kubacz00 Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 Witam wszystkich nie wiem już co zrobić bo chyba coś jest nie tak z torsenem. A więc gdy audi stoi i jest np. na skrzyżowaniu albo nie daj bóg stoi na skrzyżowaniu lekko pod góre i na skręconych kołach ruszam z miejsca słychać pukanie z okolic środka auta. Na początku zdiagnozowal diagnosta podpore wału ale kiedy szarpie autem nic nie stuka nic nie szumi na prostej drodze nic sie nie dzieje. Problem pojawia się tylko gdy ruszam z miejsca np na skrzyżowaniu i mam skręcone koła i ruszam z miejsca. Miał ktoś kiedyś taki problem ?
Emejcz Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 (edytowane) Jak strzela to przeguby raczej. Przegubów nie sprawdzisz na zamontowanych półosiach. Trzeba je zdjąć. Czy aby na pewno chodzi ci o torsen? Wedle opisu auta masz FWD nie Q. Edytowane 8 Lipca 2020 przez Emejcz 1
kubacz00 Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Opublikowano 8 Lipca 2020 Blednie wpisalem a4 b7 1.8t w quatro przeguby ponoc sa wporzadku gdy ruszalem walem leko w okolicu skrzyni sluchac stukanie
Emejcz Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 Jak mówię. Przegubów nie zdiagnozujesz póki nie zdejmiesz półosi. Na aucie się c**ja sprawdzi nawet jak podniesiesz, za dużo elementów w układzie je usztywnia. Musiałby już mieć z centymetr luzu. Wał nie będzie sztywno. Zawsze jest trochę luzów na kołach zębatych, ale to wcale nie znaczy, że to winowajca. Jedyne co jest sens sprawdzić to ruszać wałem góra dół i zobaczyć czy podpora nie jest uwalona oraz zerknąć na poziom oleju w skrzyni.
kubacz00 Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Opublikowano 8 Lipca 2020 Podpora by nie tłukła jadac i przyśpieszająć na wprost ?
Emejcz Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 W teorii tak, w praktyce co ci szkodzi sprawdzić... Ja jednak obstawiam przeguby zewnętrzne raczej z przodu.
kubacz00 Opublikowano 8 Lipca 2020 Autor Opublikowano 8 Lipca 2020 To jak sprawdzić moge te przeguby ?. I dzwięk raczej dochodzi z tyłu a nie z przodu
Rekomendowane odpowiedzi