś zmieni bo u mnie to na chwilę pomagało ale miałem teraz trochę czasu i postąpiłem według opisu z forum. Na przed ostatnim i ostatnim zdjęciu z opisu jak poradzić sobie z immo widać taką czarną otoczkę na stacyjce to u mnie jest ta petla, którą rozłączyłem. Wydaje mi się, że u Ciebie może być podobnie...
macieek Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Opublikowano 29 Marca 2009 Miałem dokładnie ten sam błąd i ten drugi też jeden jest w Silniku a drugi w Zegarach. Nie wiem jak w B6 czy ta pętla od immo jest jest przy stacyjce ale pewnie tak, to proponuję, poruszaj lekko stacyjką i zobacz czy to coś zmieni to u mnie to na chwilę pomagało ale miałem teraz trochę czasu i postąpiłem według opisu z forum. Na przed ostatnim i ostatnim zdjęciu z opisu jak poradzić sobie z immo widać taką czarną otoczkę na stacyjce to u mnie jest ta petla, którą rozłączyłem. Wydaje mi się, że u Ciebie może być podobnie... Dzieki, zamowilem plyn do styków, martwi mnie tylko sciąganie poduchy bo pamiętam mordownie w b5 jaka mialem zeby ja potem zakrecic ale teraz mam 3-ramienna kiere to może pojdzie latwiej. pozdr
pablo_9 Opublikowano 29 Marca 2009 Opublikowano 29 Marca 2009 Nie będzie tak źle mi cała ta operacja od momentu odłączenia aku, poprzez rozkręcenie wszystkiego, rozłączenie pętli, poskręcanie z powrotem i podłączenie aku zajęła ok. 1 godziny i 20 minut. _________________________________________________ macieek u Ciebie w aucie immo jest napewno w liczniku także nie wiem czy to będzie na tej samej zasadzie co u mnie, mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć znający dobrze sprawę w B6 bo może niepotrzebnie będziesz rozkręcał kiere...no chyba, że rozwiązanie z pętlą przy stacyjce jest w każdym modelu to wtedy będzie tak jak pisałem wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi