Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1.9 TDI 110KM AVANT QUATTRO] Co, gdzie i za ile??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko na ile koni można bezpiecznie podnieść moc tego silnika bez szkody dla niego, i czy to wogóle ma sens? Czy to będzie odczuwalane? Jakie są ewentualne koszt takiej zabawy i gdzie to można zrobić w okolicy krakowa. Boję się troche takich kombincji bo znajomy tak zmienił program w swoim passacie że po dwóch tygodniach auto stanęło w drodze i przez trzy tygodnie woził go po mechanikach i nikt nie wiedział co mu jest. Okazało się w końcu że padł komputer....

Tak więc boję się troszkę kombinować żeby mi coś takiego nie wyskoczyło, zwłaszcza że autko ma już na desce koło 280tys..

Opublikowano

v-tech w krakowie--140ps lajtowym softem

Opublikowano

Z tym kolega to pewnie bylo tak ze zakupil jakis badziewny czip na allegro za 200zl i myslal ze przyrosnie mu moczu nie wiadomo ile :confused: polecam masters , v-tech

Opublikowano

TTc, compsport

Opublikowano

V TECH, na jakiej ulicy to się znajduje bo wczoraj w krk dowiedziałem się że są dwa ale na pyanie czy to jedna firma i dwa oddziały nikt nie umiał mi odpowiedzieć... :confused:

Opublikowano
:lol: Ja po prostu pytam bo wczoraj spotkałem się ze stwierdzeniem że Ci na Wielickiej to i tak mają taką hamownie że samemu sobie można wykres narysować i wyjdzie na to samo. Ze dobra hamownia gdzieś na śląsku dopiero. Ja mam jeszcze ten problem ze musze mieć hamownie na dwie ośki...
Opublikowano

na dwie ośki mają na ul. Bieżanowska 71

Opublikowano
Mam takie pytanko na ile koni można bezpiecznie podnieść moc tego silnika bez szkody dla niego, i czy to wogóle ma sens? Czy to będzie odczuwalane? Jakie są ewentualne koszt takiej zabawy i gdzie to można zrobić w okolicy krakowa. Boję się troche takich kombincji bo znajomy tak zmienił program w swoim passacie że po dwóch tygodniach auto stanęło w drodze i przez trzy tygodnie woził go po mechanikach i nikt nie wiedział co mu jest. Okazało się w końcu że padł komputer....

Tak więc boję się troszkę kombinować żeby mi coś takiego nie wyskoczyło, zwłaszcza że autko ma już na desce koło 280tys..

Chipsuj do min 145 KM. Wtedy odczujesz zalety diesla w quattro. Sprzęglo wytrzyma spokojnie , quattro się nie rozleci, motor obliczony jest na sporo większą moc i moment. Nie rób u partaczy , rób u sprawdzonych ludzi. Koledzy podpowiedzą.

PS: fajna bliźniaczka :quattro:

Opublikowano

Chipsuj do min 145 KM

Wać Pan trochę nie ma świadomości, że różnie przyjmują soft różne silniki. 145KM na seryjnych gratach, to dla wielu AFN'ów soft baaardzo mocny, żeby nie powiedzieć granica podciągnięcia...

Opublikowano

Chipsuj do min 145 KM. Wtedy odczujesz zalety diesla w quattro. Sprzęglo wytrzyma spokojnie , quattro się nie rozleci, motor obliczony jest na sporo większą moc i moment. Nie rób u partaczy , rób u sprawdzonych ludzi. Koledzy podpowiedzą.

basket chyba mialo byc do max 145 .... :wink:

osobiscie proponowałbym do ~135 na seryjnych gratach ..... :twisted:

Opublikowano

mega13, jak już bedziesz miał wykres to pisz na PW - otworzę temat i wkleimy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...